Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

welke laptops hebben goed geluid uit de ingebouwde speakers?

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Een vriend van me wil ergens in september een laptop kopen, en hij stelt daar de volgende eisen aan:

  Redelijk tot goed geluid uit ingebouwde speakertjes
  4GB werkgeheugen
  DVD speler
  redelijke videokaart
  goede wireless lan
  15,4" 1280x800 scherm

  En daar zet hij dan Windows Vista Business 64bit op die hij van z'n studievereniging kan krijgen.

  Nu vind ik concrete laptops nog niet zo heel interessant, omdat het nog best wel een tijdje duurt voordat hij die laptop daadwerkelijk gaat kopen, maar die eerste eis beperkt je volgens mij behoorlijk in de keuze, en die vindt hij wel echt belangrijk.

  Ik weet dat de MacBook Pro serie van Apple en de A300(D), P200, P300(D), X200 series uit de Satellite serie van Toshiba Harman Kardon speakertjes hebben die zeker voor een laptop goed geluid geven, maar zijn er nog laptops van andere merken die een beetje goed geluid uit de ingebouwde speakertjes weten te krijgen?

  Het geluid uit m'n Asus A6JC-Q088H is bijvoorbeeld belabberd als ik dat vergelijk met de Toshiba van een huisgenote van me die Harman Kardon speakertjes heeft.
 • Het geluid uit een laptop zal altijd waardeloos zijn. Als je een laptop gaat sellecteren op geluid? Ben je in mijn optiek niet goed bezig. Je kunt beter een speaker set aanschaffen om er op aan te sluiten. Logitech heeft geweldige setjes die je gewoon op de geluidsuitgang van je laptop kunt aansluiten.
 • Dan moet je toch eens een MacBook Pro of een Toshiba Satellite uit één van de genoemde series muziek af horen spelen, dat klinkt nog best redelijk. En het idee is dat hij die laptop gewoon mee kan nemen en dan waar hij maar wil redelijk geluid heeft. M'n oom heeft een 17" MacBook Pro, en voor niet al te grote gezelschappen geeft hij gewoon presentaties daarmee, met het geluid van de laptop zelf, omdat het gewoon best aardig is, en voor een laptop zelfs erg goed.
 • tja, wat is goed geluid….? :wink:
  als je verder prima tevreden over / echt blij bent met je laptop, zal je het geluid ook positiever beoordelen…..
 • Het is natuurlijk niet vergelijkbaar met een goede pc audiosetup, laat staan met gewoon een goede stereo/surround installatie. Maar je hebt met laptops wel het verschil tussen ronduit afschuwelijk geluid, en redelijk geluid: zolang je het volume niet te hoog zet vergelijkbaar met een pc stereospeakersetup uit het goedkope segment.
 • Er zijn ook wel speciale speakers voor notebooks te koop. Wellicht is dat een idee.

  http://www.azerty.nl/8-184-30748/travelsound-250.html
  http://www.azerty.nl/8-184-57295/audiohub.html
 • Geluid valt in het algemeen tegen. Onlangs de EeePc kunnen uitproberen, die produceerde toch wel een aardig geluid. De bas ontbreekt uiteraard. Ik weet uit ervaring dat bv Toshiba, maar vermoedelijk bijna alle merken, echte boxjes in de laptop hebben zitten. Geluidskwaliteit is helaas erg wisselend. Er zit wel veel goed spul tussen.
 • Het idee is dat het echt in de laptop zelf zit, ik weet uit ervaring dat de een aantal types uit de Toshiba Satellite serie van die Harman Kardon speakertjes hebben die best een aardig geluid geven. Zijn er laptops van andere fabrikanten met een vergelijkbare geluidskwaliteit? Dan laat ik even in het midden of dat geluid goed is of niet.
 • Ik heb zojuist een leuke e-mail ontvangen:

  http://img181.imageshack.us/img181/6025/toshibaspeakerswq3.jpg
 • dat wilde ik net zeggen jah, de P300 serie van Toshiba heeft verdomd goed geluid. Harman Kardon FTW…

  het is dat ik voor weinig een Packard bell kon kopen, anders had ik de P300-1Jnogwat gehaald.

  De Packard Bell MB88-P-004 (heb ik) geeft ook verdomd goed geluid, voor packard bell dan. Echter, voor het bass geluid moet je bij de teushibeu zijn ;)
 • ik heb gister de GX700P-094 van MSI gehaald, zit ook goed geluid in =], inclusief een redelijk goede bass (zit subwoofer ingebouwd), maar je haalt natuurlijk nooit het lekkere 5.1, of hoger, geluid van echte losse boxen…

  jammere van de toshiba is dat het design (in mijn ogen) ongelofelijk lelijk wordt wanneer de boxen op die manier erin verwerkt worden…
 • Dat je nooit de kwaliteit benaderd van een goede losse pc speakerset, let alone een goede stereo/surround installatie, was natuurlijk al lang duidelijk, maar er zit ongelooflijk veel verschil in geluidskwaliteit tussen verschillende laptops.

  Ik wist overigens niet dat MSI ook goed geluid had, geldt dat alleen voor bepaalde series?
 • [quote:3504f54cd4="kid jansen"]Dat je nooit de kwaliteit benaderd van een goede losse pc speakerset, let alone een goede stereo/surround installatie, was natuurlijk al lang duidelijk, maar er zit ongelooflijk veel verschil in geluidskwaliteit tussen verschillende laptops.

  Ik wist overigens niet dat MSI ook goed geluid had, geldt dat alleen voor bepaalde series?[/quote:3504f54cd4]

  zoals msi het zelf beschrijft:

  - Theater Class 4 High-Stereo Speakers and Subwoofer
  Deliver the perfect way to get the most out of your listening experience. With the rich, full sound quality of the 4 high-stereo speakers and subwoofer. The GX700 guarantees to enable the enthusiasts to experience the thrill and excitement of movies, music, games, and TV in stunning sound.

  Recognized and approved by the highest standards of Dolby®, the GX700 guarantees to enable the enthusiasts to experience the thrill and excitement of movies, music, games, and TV in stunning surround sound.


  Beetje erg aangedikt door MSI, maar het geluid heeft mij positief verrast, de GX600 serie heeft dit echter weer niet…zoals ik het zie op de site zijn het vooral de 17inch series van MSI die goede ingebouwde boxen hebben

  maar van HK boxen mag je toch wel wat verwachten in een laptop =]
 • het grappige is, dat in 17" laptops er gewoonweg wél plaats is voor goede boxen met bass-omgeving, en in 15.4" of kleiner niet. Echter de 15.4" laptops van de P-serie van Toshiba heeft net zo goed geluid als de 17" laptops.
 • FF kort door de bocht… GOEDE koptelefoon??
  En als die maat dan op zijn eigen stek zit gewoon een kabeltje naar zijn geluidsinstallatie

  Bijkomend vordeel… stoort ie niemand in openbaar vervoer.. ( LOL )
  Suc6 AZ
 • Naar alternatieven wordt niet gevraagd (ik weet ook wel dat er legio alternatieven zijn die ook nog eens beter zijn), het gaat echt alleen om de kwaliteit van verschillende type+merk laptops. En het is niet voor openbaar vervoer, het is voor bij hem thuis, hij heeft alleen een speakersetje op z'n vaste pc, maar geen stereo ofzo. En hij wil als hij in de woonkamer zit ook gewoon een muziek op een laag volume.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.