Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Geluidskaart: Headset + stereo?

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Hoi allemaal,

  hier een vast heel domme vraag van mij :D

  Ik ben een nieuwe computer aan het samenstellen en wil daarbij rekening houden dat ik normaal gesproken m'n geluid op de stereotoren zet, maar soms wordt gebeld op skype of inlog op ventrilo ofzoiets. Op mijn huidige computer moet ik telkens achter m'n computer zoeken naar de juiste plug en daar het geluid m'n headset aan de koppelen.

  Ik heb het idee dat ik al telkens heel onhandig bezig ben wat dit betreft, m'n geluidskaart heeft wel meerdere audio outs (soundblaster audigy 4) maar hij's nu kaduk dus kan het niet testen.

  De nieuwe geluidskaart gaat de Creative X-Fi Xtreme Gamer worden.

  De kast wordt (voorlopig) de Antec 182P, waar audio connecties aan de voorkant zitten.

  Wat is de makkelijkste optie voor mij wat geluid betreft? Kan ik de headset en stereo tegelijk inpluggen en software-matisch switchen tussen de twee? Of kan ik op de één of andere manier gebruik maken van die audio in/outputs aan de voorkant van m'n kast?

  Vast een domme vraag, maar ja daar zijn we hier voor :roll:
 • heel makkelijk en goedkoop is een 2e geluidskaart kopen en via deze kaart skype en teamspeak gebruiken. Je gamesgeluiden en je muziek komt dan uit een andere geluidskaart.
 • Er zit vast ook wel onboard geluid op het moederbord. Dat kun je ook gebruiken voor je headset. Kun je ook doorlussen naar de voorkant van je kast.
 • Meestal mute je onboard geluidskaart de achteruitgang wanneer je in de front aansluiting iets aansluit. Dit zou je dus toe kunnen passen, echter heb je wel minder goede kwaliteit dan bij een Audigy kaart. Wat ook zou kunnen is een splittertje tussen de geluidskaart en de twee apparaten te hangen, je kunt dan het volume van een v/d twee omlaag draaien.
 • Dank voor de antwoorden :)

  De optie van het onboard geluid gebruiken voor m'n headset wanneer ik die nodig heb lijkt me het meest geschikt :) Helemaal als het de achteraansluiting automatisch mute, wanneer ik m'n geluid van de headset plug in de voorkant van m'n comp.

  Het zal misschien wel wat performance schelen als ik de onboard gebruik ipv externe kaart, maar zoveel zal dit niet schelen neem ik aan.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.