Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Ervaringen muispen/penclickmouse?

Anoniem
BK
3 antwoorden
 • Vanuit mijn werk ben ik enerzijds veel bezig met schrijven van rapportages en een stuk applicatiebeheer anderzijds, privé beheer ik twee websites, coördineer ik het technisch team bij een derde en help ik bij het opzetten van een vierde. Ofwel: ik zit meer achter de computer dan waarschijnlijk goed voor me is.

  Ik heb dan ook beginnende RSI-klachten. Hoewel ik de muis continu afwissel tussen links en rechts (thuis gewoon 2 muizen ingeplugd voor het gemak) begin ik wat last te krijgen van mijn wijsvingers. Om verdere klachten voor te zijn, lijkt het me wijs om preventieve technieken te gebruiken. Daarbij stuitte ik op de penclick Mouse. Een muis die je vasthoudt als een pen. Ziet er leuk uit en het concept lijkt me ook wel goed. Ik vraag me alleen af of het ook prettig navigeert met een dik blok onderaan de pen. Schuift dat gemakkelijk?

  Op andere sites (klik bijvoorbeeld hier) spreken ze er ook over dat het "van de bekende arts en uitvinden Dr. Johan Ullman" is. Googlen op die bekende man levert echter alleen maar die muispen op… Scepticus die ik ben krijg ik dan mijn twijfels over die man. Als hij zo bekend is, waarom kent Google hem dan niet van andere dingen?

  Hoe dan ook, een dikke honderd euro vind ik een hoop geld voor zoiets (voor mij) experimenteels. Ik vraag me dan vooral af of er hier mensen zijn met gebruikservaring met zo'n ding, en hoe die ervaringen dan zijn.
 • Eén woord: [b:636c60f2ec]Wacom[/b:636c60f2ec].
 • Sodegriebels! :o
  Ziet er leuk uit, even de advies-pagina ingevuld en raden ze dit aan. Da's dus wel even een verdrievoudiging van de prijs die ik in gedachten had. Gelukkig hebben ze ook goedkopere modellen (echt absurde variaties in prijs).

  Hoe dan ook: dit is gelijk weer zo'n groot ding op het bureau erbij en ik zie mezelf hier niet echt prettig mee werken als ik continu moet wisselen tussen muis en toetsenbord.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.