Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Schijfbenaming naar H: ipv C: (opstartschijf)

Anoniem
Lange Pier
4 antwoorden
 • Ik heb een nieuwe schijf in mijn computer geinstalleerd: Maxtor Sata 250 GB. Wat blijkt naar de installatie van windows xp dat het verwezen wordt naar H ipv C.
  Kan dit nog op de een of andere manier gewijzigd worden? De grootte kan ik aanpassen als ik servicepak 2 geinstalleerd heb.
  Alle advies/tips zijn welkom
 • Herinstallatie is aangewezen omdat alle registersettings verwijzen naar je H en niet naar je C.

  Je kan de naam van je schijf wijzigen, maar niet die settings - je systeem gaat het dus niet doen bij een hernoemen van je schijf.
  Was het geen systeemschijf, dan was het probleem er niet.
 • Hallo Passer, bedankt voor je antwoord.
  Ik heb gewoon opgestart met een cd van WinXP van medion. Is het daar dan al niet goed gegaan? Niet dus, als ik het goed begrijp.
  Kan ik eventueel nog iets doen met Partition manager?
 • [quote:3d851941cb="Dunja"]Ik heb gewoon opgestart met een cd van WinXP van medion. Is het daar dan al niet goed gegaan? Niet dus, als ik het goed begrijp.[/quote:3d851941cb]Ik vermoed dat je naast je C nog andere partities op je systeem hebt (toch zeker een H denk ik)
  Bij het opstarten met de windows-schijf kreeg je de vraag wààr de (nieuwe) windows moest geïnstalleerd worden. Ik vermoed dat het daar fout is, dat je daar dus voor H gekozen hebt en niet voor een nieuwe installatie op je C-schijf.
  (als mijn verhaaltje klopt, moet je in je verkenner nog die C zien staan, mèt de oorspronkelijke data erop (oorspronkelijk = de data die erop stonden voor je herinstallatie)

  'k Ken de mogelijkheden van Partition Manager niet, maar ik vermoed dat ook die je niet kan helpen. (hij zal wel een partitie kunnen verplaatsen en hernoemen, maar zal volgens mij niets aan je registerverwijzingen doen - wie het wel kent mag me verbeteren?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.