Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf demagnetiseren?

Anoniem
sdk
11 antwoorden
 • Ik zit met een probleem. Tijdje geleden had ik een grote hoeveelheid Trojans op mijn pc, allemaal in "E:/system volume information". Dit is uiteraard weer een map waar je niet in mag van je pc, en de virusscanners konden er ook niets mee (NOD32, Kaspersky en AVG geprobeerd). Ook mijn hele windows was @%#*#$(@ daardoor. Dus ik heb windows opnieuw geinstalleerd (en dus die schijf geformatteerd) en de schijf waar de trojans zelf op zaten uit mijn pc gehaald.

  Nu vind ik dit wel een beetje zonde, want ik heb dus een 250gb schijf uit mijn pc moeten halen, terwijl er verder niets mis mee is. Ik vraag me dus af hoe ik deze schijf weer in gebruik kan nemen zonder gelijk weer een geinfecteerde pc te hebben. De enigste oplossing die ik kon bedeken is gewoon met een magneet over de schijf te gaan, dit zou, in theorie, de schijf demagnetiseren en daarmee dus ook alle polen op 0 of 1 zetten, en daarmee dus je trojan-codering omzeep helpen :)

  Heeft iemand hier een andere oplossing voor of misschien een ervaring met een magneetje?
 • De map die jij noemt wordt door Windows gebruikt om herstelpunten op te slaan, als je die functie uitschakelt is de map wss ook gewoon weg. Kijk in Configuratiescherm > Systeem > tabblad Systeemherstel, dan vink je 'Systeemherstel uitschakelen' aan. Als het goed is kun je er dan bij met een virusscanner.
  BTW een simpele zoekactie op Google levert ook al heel wat op: eerste hit.
 • Wijsneuzerigheid houd ik niet zo van, ik draai namelijk op Vista, wat níet de eerste hit bij google oplevert. En zelfs al kan je die map in, zie ik nog niet wat voor een nut het heeft als zelfs je virusscanners het in veilige modus niet kunnen verwijderen.
 • Wijsneuzerigheid en het over een magneet hebben voor een schijf te mollen, ahum. :roll:
  Ik hou er ook niet van, ook niet van posters aanvallen die proberen te helpen.. :evil:
  Misschien je toch eens afvragen of de poster toch niet probeerd te helpen.

  Overigens kun je met alleen die schijf in je computer gewoon die schijf leegmaken via een Vista DVD, een XP cd, 98 bootflop, een UBCD, een BartPE cd etc., en met die laatste 2 kun je gewoon die map wissen.

  Ook aan te raden om te lezen.
  http://www.vistainfo.nl/vista_workshops/vista_workshops/word_zelf_de_baas_over_windows_vista.html
 • Aanvallen vind ik een groot woord (haha, 9 letters voor de grapjurken), en bovenstaande dingen heb ik al geprobeerd, zonder succes. Het idee van de magneet was ook maar een oude herrinnering van mij, had het ooit ergens gelezen. Daarbij zie ik niet helemaal wat wijsneuzerigheid met het idee van de magneet te maken heeft, maar dat zal wel weer aan mij liggen.
 • Tja, als je dat al allemaal gedaan hebt, is de schijf toch leeg? :?
 • Dat lijkt mij inderdaad ook, toch blijft er in system volume information die trojans staan. Misschien haalt hij niet alles leeg van die map?

  De schijf was alleen bedoelt voor opslag, en heeft ook nooit windows geinstalleerd gehad. Ik heb om die reden de schijf ook nog via deze computer geformatteerd (niet snel-formatteren) én via de vista cd.
 • Als alle partities waren verwijderd en na aanmaak van nieuwe en die ook zijn geformateerd en system restore alleen voor de C: schijf aanstaat wordt er ook geen nieuwe map system volume information aangemaakt, alleen als system restore ook voor die schijf letters aanstaat, wat wel standaard is als er nieuwe schijfletters bijkomen, maar die mappen zijn leeg.

  Word eigenaar ervan en kijk erin.
 • Je kunt gewoon de partities verwijderen en opnieuw aanmaken. Dan is alles weg, en kunnen ze gewoon niet terugkomen. Als je helemaal geen risico wilt lopen, dan koppel je de overige schijven los, boot je met gparted, en haalt daarmee de schijf leeg.

  http://gparted.sourceforge.net/
 • Ik ga het eens proberen, kijken wat daar uitkomt. Bedankt
 • Een andere manier om de harde schijf terug te brengen in de staat, zoals deze uit de fabriek kwam, is deze een "Low Level Format" te geven via de diagnostische software van de fabrikant. Deze software is onder andere te vinden op de Ultimate Boot CD. Als er in de MBR van je harddisk een hardnekkig virus zit, die niet te verwijderen is via fisk /mbr of via de Repair options van Vista En als deze ook niet te verwijderen is via een Anti-Virus applicatie, kan de bovengenoemde "Low Level Format" het laatste redmiddel zijn van de probleem harddisk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.