Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Muis probleem in Vista

Anoniem
Gaby
6 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb net een nieuwe comp. aangeschaft met (oem) Vista Home Premium. Ook een nieuwe muis, logitech mx 1000.

  Ik heb de muis ingesteld op linkshandig klikken, in het configuratie scherm. Maar elke keer als de comp. opnieuw opgestart wordt moet ik dit opnieuw instellen. Heel hinderlijk.

  In de Setpoint kun je deze toetsen niet wijzigen.

  Ik heb zowel de usb poort en de ps2 poort geprobeert.
  Microsoft verwijst mij naar de verkoper, deze heeft dit probleem nog nooit meegemaakt en Logitech heeft hier geen info over….

  Wie kan me hier helpen??

  Gaby
 • Ik heb ondertussen vanalles uitgeprobeerd, op usb poort en ps2 poort, alleen als ik de sofware van logitech verwijder kan ik linke blijven klikken maar dan heb ik wel andere problemen…

  De ene keer kan ik wel dubbel klikken de andere keer moet ik ik eerst het menu uitklappen en dan op openen klikken.

  Heb nu mijn oude muis geinstalleerd, logitech mx 700, hiervoor is geen software voor Vista voorhanden.

  Deze muis doet het prima verder alleen in spellen moet ik weer ineens rechtshandig klikken…

  Is er nu echt niemand die mij hierbij kan helpen???

  gaby
 • ik heb geen hoge pet op van bijgeleverde muissoftware. wat standaard in windows zit is m.i. doorgaans genoeg voor 99,9% van de gebruikers.
  was je al in start - configuratiescherm - muis? daar kun je ook je oude muis instellen (ben zelf geen spellenmens maar weet wel dat sommige spellen zelf de muis/cursortoetsen instellen, en dat je dat vaak dan ook in het spel zelf kan/moet aanpassen
 • [quote:93afe7d7e1="Gaby"]Ik heb de muis ingesteld op linkshandig klikken, in het configuratie scherm. [/quote:93afe7d7e1] Bedoel je zoals beschreven is in deze cursus muisopties http://www.vistacursus.com/show/102/15/Muis-opties.html Als je die optie "Primaire en secondaire knop omwisselen" vinkt, blijft deze dan nog wel staan na een reboot? Op een oude PC met Vista Premium met een goedkope Sweex muis, blijft bij mij ook na een reboot de gekozen instelling bewaard.
  [quote:93afe7d7e1="Gaby"]Deze muis doet het prima verder alleen in spellen moet ik weer ineens rechtshandig klikken[/quote:93afe7d7e1] Gaat het wel om Vista compatibel spellen? Dus spellen die werken zonder gebruik te maken van de optie "XP compatibel mode" te gebruiken.
 • Hoi,

  ik heb antwoordt van Logitech dat ze rechtshandige muizen niet voor linkshandig gebruik ondersteunen….
  Ik ben rechtshandig maar kan alleen links klikken door een vroegere blessure.

  Heb de muis dus terug gebracht en gebruik nu even mijn oude, mx 700, hier heeft logitech geen extra besturing voor in Visa.

  Ik had dus inderdaad als test een spel gebruikt wat niet ondersteund wordt. In een ander spel kan ik wel gewoon links klikken.

  Ga op zoek naar een muis die wel links ondersteund wordt.

  Is er geen mogelijkheid om in het register de muis instelling aan te passen? Zodat ie altijd voor linkshandigen ingesteld staat??

  groetjes Gaby
 • tja, die is er wel, maar dat is de instelling die wordt aangestuurd in het muis-item van het configuratiescherm. als een programmeur daar om heen wil, dan kan dat. m.i. is dat niet te voorkomen.
  maar heb je binnen dat spel ook gezocht naar instellen van toetsen/knoppen?

  edit: kan iemand niet een gewone muis ´andersom´ solderen voor je??

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.