Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Acer Aspire 1520 problemen

Anoniem
Lange Pier
2 antwoorden
 • Hey allen.

  Ik heb hier een Acer Aspire voor me staan. Het geval was dat ik allemaal verticale lijnen over mn beeld zag lopen. Dit was al het geval vanaf het moment dat ik iets op mn beeld zie, dus ook in de BIOS etc. Daarom denk ik niet dat het een driver probleem is.

  Nu zat er nog een hele oude BIOS versie op, en dacht bij mezelf om deze te gaan updaten. Toen ik met dit proces bezig was, ik was in een ander scherm, dus kon niet zien of het updated al afgelopen was of niet, sloot de computer uitzich zelf uit. Geen restart, gewoon uit.

  Nu als ik de laptop weer aan wil zetten, krijg ik de melding: Incorrect battery usage. The system will now shut down to prevent dmg. Dit is gelijk nadat ik het Acer opstart scherm zie. Ik kan hier niet voorbij komen.

  Er zijn nu zoals ik zie 2 mogelijkheden. Of de batterij is helemaal leeg? Of de bios is niet goed. Ik weet zeker dat ik BIOS voor de goede laptop probeerde te installeren.

  Weet iemand hoe ik de BIOS kan resetten? of een andere hint/tip om verder te kunnen knutselen.

  Alvast bedankt!
 • Ik kan weer in mn windows komen. Ik heb de batterij er gewoon uitgehaald en hij loopt nu alleen op de netspanning. Maar het probleem met de verticale strepen over het scherm is er nog steeds.

  Is er iets mogelijk van een vga bios update? Ik heb ook ergens iets gelezen over het uitschakelen van shadowing, dat je dit kan uitschakelen voor performance verbetering. Geen flauw idee wat het is, maar hoe kan je dit uitschakelen?

  MvG

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.