Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Problemen met maken back-up

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
 • Hallo,

  Al een hele tijd heb ik problemen met mijn pc en ik denk dat het te maken heeft met de harde schijf. Voordat ik iets met deze harde schijf ga doen wil ik er een back up van maken. Tijdens het opstarten van de pc loopt hij telkens vast, het is dus onmogelijk om vanaf de pc zelf een back up van de harde schijf te maken. Nou heb ik hier ook nog een laptop, dus ik heb de harde schijf van de pc aangesloten op mijn laptop via een 'External hard drive enclosure'. Het is me gelukt om de bestanden van de harde schijf van de pc te openen op mijn laptop, maar het maken van een back up lukt niet. De laptop denkt namelijk steeds dat ik een back up van de harde schijf van mijn laptop zelf wil maken, wat dus niet de bedoeling is. ALs locatie voor het opslaan van de back up kan ik nu dus alleen maar kiezen voor de harde schijf van mijn pc, terwijl ik daar juist een back up van wil maken. Het is de bedoeling dat ik deze back up opsla op de harde schijf van mijn laptop.

  Kan iemand mij hierbij helpen?

  Alvast bedankt,

  Bastiaan
 • waarom zou je moeilijk doen: open de verkenner, maak de inhoud van je aangehangen schijf zichtbaar, en met selecteren/kopiëren/plakken maak je een direct leesbare en controleerbare backup van al je bestanden. dat kan je van een backupprogramma niet zeggen!
  het kan zijn dat je bedoelt een image te maken van je hd. dat kan ook (al lijkt me dat je er verstandiger aan doet een neuwe installatie op een nieuwe hd te maken) maar dan moet je daar een afzonderlijk programma als acronis of norton ghost oid voor gebruiken.
 • Ok, dat moet wel gaan lukken. Dan heb ik nog een vraagje. Mijn ouders willen dat hun email berichten die in Outlook Express stonden bewaard blijven. Het klopt toch dat dit de .dbx bestanden zijn? Dus als ik al die .dbx bestanden kopier naar de harde schijf van mijn laptop kan ik ze later weer terugzetten en kunnen mijn ouders de emails weer in Outlook Express zetten?

  MvG Bastiaan

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.