Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Een twééde USB kaart inbouwen?

Anoniem
None
12 antwoorden
 • De oorspronkelijke USB poorten zijn meest nog van het langzame soort; ik heb toen al eens een USB-kaart met 4 USB's gemonteerd. De vraag is voor ik er een aanschaf of ik dat nóg een keer kan doen: er is nog één slot over.Deze vraag had waarschijnlijk ook bij "windows"gekund?
 • Volgens mij moet dat gewoon kunnen. Heb je trouwens ook al eens gedacht naar een losse usb hub?
 • ja, daar was ik mee begonnen, maar de pc "trok"het niet. Waarschijnlijk omdat er geen stroomvoorziening is. Ik ga dan maar een tweede kaart kopen. Bij de locale pc-man mag ik hem altijd terug geven als het niet lukt.
 • tegen dat probleem blijf je aanlopen.
  ik raad je aan een hubje met eigen voeding aan te schaffen.
 • inmiddels aangeschaft en met enig gepruts in het slot geplaatst.Blijkt dat beide kaarten nog een 5e usb inwendig hebben, dus nu heb ik er 10, dat moet voorlopig genoeg zijn…
 • die ´inwendige´ is om een aansluiting te kunnen maken voor usbpoorten op het frontje van de pc.
  ben wel benieuwd naar eventueel opnieuw perikelen ivm stroomafname in de usbpoorten.
 • tot dusverre geen problemen gehad. Ik heb nog eens even gekeken naar de "eigen" usb-aansluitingen van de pc maar daar valt m.i. weinig aan te sleutelen. Twee a.d. achterzijde min of meer direct aan M.B. en a.d. voorzijde met een dun lint vanaf M.B. Ik overweeg een gaatje (in het afneembare paneel, zodat ik geen vijlsel krijg!)in de kast te maken en een zo kort mogelijk snoertje te installeren. Zo'n snoer hád ik al vanaf een snelle usb van usb-kaart naar bovenzijde kast.Goed idee?
 • HERSTEL: er waren wèl problemen. Van die hardnekkige popups die niet weg te krijgen waren.Na verwijderen kaart alles weer normaal. Ik ga nu die 5e usb bruikbaar maken.
 • merkwaardig, wat waren dat voor popups? (meestal duidt dat woord op browservenstertjes, maar dat zag ik nooit in combinatie met nieuwe hardware; ik vermoed dus dat het hier gaat om ballonnetjes met foutmeldingen)
 • nee, een wit schermpje op bureaublad. Verdween pas als het desbetreffende usb-apparaat verwijderd was. Ik heb de kaart er uit gehaald (het inzetten was bovengemiddeld moeizaam) en ik laat het maar zo.Per slot kan ik de 4 langzame poorten af en toe nog wel gebruiken, en de muis heeft zo'n groen verloopstukje
 • Zijn de kaarten van verschillend merk? Dan heeft windows misschien voor 1 van de 2 niet de juiste driver en daar is dan wel aan te komen op Net als je merk en type weet.

  Ik heb 4x Onboard VIA en 5x extra kaart NEC USB en dat gaat gewoon goed samen, elk met eigen driver.

  Had je ook in de apparatenlijst gekeken naar eventuele problemen?
 • kaarten waren inderdaad verschillend; inmiddels tweede kaart weer ingeleverd in de winkel. Inmiddels 5e usb met verlengsnoertje in gebruik genomen. Voorlopig koop ik geen twee kaarten van het zelfde merk. De installatie ging overigens normaal met XP, en ook leken er geen problemen bij hardware. iedereen dank voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.