Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Camera kopen, maar welke??

Anoniem
kid jansen
25 antwoorden
 • ik ben het geheel met de vorige spreker eens :)
 • Hallo,

  Ik wil een nieuwe digitale camera kopen maar twijfel heel erg tussen twee modellen.
  Het gaat om de:
  [b:a0758bec3e]sony W170[/b:a0758bec3e] en de [b:a0758bec3e]Canon Digital Ixus 90 IS[/b:a0758bec3e]
  http://www.kieskeurig.nl/nl/product.nsf/compare?readform&code=digitalecamera&id=8C8A295A0C694C0DC125740B004BE1A2~D88FCDFE0B88B520C12573E6003DF8C8

  Voordeel van de sony vind ik het grote zoombereik en het nadeel het gebruik van memory kaartjes van sony.
  Voordeel van de canon vind ik de groothoeklens en het is een zeer goed merk zover ik weet.Nadeel is dus het mindere zoombereik.

  En weet iemand of deze camera's beide beeldstabilisatie hebben?
  Wie kan mij adviseren? Alvast bedankt!
 • Als je echt alleen maar wilt kiezen voor één van deze twee, dan zou ik de Canon nemen, maar de beste keuze in die prijsklasse vind ik de Panasonic Panasonic Lumix DMC-TZ3. Is maar ietsje groter qua formaat, maar is wel uitgerust met een prima 10x zoomlens. En de beeldstabilisator is ook top.

  DPreview
 • [quote:6d5575f140="derkdejong"]ik ben het geheel met de vorige spreker eens[/quote:6d5575f140]Jij hebt zeker ook een TZ-3? :wink:
 • neen, ik spiegelreflex, maar mijn buurman heeft er wel een, dus ik ken die lumix wél.
 • [quote:4cac9bdf34="derkdejong"]neen, ik spiegelreflex[/quote:4cac9bdf34]Groot gelijk, wij hebben de TZ-3 ook naast de Nikon D50. Zo'n spiegelreflex neem je ook niet zo gemakkelijk overal mee. 8)
 • Beste iedereen,

  Bedankt voor jullie snelle antwoorden. Het is niet zo dat ik echt gebonden zit aan deze toestellen, maar ik had zelf deze 2 merken gezien. Ik heb inderdaad ook naar de TZ serie gekeken, maar dan naar de TZ4 en TZ5. Hierover heb ik wat minder goede reacties gelezen. Iedereen hoor ik altijd vol lof over canon, maar is de TZ3 van panasonic echt net zo goed qua prestaties? En heeft er nog iemand andere suggesties?
 • [quote:62284bf61f="altec"]is de TZ3 van panasonic echt net zo goed qua prestaties?[/quote:62284bf61f]Er zit één nadeel aan deze Panasonics en dat is relatief veel ruis bij weinig licht. Hier moet je dus wel rekening mee houden als je graag s'avonds foto's schiet bij slechte kunstverlichting … maar voor de rest beleef je veel plezier aan die 10x zoomlens.
 • Oke ik denk dat mijn keuze dan inderdaad de panasonic gaat worden. Heeft iemand misschien voorbeeld foto's van de TZ3? En dan misschien ook wat er bedoelt wordt met die ruis bij weinig licht? Heel erg bedankt!
 • In de review kun je ook wat samples bekijken:
  http://www.dpreview.com/gallery/panasonictz3_samples/

  Er zitten ook wat minder goed belichte foto's tussen en daar zie je de ruis: wat korrelig beeld zeg maar.
 • Bekende van mij heeft een Panasonic DMC-TZ3, zelf heb ik een Canon Powershot A570 IS en die vind ik een stuk mooiere plaatjes schieten. Die Panasonic heeft een beetje een vertekend dieptebeeld, ook zijn de kleuren minder mooi, met name in het donker. Die Panasonics hebben alleen wel meer zoom (10x, ten opzichte van 4x van m'n Canon), en minder beeldruis. Die Panasonic is ruim €60 duurder dan die Canon van mij, maar ik zou die van mij echt niet daarvoor willen ruilen. Dan zou ik zelf toch voor een duurdere Canon Powershot gaan. Verder heb ik ervaring met Kodak en Olympus, ook dan kies ik nog steeds voor Canon, de plaatjes die ik met m'n Canon schiet zien er veel beter uit. En daar zit van alles bij: landschap, feestjes, rock concerten, sport, en ook bij allerlei verschillende omgevingseigenschappen: (veel) licht, donker, buiten, binnen, stilstaand, snel bewegend.
 • [quote:9e7a97820a="kid jansen"]Bekende van mij heeft een Panasonic DMC-TZ3, zelf heb ik een Canon Powershot A570 IS en die vind ik een stuk mooiere plaatjes schieten.[/quote:9e7a97820a]


  Daar ben ik dus bang voor dat ik toch voor de canon had moeten kiezen. Qua eigenschappen is de panasonic voor mij beter, maar ik vind scherpe foto's toch wel belangrijk. Mijn huidige camera is achteraf gezien niet echt een goede koop geweest en daarom wil ik nu een goede keuze maken. Welke canon kunnen jullie mij aanraden?
 • [quote:8fb22701a5="kid jansen"]Bekende van mij heeft een Panasonic DMC-TZ3, zelf heb ik een Canon Powershot A570 IS en die vind ik een stuk mooiere plaatjes schieten. Die Panasonic heeft een beetje een vertekend dieptebeeld, ook zijn de kleuren minder mooi, met name in het donker.[/quote:8fb22701a5]Dit lijkt me niet gezond, is die bekende van je er al mee terug geweest naar de winkel? Dit lijkt me een exemplarisch probleem, aangezien dit totaal niet overeenkomt met mijn ervaring en bijv. die van de reviewer van DPreview.com …
 • en ik herken dat ook niet….
 • Geen idee, hij had dat ding gratis gekregen van z'n studievereniging. Hij moest een week lang foto's maken van z'n dagelijks leven voor een promotieblaadje van z'n studie, en in ruil daarvoor kreeg hij die camera (nieuw, gewoon nog in de verpakking, met alles erop en eraan) die hij daarvoor kon gebruiken en daarna mocht houden.

  Op een aantal foto's die zijn geschoten in de Kater, een café in Enschede, ziet iedereen er zwaar verneukt uit, niet bewogen ofzo, maar er klopt gewoon iets niet, met name gezichten zien er heel raar uit.
  Maar aan aantal foto's die in Arnhem zijn geschoten, gewoon overdag bij buitenlicht zijn over het algemeen prima.
 • [quote:bfaa20d49c="kid jansen"]Op een aantal foto's die zijn geschoten in de Kater, een café in Enschede, ziet iedereen er zwaar verneukt uit[/quote:bfaa20d49c]Ik bespeur een mogelijk verband tussen de naam van het café en hoe de bezoekers eruit komen te zien op de foto's naarmate de avond vordert … :lol:
 • Haha, nee, ik denk eerder dat het te maken heeft met de dubbele flits die je in kan stellen in die DMC-TZ3. Hij flitst dan twee keer heel kort, in plaats van in één keer iets langer, geen idee wat daar het nut van is.
 • Mja, kwestie van instelling wijzigen dan … :wink:
 • Anyways, IMHO is Canon beter dan Panasonic op het gebied van fotocamera's
 • Met de nadruk op de H in IMHO zeker? :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.