Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Game PC voor mijn zoon

Anoniem
gerben
21 antwoorden
 • Mijn zoon is geslaagd. Ik wil graag een game PC voor hem kopen
  Budget 1000 euro zonder beeldscherm
  Wie weet een goeie configuratie waar hij ook de moderne spellen op kan spelen?
  Hij is geen overklokker

  Dank
  Ron
 • Moet windows er ook bij, en zoja welke? Kun je hem zelf in elkaar zetten en/of windows installeren? Met 1000 euro is het niet zo'n probleem, maar dan is er wat meer vrijheid in samenstellen. Bij azerty.nl zou je dit kunnen bestellen:

  [img:996fd6cb16]http://img213.imageshack.us/img213/2455/clipboard01bl4.th.jpg[/img:996fd6cb16]
 • Windows kan je toch wel zelf installeren? En de extra koeler is totaal niet nodig omdat hij toch niet overklockt. Zelf ben ik een grotere fan van Asus voor het moederbord dan. En kan je niet beter voor €3 meer de corsair nemen van 650watt? Dan heb je wat meer watt voor als je later bijvoorbeeld 2 vga-kaarten erin zet en meer hdd's.
 • TS kan de prijs voor installatie eraf trekken, mocht ie dat willen. Deze "extra" koeler is veel stiller dan de boxed versie. Fanboys zijn veelal kritiekloos, maar Gigabyte maakt echt betere P35 borden. 550W is ruim voldoende. Een tweede videokaart wordt vrijwel nooit bijgeplaatst. Veelal is een enkele nieuwe kaart een betere en goedkopere oplossing. Mocht je die optie willen openhouden, dan heb je een nforce sli gebaseerd moederbord nodig. Een voeding van 550W is ruim voldoende voor de getoonde samenstelling.
 • windows installeren kan ik zelf, in elkaar zetten niet
  waarom trouwens XP en geen Vista?
  moet ik dan Vista 32 of 64-bits?

  Er zal geen 2e videokaart bij gezet worden
 • Gamen gaat bij mijn weten nog altijd beter in XP. Maar als je graag vista wilt, kan dat natuurlijk best. Om directx 10 hoef je het trouwens niet te doen, dat stelt nog niet zo veel voor, en de huidige kaarten zijn er eigenlijk nog niet snel genoeg voor. 32 of 64bit is meer aan jou. 64bit geeft iets meer kans op problemen, door (soms) ontbrekende drivers, of software die niet goed werkt. Ga trouwens nog even na, of je zoon windows via school kan aanschaffen. Is meestal beduidend goedkoper.
 • Ik ben het helemaal eens met gerben dat je beter xp kunt nemen als je veel gamed. :D Het gaat bij mij meer om de prestaties dan om hoe het eruit ziet.
 • [quote:52a500e14f="gerben"]64bit geeft iets meer kans op problemen, door (soms) ontbrekende drivers, of software die niet goed werkt.[/quote:52a500e14f] Dat is vooral van toepassing wanneer er oude randapparatuur op de nieuwe PC wordt aangesloten. Of als er oude software geïnstalleerd wordt. Voor Windows Vista 64 bit zijn overigens WHQL drivers vereist.
  [quote:52a500e14f="gerben"]Gamen gaat bij mijn weten nog altijd beter in XP. [/quote:52a500e14f] Dat (snelheid) verschil is vast niet erg groot.

  De keuze tussen XP en Vista kan de TS het beste zelf maken. Voor het geval als dat XP wordt. Bij Azerty verkopen ze toch al XP met Service Pack 3 http://azerty.nl/producten/product_detail/144/80777/microsoft-windows-xp-home-edition-sp3-win32.html of eventueel XP Professional http://azerty.nl/producten/product_detail/144/80347/microsoft-windows-xp-professional-sp3-english.html Overigens als je Windows XP zelf installeert, geven ze daarop een garantie van nul maanden.
 • Tja…maar je kan er hopelijk wel vanuit gaan dat je geen garantie nodig hebt voor windows….tenzij de cd kapot is. Je hebt denk ik geen garantie nodig op windows.
  En het verschil tussen vista en xp is wel groot in games. Games draaien veeeeeeel beter onder xp. Had een tijdje terug eens vista geprobeerd maar binnen een week weer terug bij xp door de slechte prestaties in-game.
 • Ik meen dat het met sp1 voor vista wel beter geworden was. Wellicht iets om nog eens nader te bekijken.
 • [quote:8e93de48ac="gerben"]Ik meen dat het met sp1 voor vista wel beter geworden was. Wellicht iets om nog eens nader te bekijken.[/quote:8e93de48ac]
  Ik had begrepen dat in SP1 juist de performance op de gehele linie is gedaald:(. Antec of hoe heten ze ook alweer had het getest. Dit was echter wel voordat de nederlandse versie uitkwam dus wellicht is het nu anders.

  Met 4 GB geheugen is 64bit in alles games ong 1 FPS sneller. Dan is het dus mogelijk om voor 64bit te gaan.
  Over het algemeen wordt bij <4 GB werkgeheugen toch aangeraden 32bit vista te kiezen.

  Vista home premium pakt ongeveer 640 MB van je geheugen en vista ultimate pakt 900 mb als ze opstarten zonder andere software geinstalleerd. Dat is dus een nadeeltje. Voordeeltje is de heerlijke aero interface. Alt tabben was nog nooit zo prettig en duidelijk.
 • [quote:cd32ce1710="sdk"][quote:cd32ce1710="gerben"]Ik meen dat het met sp1 voor vista wel beter geworden was. Wellicht iets om nog eens nader te bekijken.[/quote:cd32ce1710]
  Ik had begrepen dat in SP1 juist de performance op de gehele linie is gedaald:(. Antec of hoe heten ze ook alweer had het getest. Dit was echter wel voordat de nederlandse versie uitkwam dus wellicht is het nu anders.

  Met 4 GB geheugen is 64bit in alles games ong 1 FPS sneller. Dan is het dus mogelijk om voor 64bit te gaan.
  Over het algemeen wordt bij <4 GB werkgeheugen toch aangeraden 32bit vista te kiezen.

  Vista home premium pakt ongeveer 640 MB van je geheugen en vista ultimate pakt 900 mb als ze opstarten zonder andere software geinstalleerd. Dat is dus een nadeeltje. Voordeeltje is de heerlijke aero interface. Alt tabben was nog nooit zo prettig en duidelijk.[/quote:cd32ce1710]Inderdaad bij Vista heb je toch echt minimaal 2 GB nodig en het liefst nog iets meer.
  Je bedoeld zeker START + TAB i.p.v ALT + TAB :lol: Blijft een superleuk onderdeel van Vista.
 • Nee ook gewoon alt tab. Je ziet namelijk waar je heen alt tabbed ipv alleen een logo.
 • Je kunt een PC beter bouwen dan ben je goedkoper uit, en moeilijk is het niet.
  ik heb een lijstje met onderdelen die wel goed zijn voor een Game PC gemaakt.

  de ATI Radeon RX3870 X2 (Goede kaart voor een redelijke prijs) als videokaart
  de Intel Core 2 Quad Q6600 2,4GHz als proccesor
  De P5B-V als moederbord
  De AeroCool HorsePower,850Watt als voeding
  OCZ OCZ2RPR800C44GK,4096MB, 800MHz, 2x als ram geheugen
  de Seagate Barracuda 7200.11 ,7200RPM, 32MB als hard drive
  de Samsung SH-S202J, Zwart als CD/DVD brander
  En een behuizing, kast is naar eigen smaak
 • [quote:3815970f36="sdk"]Nee ook gewoon alt tab. Je ziet namelijk waar je heen alt tabbed ipv alleen een logo.[/quote:3815970f36]

  bij mij is het toch echt start tab .. bij alt tab krijg ik de standaard alt-tabber zoals bij XP. Dit is in Vista Ultimate 64b ;)
 • [quote:04b1f8728e="Bmaster13"]Je kunt een PC beter bouwen dan ben je goedkoper uit, en moeilijk is het niet.
  ik heb een lijstje met onderdelen die wel goed zijn voor een Game PC gemaakt.

  [/quote:04b1f8728e]

  Of je beter zelf kan bouwen is afhankelijk van de kunde van de TS op dit gebied. Hier moet je toch handigheid in krijgen. En een dure, nieuwe pc is niet echt de meest ideale situatie om dat leerproces te starten.

  Bedenk ook dat je de winkel niet alleen betaald voor het in elkaar zetten, maar dat zij ook garantie geven dat ze het goed doen. Dus mocht er iets niet werken dan is dat hun probleem om te verhelpen. Als je zelf bouwt, moet je ook zelf maar uitpuzzelen waar het probleem zit en met een beetje pech alsnog bij een winkel aankloppen als je er echt niet uitkomt.
 • [quote:f023f78436="PS"][quote:f023f78436="Bmaster13"]Je kunt een PC beter bouwen dan ben je goedkoper uit, en moeilijk is het niet.
  ik heb een lijstje met onderdelen die wel goed zijn voor een Game PC gemaakt.

  [/quote:f023f78436]

  Of je beter zelf kan bouwen is afhankelijk van de kunde van de TS op dit gebied. Hier moet je toch handigheid in krijgen. En een dure, nieuwe pc is niet echt de meest ideale situatie om dat leerproces te starten.

  Bedenk ook dat je de winkel niet alleen betaald voor het in elkaar zetten, maar dat zij ook garantie geven dat ze het goed doen. Dus mocht er iets niet werken dan is dat hun probleem om te verhelpen. Als je zelf bouwt, moet je ook zelf maar uitpuzzelen waar het probleem zit en met een beetje pech alsnog bij een winkel aankloppen als je er echt niet uitkomt.[/quote:f023f78436]

  't Is echter wel zo, dat als je het zelf probeert (lees: doet), dan leer je er écht wel van. Zo heb ik het geleerd, en ik denk ook de rest van de PC-liefhebbers die bij C!T elke dag hun postjes doen ;)
 • [quote:d31039e6cb="MReLecTro"]

  't Is echter wel zo, dat als je het zelf probeert (lees: doet), dan leer je er écht wel van. Zo heb ik het geleerd, en ik denk ook de rest van de PC-liefhebbers die bij C!T elke dag hun postjes doen ;)[/quote:d31039e6cb]

  Daar ben ik het ook wel mee eens, ik wilde alleen de opmerking nuanceren dat zelfbouw goedkoop en niet moeilijk is.

  Een nieuwe pc opbouwen als je er nog nooit aan gesleuteld hebt, is misschien wel een grote stap ineens. Zeker als blijkt dat niet alles werkt zoals het moet (en waar zit dan het probleem). Ik denk dat de meeste van ons ook begonnen zijn met simpele inbouwklussen (geheugen bijprikken, pci-kaartje erin proppen, ouwe pc voor de lol uit elkaar schroeven).
 • de meeste problemen, rond de 90%, zijn toch te wijten aan de plugjes power_sw en Reset_sw, of Speakers en dat soort plugjes.

  Meestal draaien mensen de kleuren van de draadjes om (ik heb hier een strategie bij, waardoor het altijd goed gaat). De strategie die ik hiervoor gebruik, is om niét in het boekje te kijken, maar te [b:9039fce407]lezen[/b:9039fce407] wat er op het moederbord staat, en de kleuren altijd naar links te laten wijzen. DWZ, meestal bevind dit gedeelte zich rechtsonderin van het mobo, dan wijs je bijvoorbeeld van de witrode plug, rood naar links ;) ..

  Andere 'problemen' zijn het vergeten in te pluggen van de 6pins PCI-E stekker, voedingsstekker, jumpers van de hdds enzo :P
 • [quote:612fe4d367="MReLecTro"][quote:612fe4d367="sdk"]Nee ook gewoon alt tab. Je ziet namelijk waar je heen alt tabbed ipv alleen een logo.[/quote:612fe4d367]

  bij mij is het toch echt start tab .. bij alt tab krijg ik de standaard alt-tabber zoals bij XP. Dit is in Vista Ultimate 64b ;)[/quote:612fe4d367]
  beter kijken dan… voorbeeldje van het verschil: in windows xp krijg je tijdens alt+tab het befaamde IE logo te zien+de url van de pagina, in windows vista met aero zie je in het klein de complete webpagina in plaats van het logo (ongeveer 4x groter dan het logo onder xp).
  Het heet windows flip, waar jullie steeds op terugvalleen is flip 3d en persoonlijk ziet het er leuk uit maar gebruik ik het nooit. Het is niet zo effecient als de gewone alt tab omdat het geen overzicht bied. Zeker niet als je 20 of meer schermen open hebt staan.

  [img:612fe4d367]http://www.microsoft.com/library/media/1033/windows/images/products/windowsvista/features/details/screenshot_windowsflip.jpg[/img:612fe4d367]
  Ik zou ook niet aanraden de pc zelf te bouwen. Als er iets niet werkt en je hebt geen ervaring kom er dan maar eens achter wat het is. Alleen zelf alle drivers installeren zou al een probleem kunnen vormen. Overigens kun je vaak je pc wel samenstellen en dan in elkaar laten zetten. Bij de middenstander is dit "gratis" maar zijn de onderdelen duur en bij de groothandel (alternate azerty enz) betaal je een vast bedrag (alternate 50 euro dacht ik).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.