Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Oude Harde schijf in nieuwe pc steken een oplossing ?

Anoniem
eduard33
9 antwoorden
 • Mijn PC met xp is dus al een tijdje stuk (moederbord etc…)

  Een nieuwe pc vormt een probleem: de modem die ik gebruiken moet werkt niet met Vista…, bovendien is Vista enkel in t spaans te verkrijgen hier… :cry:

  Waaraan ik nu dacht…: kan ik een nieuwe pc kopen en mijn oude harde schijf erop zetten ? dan kan ik mijn Ndltalige XP terug gebruiken én mijn modem…
  Of zie ik dit verkeerd ???
  Zijn de slots/connecties/…ondertussen misschien veranderd ?

  Dank voor jullie info !
 • Gaat niet lukken. XP wil geïnstalleerd worden en een disk met xp-OS naar een andere computer overbrengen geeft alleen maar foutmeldingen.

  Bij het booten gaat xp immers steeds een systeemcheck doen en gaat op zoek naar het type moederbord,… van bij de installatie. Op een ander systeem stuit hij op een andere configuratie en sluit zichzelf met een foutmelding af.
  (er wordt naar een tiental zaken gekeken bij het booten)
 • Ok, nog een vraagje dan…op mijn oude pc moet ik moederbord, CPU,
  geheugen etc…vervangen als ik hem terug aan de gang wil krijgen…

  Dan is het toch ook een andere pc ? waarom zou dat dan wel lukken ? en een nieuwe pc niet ?
 • Indien de chipset van hetzelfde merk is, zou het kunnen lukken, bij een nVidia van een ander type niet en ook oudere Intel chipsets vervangen door nieuwere niet, niet bij een nieuw moederbord en niet bij een andere PC.
 • Als ze dingen gaan veranderen stoppen ze er vaak hetzelfde spul in wat je er eerst ook in had zitten. Probeer wel even de waarde van je huidige PC in te schatten en te kijken of het het echt wel waard is.
 • Mijn PC is het absoluut niet meer waard…alleen zoals uit mijn andere topics blijkt…

  *ik kan hier enkel een pc met voertaal spaans kopen wat voor mij professioneel hier niet interessant is…

  *Ik in de bergen woon, geen telefoonkabel heb maar via GPRS en dus een modem V-90 MOET gebruiken om op internet te geraken die alleen niet werkt met VISta want geen driver te verkrijgen…

  Niet te geloven waarschijnlijk maar in de handelszaken hebben ze me gezegd dat geen enkel van de PC's zou werken…Ik heb het 2 x geprobeerd, tevergeefs…


  PS ik zit op een belgische laptop van een vriend te werken momenteel maar dat kan niet blijven duren…
 • [quote:44891f19c7="gipsy"]Zijn de slots/connecties/…ondertussen misschien veranderd ? [/quote:44891f19c7] Om die vraag te kunnen beantwoorden, zou je het merk en type van je oude moederbord kunnen posten.
  [quote:44891f19c7="gipsy"] dan kan ik mijn Ndltalige XP terug gebruiken én mijn modem…
  Of zie ik dit verkeerd [/quote:44891f19c7] Als het om een PCI modem gaat, zou je die nog wel kunnen gebruiken. Als je XP bij je oude PC was meegeleverd (OEM licentie) is deze niet te gebruiken op een nieuw moederbord. Dan kun je waarschijnlijk beter een nieuwe PC aanschaffen met een Nederlandstalige XP licentie. Zodat je alleen je data van je oude naar je nieuwe harddisk hoeft over te zetten.
  [quote:44891f19c7="gipsy"] *ik kan hier enkel een pc met voertaal spaans kopen[/quote:44891f19c7] Kun je daar een Nederlandstalige XP licentie dan niet online bestellen?
  [quote:44891f19c7="gipsy"] geen telefoonkabel heb maar via GPRS en dus een modem V-90[/quote:44891f19c7] Om welk merk/type modem gaat het dan?
 • Je kunt toch gewoon windows van je belgische vriend installeren op je hd als je een nieuwe pc hebt? Dat lijkt me de beste optie…
 • Dank voor de info, ik kijk het na….maar een copij maken doe ik niet :lol: (is trouwens Vista, dus weer geen driver voor mijn modem)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.