Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop gekocht met verkeerde hardware!

Anoniem
Takebakker
28 antwoorden
 • Hoi mensen,

  Even het volgende:

  Anderhalve week geleden kreeg ik een computerblad binnen. Daar zag ik een advertentie van diverse laptops in staan. Waaronder een leuke toshiba. Echter stond er voor iets meer ook een leuke Acer met betere specs dan die toshiba. Eigenlijk wilde ik geen acer meer ivm slechte eerdere ervaringen. Maar door deze specs toch besloten deze 6920 te halen.
  Er werd onder andere geadverteerd met een full hd scherm en een ingebouwde tv tuner.
  Bij thuiskomst bleek er geen tv tuner in te zitten. Hierover heb ik gemaild naar de technische dienst. Deze wezen mij erop dat op de site van de winkel niet staat dat er een tv tuner inzit. Dat klopt inderdaad, maar ik heb verteld dat ik hem naar aanleiding van de advertentie in het computerblad heb gekocht. Daar stond dus bij dat er wél een tv tuner in zit.

  Ze zouden mijn mail doorsturen naar de klantenservice. Daar heb ik tot op heden echter nog niets van vernomen. Ik ben ook enkele dagen aan het zoeken geweest hoe ik het scherm op full hd kan zetten maar dat lukt dus ook niet. Ben er nu ook achter dat dit scherm helemaal geen full hd is!
  Ik begin nu dus echt te balen. Voel me gewoon genaaid. Heb net weer naar de klantenservice gemaild dat ik een andere laptop wil met de specs waarmee ze adverteren! Hopelijk heb ik snel reactie maar daar reken ik niet op.
  Ik gebruik de laptop wel gewoon omdat ik verder niets heb, en ik heb hem dus nodig voor mijn werk :s.

  Ben er echt goed ziek van. Hoe zou ik dit aan kunnen pakken als ze niet mee willen werken? Ik heb wel rechtsbijstand.

  Heeft er iemand al eens zoiets meegemaakt?

  Heb 999,00 euro voor het apparaat betaald dus wil gewoon hetgene waarvoor ik betaald heb.
  Normaal kun je hem binnen 8 dagen ruilen staat er op de bon, maar dat gaat niet meer nu…
 • Owja, nog een leuke! Toen ik de laptop uitpakte zaten er een stel stickers op. Naast de touchpad en aan de zijkant van het scherm. Daar stond dus ook op dat het scherm full hd is! :evil:
 • Binnen 7 dagen retour sturen.
  Of heb je hem al 8 dagen, vervelend.
 • [quote:3e10c22c08="Lange Pier"]Binnen 7 dagen retour sturen.[/quote:3e10c22c08]

  Dat gaat niet meer. Ik heb hem trouwens zelf opgehaald in de winkel daar. Naar aanleiding van die advertentie. Het typenummer op de doos correspondeerde met het typenummer in de advertentie dus ik dacht dat het dan wel moest kloppen. Helaas dus…

  [img:3e10c22c08]http://img34.picoodle.com/img/img34/4/6/2/f_DSCF4548m_d11e3bd.jpg[/img:3e10c22c08]

  Dit is de advertentie.
  En hier staan de echte specs:
  Lange link
 • Over het Full HD verhaal:

  Deze kun je niet op Full HD zetten omdat ie standaard full-hd is (zie resolutie).

  Verder vind ik de advertentie vreemd. De laptop met de specificaties uit de advertentie heeft het typenummer 6A4G32Bn en kost 1399 euro. Dit is ook een 18.4" laptop.

  Het verschil tussen deze 2 is dat de duurdere variant inderdaad een TV-Tuner heeft, maar ook een Blu-Ray/DVDRW Combo en een afstandbediening, Full-HD én een groter scherm.

  De 999 euro variant heeft geen TV-Tuner, geen Blu-Ray/DVDRW Combo (dacht ik), is 16".

  Ik denk dat het weer de zoveelste lokker is van de winkel ..

  Ik zou de winkel wijzen op misleidende reclame, en zeggen dat je een andere wilt (of beter je geld terug voor een andere laptop) anders zul je je advocaat erbij halen (dat horen winkeliers liever niet).

  Welke winkel heb je hem gehaald ?
 • Heb m bij alternate vandaan. Het is gewoon een heel misleidende advertentie. Ik wil er een met de specs die in die advertentie staan want daar heb ik voor betaald. Heb hem naar aanleiding van die advertentie gekocht. In de winkel heb ik het typenummer gecontroleerd en dat klopte met het typenummer van de advertentie.
 • [quote:4c14c6bd8f="weert114"]Heb m bij alternate vandaan. Het is gewoon een heel misleidende advertentie. Ik wil er een met de specs die in die advertentie staan want daar heb ik voor betaald. Heb hem naar aanleiding van die advertentie gekocht. In de winkel heb ik het typenummer gecontroleerd en dat klopte met het typenummer van de advertentie.[/quote:4c14c6bd8f]

  Maar de advertentie die ik lees is van Dixons?
 • [quote:69ab987201="weert114"]Heb m bij alternate vandaan.[/quote:69ab987201]Ga eens praten met Alternate, de laptop voldoet duidelijk niet aan de specificaties zoals deze bijvoorbeeld ook staan op de website van Acer zelf: Aspire 6920G-834G32BN

  [i:69ab987201][u:69ab987201]Aspire 6920G-834G32BN LX.AP40X.123[/u:69ab987201]
  Legitieme Windows is authentieke Windows-software met een geldige licentie van Microsoft die legaal is geïnstalleerd. Ga naar www.microsoft.com/genuine voor meer informatie over de speciale voordelen voor legitieme Windows-klanten.Legitieme Windows Vista® Home Premium, Intel® Core™2 Duo processor T8300 (2.4GHz / FSB: 800MHz / 3MB L2 cache), Works™ 8.5 + Office™ Home & Student 2007 Trial (60 days), [b:69ab987201]16" TFT WUXGA+ Full High Definition CineCrystal[/b:69ab987201], 4GB DDR II RAM (2x 2048), 320GB HDD (1x 320GB) (5400rpm), Blu-ray read (DVD Double Layer write), 6-cell Li-ion, 56K modem, Gigabit & Wireless LAN 802.11a/b/g/n, Bluetooth®, HDMI, NVIDIA® GeForce® 9500M-GS 512MB/1280MB TC, FingerPrint, 0.3MP CrystalEye, 6-in-1 card reader, [b:69ab987201]DVB-T TV tuner & remote[/b:69ab987201], CineDash Media Console, Tuba CineBass Booster, Gemstone Blue[/i:69ab987201]

  Als ze de laptop niet kunnen laten doen wat ie zou moeten doen, dus Full HD content op Full HD resolutie afspelen en digitale TV signalen ontvangen, dan moeten ze de laptop gewoon terug kunnen nemen en je geld retourneren.

  Ik vond het al zo vreemd … 1920x1080 op een 16" schermpje!
 • De versie van 999 is de 6920G-6A4G25MN niet de 6920G-834G32BN.
  De 6920G-834G32BN is 1299 euro. Ik denk er over na om deze aan te schaffen maar door al deze reacties ben ik toch een beetje achterdochtig…
 • als je dan toch 1300-1400€ wil uitgeven, neem dan een Sony Vaio VGN-FZ38M, deze heeft een blu-ray speler, dvdrw brander (combo), Full-HD met dubbele lamptechnologie. DWZ, full truebrite scherm met minder (bijna geen) reflectie.
 • De advertentie is inderdaad misleidend, of nou ja, gewoon fout. De versie met dat model nr is niet full HD maar HD ready en heeft geen TV-kaart. Ik denk alleen dat je niet ergens op hoeft te rekenen. Hooguit zal je de laptop kunnen ruilen voor een ander model. Maar volgens mij staat Alternate nou niet bekend voor het hebben van goede service/helpdesk.
 • Let op de kleine lettertjes van de advertentie, 99 van de 100x staat er bij:
  zet en drukfouten onder voorbehoud.
  Letterlijk houd dit in: geloof de advertentie niet, vraag naar de specifcaties
  bij de verkopende partij.
  Tuurlijk is het misleidend, je zou zelfs een klacht bij de reclame code
  commissie neerleggen, en dit tegen de verkopende partij gebruiken
  als dwangmiddel om tot een oplossing te komen.
  Succes met de afhandeling.
 • [quote:2781abf99d="DexterXL"]… zet en drukfouten onder voorbehoud…[/quote:2781abf99d]Maar ja, dit kunne ze niet echt meer een zet of druk fout noemen…
 • Heb vandaag eindelijk contact gehad met de klantenservice. Per mail stuurden ze dat ze het jammer vonden en dat de fout mede bij acer lag. Ze wilden het compenseren door een tv insteekkaart te sturen, gratis, en vroegen of ik daarmee akkoord ging. Heb teruggemaild dat ik daar niet mee akkoord ga, want dan mis ik nog steeds Full HD.

  @ObiWanKenobi: Die acer met full hd bestaat gewoon hoor, is alleen een model hoger dan die ik heb. Ze hebben wat specs verwisseld blijkbaar.

  In die advertentie staan GEEN kleine lettertjes trouwens. Ook is het zo dat je dit geen drukfout meer kan noemen natuurlijk. Morgen ga ik erheen voor een gesprek met het hoofd van de klantenserrvice. Ik neem de laptop mee. Da dame die ik net aan de lijn had zei dat ze gewoonlijk geen gebruikte laptop omruilen, maar dit is niet echt gewoon. Ik ga ook niet weg voor ik (misschien met wat bijbetaling) een andere heb die wél hd heeft. Dat model erboven heeft trouwens wel een tv tuner, blu ray, full hd, een 2,4 duo core cpu en een 320 mb hd ipv 250. Ik wil maximaal 200 euro bijbetalen op dat ding. Liever niets. Ze moeten het maar compenseren en die tv kaart die ze aanboden kostte ook 70 euro.
  Dat model hoger kost daar trouwens 1249,00. Die van mij was 999,00 inderdaad. Ik laat wel weten hoe het afloopt. Heb hem net leeggehaald, de laptop.
  Kost me weet ik hoeveel tijd. Ik werk voor mezelf dus al met al heeft me dit vanmiddag al een aantal uren gekost en morgen weer. Als ze moeilijk doen zal ik die ook is gaan declareren. Het is hun fout want het is gewoon misleiding. Als je wil kun je de koop zo ongedaan maken. Wettelijk dus.
 • Hoe weet je dat de laptop geen Full HD scherm bevat?
  Op welke resolutie heb je je scherm staan?
 • Ben niet helemaal een n00b hoor :wink:

  Wat denk je bij de eigenschappen voor het beeldscherm? Daar heb je een schuifbalkje waarmee je de resolutie kan verzetten. Dat staat bij mij helemaal naar rechts. Dan is het 1366x768 pixels, dus geen 1920x1080.

  Ik heb het gister getest met een hdmi kabel ertussen aan de tv. Toen een spel opgestart en gekeken bij de videoinstellingen. Kon hem in dat spel met de tv eraan dus wel op 1080 zetten. Als ik hetzelfde spel op het laptopscherm start kom ik niet hoger dan 1366x768. Duidelijk dus dat dit scherm geen full hd is zoals in de advertentie staat.

  Ze hebben me inmiddels een tv tuner insteekkaart aangeboden twv 70 euro maar hier ben ik niet mee akkoord gegaan. Ik wil gewoon een full hd scherm want ik wil er enkele jaren mee doen.
  Wat ik wil is met eventueel met wat bijbetaling (niet het volle pond uiteraard!) een model hoger hebben wat wel beide opties heeft. Dat model heeft ook blu ray en een 320 gyg harde schijf. En een 2,4 dualcore cpu ipv een 2,0.

  Morgen ga ik erheen. De laptop is inmiddels leeg en staat al ingepakt.
 • Ga gewoon even naar de balie van alternate toe… je wordt daar werkelijk SUPER geholpen altijd. Ik heb al diverse keren iets kapot of niet goed presterend gehad en wordt altijd netjes geholpen.
  Snap niet dat je dit uberhaupt niet meteen hebt gedaan… met een email sturen kom je niet zo ver in het algemeen. Bij geen enkele zaak/ding/leven;). Bellen is al beter… langsgaan is nog beter.

  Laptop in de doos. Ik hoop voor je dat je hem verder niet al 3 weken aan het gebruiken bent want als dit niet zo is dan doe je gewoon je verhaal… dus dat het niet aan je verwachtingen voldoet die je op basis vd advertentie had en dan zullen ze hem wel terugnemen dan wel iets anders aanbieden.
 • Ik heb er ook wel vertrouwen in. Heb hem een week gebruikt ongeveer. Eerst was er dus die missende tv kaart. Daar kon ik nog mee leven. Gisteravond kwam ik er pas achter dat hij helemaal geen full hd is. Daar kan ik niet mee leven.
  Verder heb ik wel redelijke ervaringen met alternate. Kom er al een jaar of 7 regelmatig dus dat zegt genoeg.
 • Volgens mij is 1366x768 HD-ready toch? Ons scherm is HD-ready en die heeft die resolutie ook. Volgens mij is van 720P.
 • [quote:1eff839cc4="weert114"]Ik heb er ook wel vertrouwen in. Heb hem een week gebruikt ongeveer. Eerst was er dus die missende tv kaart. Daar kon ik nog mee leven. Gisteravond kwam ik er pas achter dat hij helemaal geen full hd is. Daar kan ik niet mee leven.
  Verder heb ik wel redelijke ervaringen met alternate. Kom er al een jaar of 7 regelmatig dus dat zegt genoeg.[/quote:1eff839cc4]
  Waarom begin je dan over rechtsbijstand:P? Denk overigens niet dat die veel voor je gaan doen voor zo'n bedrag. Overigens tip: trek er de tijd voor uit. Kan best 2 uur duren bij die service balie. Ga niet 1 uur voor sluitingstijd.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.