Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

CD-station functioneert niet naar behoren

Anoniem
salty sailor
12 antwoorden
 • Sinds enige tijd functioneert mijn cd-station niet meer. Dat wil zeggen: als ik een cd-rom inleg gaat het station wel draaien (lichtje brandt, ik hoor het station toeren maken) maar de cd-rom start niet. Ook kan de inhoud van de cd-rom niet worden gelezen door de verkenner. De hardware installer 'zegt' echter dat de stations goed zijn geinstalleerd en correct functioneren. Heeft iemand een suggestie wat er aan de hand kan zijn en hoe dit kan worden aangepakt?
 • mogelijkheden in volgorde:
  - de cd is kaduuk; zelfde probleem bij andere cds?
  - de laserkop is smerig; probeer eens met een schoonmaak-cd
  - het apparaat zelf is kaduuk.
 • Als je dat nog niet geprobeerd hebt kan je ook in apparaatbeheer de cd drive verwijderen (installatie ongedaan maken) en dan opnieuw opstarten. Windows installeert hem dan opnieuw, wie weet helpt het.

  Kabels zitten verder wel goed? Rechter muis op de drive en dan Eject/Uitwerpen, werkt dat wel?
 • Ik heb het allemaal gedaan:
  . laserkop gereinigd
  . de hardware gedeinstalleerd en weer geinstalleerd
  maar het heeft niet geholpen.
  Nu heb ik ook de DVD-speler gecontroleerd. Daar blijkt hetzelfde euvel: de dvd start niet en kan ook niet worden gelezen door de verkenner.
  Toch zegt hardwarebeheer dat er niets aan de hand is.
  Rara hoe kan dat?
 • http://www.dougknox.com/xp/scripts_desc/xp_cd_dvd_fix.htm

  Probeer dit eens.
 • Helaas… het heeft geen enkel effect.
 • http://support.microsoft.com/kb/314060
  Misschien dit?

  Dat tooltje wel als Adinistrator uitgevoerd? en gereboot?
  [quote:db8ada2965]This utility is only intended for Windows® XP. You may need Administrator level access to use this utility. If you do not have Administrator level access, the program will say it is finished, but will not have made any changes
  [/quote:db8ada2965]
 • Ja, uitgevoerd als administrator en gereboot. Heeft geen effect.
  De tweede suggestie geprobeerd, maar de opdracht (verwijderen) wordt niet geaccepteerd. Nog meer ideeen?
 • Waarom kun je die niet verwijderen?
  Ben je dan toch geen administrator of eigenaar.

  Lijkt mij een besmetting met het een of ander.

  Als het tooltje, de registerfix en onderstaand tooltje niet werken zou ik maar eens een HijackThis logje plaatsen op een daarvoor bedoelde plaats.
  http://www.pcstress.net/nl/
 • Het pcstress-programma lijkt me ongeveer hetzelfde als regseeker, wat ik regelmatig gebruik. Verder gebruik ik AVG als virusscanner. Bovendien open ik nooit mail van onbekende afzenders. Ik kan mij dan ook niet niet voorstellen dat mijn pc ergens mee besmet is. Eerder denk ik dat per ongeluk een programmaatje of een bestandje is verwijderd, waardoor het ongemak is ontstaan. Maar, zoals gezegd, deinstalleren en opnieuw installeren lost het probleem niet op.
  Begrijp ik goed dat Lange Pier het dan ook niet meer weet?
  Ik heb geen idee hoe lang het probleem al bestaat. Ik maak dagelijks een back-up van de hele inhoud van de harde schijf. Ik zou natuurlijk de oudste versie kunnen terugplaatsen, maar ben bang dat ik dan nog verder achterop raak. Of zou ik kunnen volstaan met een of meer bestanden of mappen?
 • dat windows meldt dat het apparaat correct werkt, zegt niet zo veel: het zegt eigenlijk alleen dat er een cdstation is aangetroffen en dat daarvoor drivers geïnstalleerd zijn.
  er is nog een mogelijkheid, al lijkt die nu nog theoretisch: de kabel die beide apparaten met het moederbord verbindt. heb je die al eens losgenomen en weer correct aangedrukt, of nog liever: een andere kabel geprobeerd?
 • Pc stress is niet hetzelfde als regseeker en die registersleutels verwijderen, als je die dingen niet wil of kan doen houdt het inderdaad op. :roll:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.