Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe harde schijf. BELANGRIJK!

Anoniem
tijmsja
8 antwoorden
 • hee, ik was windows aan het opnieuw installeren. nou ging ik alle harde schijfen defragmenteren alleen heb ik nu per ongeluk mijn externe harde schijf gedefragmenteerd. of eigenlijk die partities verwijderd. hier stonden belangrijke bestanden op? weet iemand of al mijn bestanden terug te halen zijn?
 • Ja, dat kan. Hiervoor is programmatuur in omloop, zogenaamde 'data recovery' software. 'GetDataBack' is een bekende, ook is er een gratis programma: 'File Inspector'. Je kunt zelf proberen wat het beste werkt (met een gratis probeerversie van GetDataBack b.v.), doordat deze programma's in principe enkel lezen van de betreffende schijf.

  Erg belangrijk is dat je geen schrijf bewerkingen meer door de betreffende schijf (geen data erop zetten) laat uitvoeren, aangezien dit nu nog aanwezige data kan overschrijven! Succes.
 • oke, het probleem is dat deze programmas de harde schijf niet herkend. ik heb namelijk de partities verwijderd op de schijf waardoor de computer hem niet meer herkend. ik moet de schijf eerst (FORMATEREN) met de Windows Installatie CD en dan pas herkend de computer hem. ik wil hem alleen niet formateren totdat ik zeker hoe ik iets moet terug krijgen of dat ik niks meer terug kan krijgen.
 • [quote:c4a444a4f4]ik heb namelijk de partities verwijderd op de schijf waardoor de computer hem niet meer herkend. ik moet de schijf eerst defragmenteren met de Windows Installatie CD en dan pas herkend de computer hem[/quote:c4a444a4f4]

  Zeg je dat goed? DEFRAGMENTEREN is nooit nodig en in dit geval dom omdat de kans op data recovery heel klein wordt!
  Je bedoeld hopelijk partitioneren. Heb je getdataback al getest? Deze kan namelijk volgens mij ook een partitie opnieuw aanmaken als deze verwijderd is.
 • Bedoel je nu echt defragmenteren of is het,wat ik denk,[u:fe24e76e43]formatteren[/u:fe24e76e43].

  Bekijk de schijf eens met Testdisk.

  http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

  Download.

  http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk_Download

  1.Start Testdisk en enter.
  2.Kies de goede schijf en enter 2x.
  3.Kies Advanced en enter.
  4.Zorg dat "Boot" geselecteerd staat en enter.

  Kijk hier of de bootsectors "identical" zijn.

  Greetz
 • haha ja ik bedoel formateren. sorry heel dom van me :P maar ik zal dat test drive is proberen.
 • bedankt. ik heb bijna al mijn bestanden terug :D.
  alleen wil ik hem nu weer formateren. het probleem is dat die nergens te zien is. weet iemand of hier een programma voor is?
 • Zie je hem niet terug in schijfbeheer?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.