Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Logitech G15 (USB) probleem

Anoniem
aeonfast
31 antwoorden
 • Hallo,

  Sindskort heb ik het probleem dat als ik de PC uit zet mijn ledjes allemaal blijven branden van mijn toetsenbord. Mijn PC blijft dus stroom geven door de USB aansluitingen…. Dit los ik momenteel telkens op door even de voeding uit te zetten en daarna weer aan te zetten.
 • Jouw oplossing zorgt ervoor dat de leds uit gaan, maar er blijft nog steeds spanning op de usb poorten staan. Vaak kan je met jumpertjes op het moederbord instellen of dat wel of niet mag. Je kiest dan tussen usb voeding van de normale 5V lijn, of de 5VSB lijn. De 5VSB blijft ook aan als je de pc uitzet, wat handig is als je bijv. je pc op wilt starten met een druk op de toets ofzo.

  Kijk dus even of dat in te stellen is bij je moederbord.

  [Edit]

  Ja kan dus. Manual bladzijde 10, Motherboard Layout, gelijk nummertje 1 is de PS/2 en USB power jumper. Zie blz 18 voor het instellen hiervan.

  * paginanummers op basis van de handleiding van de asrock site
 • believe me .. ik heb hetzelfde probleem. echter bij mij gebeurt het als mijn PC blijft hangen en ik de PC uit moet zetten met de aan/uit knop (lian li v2000b heeft geen reset knop).

  heeft te maken met het lcd schermpje, deze houdt wattages van de voeding vast (slaat het als het ware op). Mocht je PC opeens vastlopen of niet goed afsluiten (volgens het toetsenbord :S), dan gebeurt dit.
 • In sommige gevallen kan er idd nog ergens wat lading opgeslagen zitten in een elco ofzo, maar dat zal vrij snel weglopen en dus niet ervoor zorgen dat ledjes nog uren blijven branden.
 • Ik heb de handleiding van mijn Asrockbordje erbij gepakt maarja die info staat niet op dezelfde bladzijde's ik zal nog even verder zoeken in dat dikke boek (220 bladzijde's :o )
  Mijn andere USB apparaten gaan wel uit zoals USB-stick enzo. Op mijn USB stick zit namelijk zo'n rood lampje wat aan gaat als je PC ook aan gaat en uit gaat als de PC ook uit gaat.

  Edit//
  Ik heb het gevonden bij de layout info. Gelijk bij nr. 1 staat; PS2_USB_PW1 Jumper. Nu weet ik alleen nog niet hoe ik hem precies moet hebben.
 • Even offtopic hoor maar hoe bevalt de G15? Ik wil hem namelijk zelf ook binnenkort kopen. En heb jij de oude versie of de nieuwe?
 • Ik heb de 'originele' blauwe uitvoering.
  Deze vind ik persoonlijk mooier dan die orange/roze lichtjes..
 • Ik ben nu aan het typen met de V.2. Dit is een heerlijk toetsenbord. Lcd schermpje het je eigenlijk niet veel aan. Het ziet er aan de andere kant wel vet uit.

  MVG
 • [quote:4f581701b8="aeonfast"]Even offtopic hoor maar hoe bevalt de G15? Ik wil hem namelijk zelf ook binnenkort kopen. En heb jij de oude versie of de nieuwe?[/quote:4f581701b8]Ik heb de Logitech G15 V1. Ik vindt persoonlijk de V2 gewoon niet zo mooi als de 1e versie. Blauwe verlichting is echt flex en het schermpje is ook duidelijk. Je kunt ook veel mods krijgen voor games en programma's voor de G15. Ik ben dus erg tevreden over dit toetsenbord. Wederom stelt Logitech mij weer niet teleur :D
 • De oude versie is zelfs duurder:

  http://www.kieskeurig.nl/kopen/EB0C1DAB3CBD1590C125731C002C493A.htm

  http://www.kieskeurig.nl/kopen/43F6B6034EB24CCFC1257372004E1559.htm

  Zijn er verschillen dan?
 • Ligt eraan waar je kijkt. Bij Mediamarkt heb ik de mijne voor 50 euro gekocht.

  De nieuwe versie heeft een andere kleur verlichting en dat is dus een kwestie van smaak. Het schijnt ook dat de nieuwe G15 een iets scherper beeldschermpje heeft, maar hij is dan ook wel wat kleiner. De nieuwe G15 heeft daarintegen wel meer programmeerbare toetsen.

  Als ik nu nog moest kiezen tussen de nieuwe en de oude dan zou ik toch voor de oude G15 gaan.
 • Mijn lampjes branden altijd van het toetsenbord. Is toch niet zo'n probleem?
 • de nieuwe heeft meer programmeerbare toetsen ? verder voel je je wel lekker ? de oude heeft juist meer prog.toetsen ..

  de oude is een stuk groter (vanwege de meer programmeerbare toetsen), maar weegt een stuk minder ;) .. verder is deze wat stabieler, ook het lcdschermpje is minder fragiel omdat deze dicht kan.

  Dat de nieuwe G15 een scherper beeld zou hebben is onzin, 't zijn precies dezelfde schermen.
 • Sorry dat was een typfout ik bedoelde dat de oude meer programmeerbare toetsen heeft.
  De logitech G15 V2 heeft niet hetzelfde schermpje. Het is een ander schermpje die kleiner is en die wel wat scherper is. De resolutie zal wel wat hoger zijn.
 • [quote:915ff97534="MirageH1992"]Ligt eraan waar je kijkt. Bij Mediamarkt heb ik de mijne voor 50 euro gekocht.

  [/quote:915ff97534]

  ey, ik ook :D..

  bij mediamarkt zwolle toevallig?

  [quote:915ff97534="MirageH1992"]Sorry dat was een typfout ik bedoelde dat de oude meer programmeerbare toetsen heeft.
  De logitech G15 V2 heeft niet hetzelfde schermpje. Het is een ander schermpje die kleiner is en die wel wat scherper is. De resolutie zal wel wat hoger zijn.[/quote:915ff97534]

  volgensmij is hij alleen kleiner, en heeft hij dezelfde resolutie..
 • Nee ik heb hem bij de mediamarkt in Hengelo gekocht maarja alle mediamarkts verkopen dingen voor dezelfde prijzen dusja :wink:
  Maar de nieuwe G15 blijkt echt een iets beter schermpje te hebben. Het kan dingen wat scherper tonen etc.
 • Wat heb je nu echt aan zo'n keyboard???

  Kan me geen game bedenken waarbij ik knoppen te kort kom:s. Ook lijkt het me bij de oude dat je niet met je pink bij al die toetsen kunt dus dan moet je je hand gaan verplaatsen. Niet geschikt voor FPS dus want stilstaan is een not done in dat geval;).
  Bij rts kun je wellicht die extra knoppen gebruiken maar dan is dus de vraag waarvoor:S?

  Overigens om einde aan de discussie te maken:
  [quote:b6d40052eb]Though dimensionally smaller and no longer on a hinge, the new G15's integrated LCD offers the same resolution as the original (160 x 43).[/quote:b6d40052eb] van IGN gehaald… Zelfde resolutie op kleiner scherm=scherper.
 • De extra knoppen zijn alleen handig bij spellen zoals WoW. Ik speel dat spel niet dus die toetse gebruik ik ook niet zoveel. Wat wel handig is dat je er hele tekstdocumenten in kunt zetten in 1 zo'n macro toets. Ik gebruikte het eerst altijd voor standaard msn gelul G1= Jo, G2= alles goed? etc.
  Je kunt er bv. ook website's in zetten.

  LCD schermpje is ook handig. Temperatuur van je componenten kun je aflezen en dan kun je dit ook blijven zien ingame. Datum, tijd, je score in een spel. Ook de LED'jes zijn lekker handig als het donker wordt. De ledjes kun je ook tevens met een mod mee laten knipperen op de muziek.
 • [quote:154510cb87="MirageH1992"]
  LCD schermpje is ook handig. Temperatuur van je componenten kun je aflezen en dan kun je dit ook blijven zien ingame. k.[/quote:154510cb87]

  Dit is niet juist, in ieder geval niet standaard. Dan zou je denk ik iets moeten downloaden.
 • Core Temp bv.
  Standaard kan dit inderdaad niet, maar standaard kan dit op je PC ook niet zonder dat je iets download. Ik heb het erbij gezet, omdat het juist handig is om het ingame te weten. Je wilt de temperatuur weten als je CPU of GPU echt full loaded is en dat is hij niet wanneer je de toepassing af hebt gesloten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.