Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

krakend geluid.

Anoniem
eduard33
7 antwoorden
 • Hey ik heb sinds kort een krakend geluid zitten door het geluid zelf van mijn computer. Ik weet dat het niet me speakers zijn want mijn dvd speler en tv zijn er ook op aangesloten en dat geluid is perfect.
  Eerst dacht ik dat misschien mijn onboard geluidskaart kapot was, ik heb gistere dus een gewone geluidskaart gekocht maar dit geeft geen enkel verschil.

  iemand??
 • Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat we iets meer informatie nodig hebben om hier een passend antwoord op te geven….. Het enige wat kan kraken in een pc (mits er geen knaagdier in huishoud) is een hardeschijf of een fan.

  dus wanneer hoor je het? en als wat klinkt het?
 • [quote:a70a67d796="eduard33"]Ik heb zo'n donkerbruin vermoeden dat we iets meer informatie nodig hebben om hier een passend antwoord op te geven….. Het enige wat kan kraken in een pc (mits er geen knaagdier in huishoud) is een hardeschijf of een fan.

  dus wanneer hoor je het? en als wat klinkt het?[/quote:a70a67d796]

  Ok eerst de opstelling dan maar.
  Vanaf mijn pc loopt er een kabeltje naar een mengpaneel toe(dit kabeltje heb k reeds ook vervangen met een nieuw kabeltje). Deze is van jack naar tulp stekkers. Vanaf het mengpaneel loopt er een nieuw snoer naar een versterker toe.

  Ok dan nu het geluid.
  Stel je voor: Je luisterd naar een zeer stoffige LP. Hiermee is het geluid te vergelijken. Dit komt alleen als ik geluid af speel met mijn computer. Bijvoorbeeld muziek of een film. Dit is ook alleen als ik geluid af speel met mijn computer. want op dezelfde configuratie als hierboven zitten ook mijn tv en dvd speler. Hierbij is het geluid normaal en helder.
 • Ok, het geluid komt dus uit je speakers begrijp ik. En het kraakt alleen als je geluid gebruikt vanuit je pc. Dat kan betekenen dat je geluidskaart niet toereikend is voor wat je afspeelt, of je gegeugen werkt niet zoals het moet. Ik doe veel met muziek en het gaat soms kraken als mijn geheugen vol loopt. Maar dat is dan bij gebruik van zeer zware plugins bij cubase en adobe audition 3.0. Dus wat is de opzet van je pc? hoeveel geheugen? welke processor? wat voor geluidskaart? etc.
 • En heb je dat kraken ook als je bv de standaard Windows notificatie geluiden afspeelt?
 • [quote:baf95c1077="eduard33"]Ok, het geluid komt dus uit je speakers begrijp ik. En het kraakt alleen als je geluid gebruikt vanuit je pc. Dat kan betekenen dat je geluidskaart niet toereikend is voor wat je afspeelt, of je gegeugen werkt niet zoals het moet. Ik doe veel met muziek en het gaat soms kraken als mijn geheugen vol loopt. Maar dat is dan bij gebruik van zeer zware plugins bij cubase en adobe audition 3.0. Dus wat is de opzet van je pc? hoeveel geheugen? welke processor? wat voor geluidskaart? etc.[/quote:baf95c1077]

  512mb RAM
  m-AMD Athlon XP-M 2800+
  2.13 GHz
  Simpele (nieuwe) geluidskaart

  Ik heb er alleen nog nooit eerder last van gehad.. draai ook geen zwaardere programma's nu.
 • [quote:9e8595e013="Anjo"]En heb je dat kraken ook als je bv de standaard Windows notificatie geluiden afspeelt?[/quote:9e8595e013]
  Ik heb het met al het geluid dat k afspeel via mijn pc.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.