Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke USB stick voor gebruik onder WIN 98?

Anoniem
derkdejong
20 antwoorden
 • Zijn er merken sticks, die het zomogelijk goed doen onder WIN 98 SE? Al dan niet met het gebruik van een extra driver.
  Mijn USB aansluitingen werken wel onder WIN 98, maar mijn huidige Apacer stick, met gedownloade driver van Apacer heeft er helaas geen zin in.
  Kortom, zijn er bruikbare opties?
 • Het gaat inderdaad niet om de stick, maar om de driver. Ik heb hier een oud medion stickje, wat perfect werkt onder win98se, met eigen driver van medion.
 • Dank voor je reaktie Gerben, dan wordt de vraag eigenlijk, welke driver werkt goed onder WIN 98.Medion schijnbaar, welke merken sticks hebben mogelijk ook werkende drivers voor 98 SE?
 • Zou ik zo niet weten, doe niks meer met win9x. Kijk eens op deze pagina, daar staan diverse usb dingen. Wellicht kun je daar je huidige stick ook mee aan de praat krijgen.
  http://www.mdgx.com/web.htm#98SE

  Vooral dit klinkt interessant:
  98 SE NUSB: Unofficial Windows 98 SE Native USB Drivers (NUSB) 3.3 adds native + USB 2.0 support for most internal + external USB devices (free):
 • ik probeerde al eens zo´n universele driver, maar succes bleef uit.
  m.i. doe je er verstandig aan een gerenommeerd merk (sandisk, kingston ofzo) te halen, daar vind je (desnoods kijk je eerst even op hun site) vrijwel altijd zorgvuldige en werkende drivers.
 • [quote:8a82b138d4="gerben"]Zou ik zo niet weten, doe niks meer met win9x. Kijk eens op deze pagina, daar staan diverse usb dingen. Wellicht kun je daar je huidige stick ook mee aan de praat krijgen.
  http://www.mdgx.com/web.htm#98SE

  Vooral dit klinkt interessant:
  98 SE NUSB: Unofficial Windows 98 SE Native USB Drivers (NUSB) 3.3 adds native + USB 2.0 support for most internal + external USB devices (free):[/quote:8a82b138d4]
  Helaas, i.c.m. mijn Apacer geen resultaat.
  Ik zal ook eens een ander merk proberen. Altijd wel ergens bruikbaar op een andere computer in het huis.
  Dank voor het meedenken.
 • Ikzelf heb een stick die lijkt op de EMtec versie. Dat is een stick van het merk Intuix en daarvoor bestaan w98 drivers. Er bestaan verschillende modellen. Je zou de info op de intuix site moeten checken of voor een bepaalde stick w98 drivers beschikbaar zijn. Op de verpakking van de stick zelf staat dat dus niet vermeld.
 • Deze driver moet je in ieder geval hebben:

  http://www.usb-stick-offerte.nl/download.php
 • [quote:f263c6628f="Jank"]Zijn er merken sticks, die het zomogelijk goed doen onder WIN 98 SE? [/quote:f263c6628f] Ik heb hier USB sticks van verschillende merken. Één daarvan is een 4 GB my flash van A-Data. Bij mij doet die het goed onder Win98Se.
 • [quote:9a2cd57ae0="willem1940"]Deze driver moet je in ieder geval hebben:

  http://www.usb-stick-offerte.nl/download.php[/quote:9a2cd57ae0]met deze driver (2 setups aanwezig, waarvan 1 extra voor een handig hulp-progje) werkten voortaan bij mij onder w98 alle USB-geheugen-sticks die ik tegenkwam.
 • [quote:e1d26d6063="willem1940"]met deze driver (2 setups aanwezig, waarvan 1 extra voor een handig hulp-progje) werkten voortaan bij mij onder w98 alle USB-geheugen-sticks die ik tegenkwam.[/quote:e1d26d6063] Wat overigens niet wil zeggen dat deze drivers zouden werken op alle merken USB sticks. Ik heb deze drivers zelf ook maar eens geprobeerd. Bij een USB stick van Patrist memory en Flash Voyager bleek deze te werken. Deze driver werkt echter niet bij mijn 256 MB Kingston USB stick. Dan verschijnt deze in het apparaatbeheer bij Vaste-schijfcontrollers als Generic USB Flash Disk met een uitroepteken. Deze USB stick werkt nog wel goed onder Ubuntu Linux.

  Algemene drivers die op alle USB sticks werken zijn er bij mijn weten vanaf Windows Millennium. Onder Windows 98 Se heb je dus altijd nog de kans, dat je de specifieke drivers van de fabrikant nodig hebt. Check daarom vooraf van de aanschaf van een USB stick op de site van de fabrikant voor Windows 98 Se drivers.
 • Ik ben er vandaag ook maar mee bezig geweest.
  Ik heb een usb stick van Samsung en die werkt niet op 98SE.
  Heb eerst de link van Willem1940 geprobeerd maar daarmee is de stick niet zichtbaar,in apparatenbeheer staat hij met een uitroepteken,dus dit weer verwijderd.
  toen op de link van Gerben wezen kijken en daar 98 SE nusb 3.3 binnen gehaald en geinstaleerd ( omdat er geen nl was heb ik eng genomen )
  De installatie ging niet helemaal ok,setup kon 2 bestanden niet vinden op mn cd rom van 98se,omdat ik iets moest heb ik deze 2 overgeslagen.
  Na een herstart werd de stick gezien door Windows en geinstaleerd.
  Hij is zichtbaar in apparatenbeheer,deze computer en de verkenner,maar ik kan er wel van lezen maar niet naar schijven dan loopt win vast.
  Zag verder dat ik nu een engels startmenu heb :( zoals Run,Controlpannel,Find enz
  De verkenner,ie6 en het configuratiescherm zijn weer wel gewoon nederlands.
  Juiste Driver dus nog niet gevonden,word vervolgd 8)
 • zoals gezegd: ga altijd eerst naar de site van de fabrikant om te zien of die een driver heeft. ik ken geen algemene usbstickdriver voor w98(se).
  als ik op de site van samsung kijk vind ik trouwens geen usb-stick….
  wat voor typenummer gaat het over?
 • Samsung heeft geen drivers voor 98 SE.
  Ik had ze al gemaild hierover en je moet toch wat proberen,niet geschoten is altijd mis :roll:

  Samsung Mighty Drive 2.0
 • [quote:70608f6022="hermanmicra"]Samsung heeft geen drivers voor 98 SE. (..) Samsung Mighty Drive 2.0 [/quote:70608f6022] Dan zou je de SMD_USB20_98SE.zip drivers van Driver Guide kunnen proberen http://members.driverguide.com/driver/detail.php?driverid=336212
 • Hoi Jolo
  Heb nu alles verwijderd wat ik gisteren heb gedaan,die drivers had ik al geprobeerd 2 maanden terug.
  Weer alle usb controles verwijderd,en overnieuw geinstalleerd.
  Usb stick overnieuw geinstalleerd en het werkt nu.
  Nog een idee hoe ik weer een nl start menu kan krijgen ? :D
 • [quote:9f11e306db="hermanmicra"]Nog een idee hoe ik weer een nl start menu kan krijgen ?[/quote:9f11e306db] Bij mijn weten zou je dat alleen handmatig kunnen herstellen. Hoe je dat kunt doen staat onder andere in deze Microsoft Windows 98 Questions and Answers http://www.baycongroup.com/win98/windows_98_tips.htm#renamestart
 • Ik heb dat gelezen,maar de rechtermuisknop is niet actief op de item's in het menu start
 • een poosje geleden heb ik mijn usb stick aan het werk gekregen,zie vorige post met eea uit deze link
  http://www.mdgx.com/web.htm#98SE
  Er zit nu nog 1 probleem in 50% van de keren dat ik er iets op probeer te zetten krijg ik een blauw scherm met de mededeling dat schrijven naar station x niet mogelijk is.
  het bestand staat er overgens wel op maar de pc zit zo vast als een huis en
  kan alleen nog maar gereset worden
  Met lezen vanaf de stick geen enkel probleem
 • Ik heb ook hetzelfde probleem met een stick, het is een Zmate 4GB en die krijg ik niet aan de praat op m'n Win 98SE, op een XP daarentegen werkt die perfect.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.