Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

glasvezel modem/router

Anoniem
Lange Pier
7 antwoorden
 • vandaag is er glasvezel aangelegd van OnsBrabantNet. Een standaard modem (router) is bijgeleverd, waarvan één poort maar openstaat.

  Om de volle 100mbps te behalen via 2 laptops, hoe kan ik dit het beste doen. Geld dezelfde regel bij draadloos internet, snelheid vermindering oplevert bij glasvezel als bij adsl enzo? dus om de max snelheid te behalen is bedraad beter?

  en welke routers (want heb 3 computers) zijn het beste op dit moment die doorvoersnelheid halen van min 100 tot 1000 mbps? merk/type?

  Ik weet er weinig vanaf dus graag enig uitleg erbij hoe en waarom aub.
  gehoord heb ik dat veel standaard modems (en notebooks zitten toch modems ingebouwd?) de snelheid van 100mbps niet eens aan kunnen zodat je nooit de max snelheid gaat halen. maar hoe zit het met de modems in de notebooks? kunnen die wel die 100 mbps aan?

  Ook wil ik een xbox360 en/of een ps3 aansluiten voor online spelen.

  bedankt alvast
 • Je gooit wel alle merken door elkaar, is het nu een modem/router of alleen een modem wat er bij geleverd is?

  Bij het laatste heb je en router nodig en is bedraad sneller dan draadloos.
  In de laptops zullen ongetwijfelt ook modems zitten maar die zul je niet gebruiken bij een netwerk, dan worden de netwerkadapters gebruikt, die kunnen 100 of 1000 Mbps zijn, draadloos is dat 11 tot 300 Mbps.

  Glasvezel is 10 tot 100Mbps, dus het ontloopt elkaar allemaal niet veel, bedraad dan.

  Dus een huis tuin en keuken router houdt het makkelijk bij.

  Overigens zul je al die snelheden echt niet halen door de diverse factoren.
 • Bedankt voor uwe reactie. Een router is toch een modem waarop je één of meerdere computers kan aansluiten? En op een modem maar één computer? Dan is het een router. Maar 'zegt de installateur', OnsBrabantNet heeft maar één van de 4 poorten opengezet. En dat je moet betalen om meerdere poorten te laten openzetten?! Vind persoonlijk beetje heel raar, maar zal dan wel. Hoop via mede dit forum betere informatie te krijgen dan als je naar de klantendienst van hun belt (zit zo'n doos op die er zelf ook niets van begrijpt)

  er zijn 2 glasvezel draadjes geïnstalleerd in de 'router', één voor televisie signaal en één voor internet en telefonie.

  OnsBrabantNet zegt dat ze een snelheid van 100mbps leveren. Gehoord heb ik dat 'vaak' de standaard modem/router die je bij zo'n abonnement bijgeleverd krijgt de snelheid van 100 mbps niet aan kunnen.
  Zelf wil ik 'liefste' draadloze router, maar ik ben bang dat ik dan heel wat snelheid ga verliezen, dus heb ik het kastje zo laten plaatsen boven dat ik met een korte draad van ca. 2 mtr bedraad kan gaan internetten op 2 laptops. want als ik bedraad ga internetten dan hoop ik van de volle 100mbps gebruik te kunnen maken.
  Heb 'routershop.nl' gecontacteerd en die zeggen dat hun een router hebben die voor een relatief lage prijs van rond de 500 euro zeker 95% van de 100mbps kan doorvoeren, betreft de volgende router:

  [b:6acbc64ec5]Draytek Vigor 2950 Dual WAN breedband router 5 poort Gigabit switch 200 VPN 19" rack mountable[/b:6acbc64ec5]
  van 514,08 euro.

  Dus ik ben op zoek naar een zo goed mogelijk (getest) router waar ik 2/3 notebooks kan gaan aansluiten, bedraad, om daarmee te internetten. En waar ik zoveel mogelijk snelheid kan gaan halen (100mbps). Liefst voor een mindere prijs dan die van Draytek. Maar er worden zoveel modems/ routers aangeboden dat ik door het bos de bomen niet meer kan zien (onderscheiden).
  De installateur en ONsBrabantNet bevelen de Linksys N serie aan.?? Maar gister vertelde iemand dat die modems zeker de 100mbps niet aankunnen.

  Hopelijk kan iemand ons een beetje informeren zodat we zometeen een goede keuze gaan maken. Want omdat er maar één poort openstaat op de huidige standaard geleverde router, kan ik maar één computer aansluiten en mee internetten.

  bedankt alvast
 • :? Beutje overdreven allemaal, een HTK router doet het ook.
  En als er al een router inzit is een switch/accespoint ook mogelijk.

  Hier wat leesvoer over modems en routers voor dummies. :wink:
  http://www.keesmoerman.nl/router.html
 • Ja bedankt voor de link. de router die ze hebben geïnstalleerd is een 'PacketFront' router. type ??DRG 540 volgens mijn gezien op de website van PF.

  weet u geen router die echte de 100mbps ook werkelijk doorgeeft? De ene winkel zegt dit, de andere dat..zo weet de consument/ leek geen onderscheid te maken. De routers zijn al duur genoeg dus wil ik ook waar voor mijn geld.
  bedankt
 • Dat is een modem/router en ik denk dat je gewoon 3 PC's erop kunt aansluiten, port 4 wordt afgeraden om te gebruiken staat in de gebruiksaanwijzing.

  Hij heeft wel een dual-fiber aansluiting waarvan er 1 aangesloten zal zijn, denk dat je daarmee in de war bent.

  Dus een accespoint of switch zou kunnen maar dat hoeft niet als je de PC's rechtstreeks aansuit, had je dat dan al geprobeerd?


  http://www.42networks.com/export/sites/fourtytwo/doc_library/DRG_540_Datasheet.pdf

  Overigens maak je je wel erg druk over die snelheid, die haal je toch nooit over die glasvezel, de rest kan dat makkelijk bijbenen.
 • bedankt voor uwe reactie wederom. Ik ben 'een leek' en ben druk aan het informeren op internet en bij bedrijven hoe of wat.

  maar waarom, volgens u, zullen wij nooit de 100mbps halen 'via die glasvezel'? kunt u dit uitleggen aub.

  Echter de installateur, die vertelde 'zoiets'van dat er één poort waarschijnlijk maar gebruikt kan worden? Beetje heel erg vreemd lijkt mijn. Ga vanuit dat die mensen weten waarover ze praten!

  Wij willen onze notebooks (packardbellR9200/hp pavilionzd8460EA/Acer Aspire7520) rechtstreeks aansluiten op dat voorgeïnstalleerde router. Heb al een utp draad gekocht. maar aansluiting werkt nog niet. pas over paar dagen waarschijnlijk.
  w
  wat volgens u, moet ik aanschaffen/veranderen, om WEL de 100mbps snelheid te kunnen behalen?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.