Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop uit Engeland?

Anoniem
Hans.Vosman
10 antwoorden
 • veel adapters kunnen tegenwoordig 110-240V aan en 50/60Hz, dus effe op de specs kijken of dat hier ook zo is; wel een andere stekker eraan of een wereldstekker gebruiken…
 • die adaptie kon wel eens meevallen in dat mozambique van de ts…. :wink:
 • Ik wil een latop aanschaffen.
  Dat moet er een zijn met WindowsXP en in het Engels.
  Daar kom je niet mee weg in Nederland, afgezien van het feit dat er vrijwel geen laptop wordt geleverd in Nederland met Windows XP. Het is allemaal Vista wat de klok slaat.
  In Engeland zijn ze nog met bosjes te koop, WinXP en Engels uiteraard.
  Zijn er douane problemen? of is het vrije handel.
  Daarbij heb ik een Tochiba kunnen vergelijken (dus dezelfde!!) Nederland/Engeland waarbij die in Nederland maar liefst 200 Euro duurder was. In Nederland 700 Euro, in Engeland 500 !!
  Heb toch al de indruk dat ze in Engeland aanmerkelijk goedkoper zijn.
  Ervaringen?
  perloc
 • je haalt de ponden en de euro´s toch niet door elkaar….. :(
 • klopt, in Nederland zijn de laptops ongelooflijk duur. Kijk en vergelijk (prijstechnisch) maar eens een acer in Amerika met dezelfde Acer in NL.. scheelt soms wel 300 eurie.

  Ik zou als ik jou was FedEX bellen (niet mailen, dan krijg je geen antwoord), zij weten redelijk zeker (90%) wat de v/z kosten zijn en de invoerkosten. Ik raad je toch aan een laptop uit amerika te halen, www.tigerdirect.com is erg scherp ;) verzenden vanuit daar kost omgerekend 95 euro, invoerkosten 35 ;) Beste is om met meer mensen te bestellen, om de kosten te dekken.

  Denk er wel GOED aan als je iets uit engeland of amerika haalt, dat de stekkers niet gaan passen in NL.

  Die kosten moet je er ook nog bijrekenen.
 • [quote:3e56235b65="MReLecTro"]Denk er wel GOED aan als je iets uit engeland of amerika haalt, dat de stekkers niet gaan passen in NL.
  .[/quote:3e56235b65]
  En de spanning die gebruikt wordt in noord-amerika 110 volt is; wat betekent dat je een nieuwe voeding dient aan te kopen, wat het prijsverschil teniet doet.
 • Dirk: vergelijk hier:
  http://www.computerpirates.com/index.html?loadfile=itempsaj1e-01000xen.html = incl BTW 703.- Euro (A300-193)
  en hier: http://www.microwarehouse.co.uk/catalogue/item/TOSNBK07 = ongeveer 500 Euro!! (A300-193 = 405 pond) Dat scheelt 200 Euro!
  Een nieuw stekker eraan is een fluitje van een cent.
  Ik dacht omdat Engeland tot de EU behoort, de handel tussen de landen vrij is en dit in tegenstelling met de US.
  Maar ik lees geen ervaringen.
 • pirloc:
  ik had het niet gecheckt, was even een eerste gedachte, maar inderdaad: het scheelt aanmerkelijk. voor mij blijft echter het kunnen aanspreken van een leverancier óók van heel groot belang.
  en wat de invoer tussen eu-landen betreft:
  "Binnen de Europese Unie (EU) is er in principe vrij verkeer van goederen. Uw bagage kunt u dus altijd van het ene naar het andere EU-land meenemen, zonder dat u belastingen bij invoer hoeft te betalen. Koopt u in een ander EU-land producten voor eigen gebruik en brengt u deze producten mee naar Nederland, dan zijn er in principe geen invoerbeperkingen. Voor accijnsgoederen gelden er daarentegen wel beperkingen."
  ( http://www.douane.nl/particulier/reizigersbagage/reizigersbagage-01.html#P15_845 )
 • die accijnsgoederen op de website gaan eigenlijk alleen maar over etes/verbruikswaren .. ze niets staan over laptops.. enig idee ?
 • wat kosten de verzending buiten de UK? Zie het niet staan….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.