Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Installatie Sitecom USB 2.0 PCI Card

Anoniem
Joost de Bruijn
6 antwoorden
 • Zit de videokaart in een PCI of het AGP slot? Wat mss ook voor problemen kan zorgen is dat je een PCI 2.1 slot hebt.
 • De videokaart is aangesloten op een AGP-slot.
  Verder heb ik geloof ik gewone PCI-sloten. In ieder geval, ik kan nergens is terug vinden over PCI 2.1 sloten.
 • Hallo allemaal,

  Ik heb een raar probleem. Ik probeer de Sitecom USB 2.0 PCI Card te installeren op mijn (al vrij oude) computer. Steeds als ik de kaart in een PCI-slot doe en ik de computer opstart, weigert de videokaart een signaal uit te zenden. Ik heb geen idee wat er dus op het scherm staat. Waarschijnlijk gebeurd er helemaal niets. Als ik de kaart weer uit de PC haal, werkt alles weer naar behoren. Wat moet ik hier mee doen? Ik heb al een ander PCI-slot geprobeerd, en de kaart ookal eens omgeruild voor een andere, maar het probleem bleef.

  [b:cf35b497c7]Enkele systeem gegevens:[/b:cf35b497c7]
  - Windows XP Home Edition SP3
  - Moederbord: AOpen AX6BC EZ (met laatste BIOS-versie)
  - Videokaart: NVIDIA RIVA TNT (Microsoft Driver)

  Alvast bedankt,
 • [quote:83b8b1b51c="Joost de Bruijn"]In ieder geval, ik kan nergens is terug vinden over PCI 2.1 sloten.[/quote:83b8b1b51c] Daarover heb ik ook niks kunnen vinden in de gedownloade PDF manuals van je AOpen AX6BC EZ. Echter aan de datums van die PDF manuals te zien, is je moederbord uit het jaar 1999. Volgens Wikipedia
  [quote:83b8b1b51c]
  Konventioneller PCI

  PCI 1.0, vorgeschlagen von Intel 1991
  PCI 2.0, eingeführt von PCI-SIG 1993
  PCI 2.1, beschlossen im Juni 1995
  PCI 2.2, beschlossen im Januar 1999
  PCI 2.3, beschlossen im März 2002
  PCI 3.0, beschlossen im April 2004
  [/quote:83b8b1b51c] zou je moederbord PCI 2.2 kunnen hebben.
  [quote:83b8b1b51c="Joost de Bruijn"] Sitecom USB 2.0 PCI Card (..) Steeds als ik de kaart in een PCI-slot doe en ik de computer opstart, weigert de videokaart een signaal uit te zenden. [/quote:83b8b1b51c] Maar gebeurt er echt niets? Zie je de meldingen van het BIOS dan nog wel voorbijkomen? Zou je eventueel een andere (AGP) videokaart kunnen proberen?
  [quote:83b8b1b51c="Joost de Bruijn"]Ik heb al een ander PCI-slot geprobeerd, [/quote:83b8b1b51c] Had je 'm in alle PCI sloten geprobeerd? Waarbij je eventuele andere PCI en ISA kaarten tijdelijk verwijderd. Als je wel BIOS meldingen voorbij zit komen, zou je applicatie PCISniffer kunnen downloaden http://www.miray.de/products/sat.pcisniffer.html Daarmee kun je een bootable floppy of CD mee aanmaken. Als je ervoor zorgt dat in het BIOS de floppy/CD vooraan de Boot Sequence staat, start je PC op vanaf deze bootable floppy/CD. Zodat je kunt zien of deze applicatie je PCI USB kaart ziet. En of er conflicten zijn.

  Ook al heb je 'm geruild. Werkt die Sitecom USB 2.0 PCI Card wel op een andere PC?
 • Een beetje laat misschien,

  Maar ik heb alles getest en gedaan. Maar ik denk dat het gewoon met mijn configuratie te maken heeft. Helaas, helaas. Maar toch bedankt voor jullie hulp! :D

  Mvg,
 • Ik weet inmiddels wat je bedoelt met[quote:cde9649fe0="Joost de Bruijn"] Steeds als ik de kaart in een PCI-slot doe en ik de computer opstart, weigert de videokaart een signaal uit te zenden. [/quote:cde9649fe0] Ik had onlangs een nieuwe Sweex USB PCI kaartje aangeschaft voor een oude Pentium I. Daarin bleek deze te werken. Maar als ik die Sweex USB PCI kaart (VIA chipset) in mijn oude Pentium II PC (BX6 moederbord met Intel chipset) plaats, heb ik net als bij jouw met die Sitecom USB 2.0 PCI Card geen beeld. Ook niet als ik 'm omsteek naar een andere PCI slot. Maar ik had ook nog een eerder aangeschafte Conceptronic USB 2.0/Firewire PCI Card (NEC chipset) liggen. Die werkt weer wel in die oude Pentium II PC.

  Ofwel je zou voor je oude AOpen AX6BC EZ ook een ander merk USB PCI kaart kunnen proberen. Bij voorkeur 1 met een andere chipset dan je huidige Sitecom USB 2.0 PCI Card.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.