Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC bouwen - controle

Anoniem
Prin0096
7 antwoorden
 • Hallo, ik wil een pc samenstellen, en ik denk nu dat ik goede onderdelen bij elkaar heb gevonden die ook bij elkaar kunnen.
  Ik ben alleen niet zo heel erg goed met hardware, en van koelingen en voedingen weet ik helemaal weinig af, dus wil ik graag of iemand kan controleren of ik nu een goed systeem heb.
  Mijn voeding is zeker overkill. Als ik goed heb geschat heb ik eigenlijk iets van 800 Watt nodig (ik ga nog een of twee PCI dingen aansluiten ooit, en een blu-ray lezer, maar dat maakt dacht ik niet zoveel uit). Ik deed maar gewoon 1200 Watt, scheelt maar 27 euro :? . Weet ik meteen zeker dat ik die voeding niet zo snel zal vermoorden door een te klein wattage.

  Maar waar ik vooral mee zit is de koeling. Ik weet echt niet of ik nu wel genoeg koeling heb of wat…

  Aopen Kast
  Chieftec 1200 Watt Voeding
  Radeon HD 4850
  Core 2 Duo E8400 (boxed)
  2x Kingston 2 GB DDR2 Ram
  Lite-on DVD/CD brander
  MSI P45 NEO F Moederbord
  Samsung Spinpoint Harde Schijf
  Zalman 120 mm fan

  EDIT: Waarom werkt de helft van de URLs niet?
 • Dan doe je iets verkeerd. :roll:

  Waarom zo'n belachelijk zware voeding?
  En een F1 Samsung 750gb/32mb zal niet zoveel duurder zijn maar wel retesnel.
  Overigens zijn er ook kasten met 2 of 3 120m/m fans ingebouwd, prettig voor een goede airflow, kijk eens naar die van Aerocool.
 • Haakjes worden niet goed omgezet. Die moet je dan vervangen door ik meen %29 en %30 (url encoding). Maar inderdaad, wat ben je in vredesnaam met die voeding van plan zeg.
 • Tja, ik had geschat dat ik 800 Watt nodig zou hebben, en toen zocht ik ff naar voedingen, goedkoopste voeding was maar 27 euro goedkoper dan die 1200 Watt.

  Maar ik ben nu al op een ander forum geholpen, blijkt nu dus dat ik zat ga hebben aan 700 Watt :D

  Bedankt voor het kijken.
 • Denk dat je ook wel voldoende hebt aan een corsair 450W. Zolang het maar een goede voeding is, heb je helemaal niet zoveel watts nodig.
 • Zo''n site klopt meestal niet veel van. En het kan nooit dat je op 800 watt uitkomt. Dan heb je waarschijnlijk een 4 socket moederbord aangeklikt :wink:
 • Ik denk dat je RUIM voldoende hebt aan 600watt, 450 is denk ik net iets te weinig omdat hij dan vaker veel van zijn max. watt geeft. 550 watt zou ook genoeg zijn denk ik.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.