Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop met glinsterend scherm???

Anoniem
Youri
7 antwoorden
 • Beste mensen,

  Op de site van dell zie ik het volgende staan:

  LCD-scherm
  Voordelen van Dell TrueLife™
  * Levendiger beeld
  * Helderdere kleuren
  * Scherper contrast
  * Grotere invalshoek
  * Verminderd vermoeide ogen
  TrueLife-schermen bieden een kijkervaring die scherper en levendiger is dan de lage-resolutieschermen met een niet-schitterende coating en lagere contrastverhoudingen. Let Op! TrueLife schermen zijn meer glimmend en reflecterend dan gewone schermen.


  Nu ben ik in de veronderstelling dat zo'n glinsterend scherm (true life) alleen maar nadelen heeft. Volgnens mij heeft hij helemaal geen grotere invalshoek. Ook is er buiten volgens mij nauwelijks mee te werken.

  Hoe zijn jullie bevindingen.
 • buiten, met veel licht inval is een glanzend scherm minder dan een mat scherm…maar met een mat scherm zie je in het licht ook niet erg veel.

  reflectie is wel binnen veel duidelijk dan bij een mat scherm, maar veel merk je er opzich niet van, kleuren zijn wel duidelijker, helderder, scherp en de invalshoek is wel groter…of de ogen minder vermoeid zijn weet ik niet ^^

  ik heb zelf nog een oude laptop met mat scherm (maar zoals in een topic die ik vandaag heb aangemaakt te lezen is veranderd dit snel :P) en vindt het beeld hiervan duidelijk minder dan het scherm van de laptop van mijn vriendin, glanzend scherm dus.
 • net wat redemption zegt, mijn huidige laptop heeft een truebrite scherm, en die's stukken en stukken duidelijker.

  nu kan ik tenminste goed naar een film kijken haha…
 • Heb ook een glanzend beeldscherm maar ook een hele goeie die tot der besten getest is (incl dual lamp technologie).

  Zwart is ook echt zwart - heerlijk voor films.

  Echter de Grafici onder ons zijn er niet over te spreken. Kleurafwijking t.ov. eindprint en spiegeling wordt als lastig ervaren bij het ontwerpen of pagina-opmaak.
 • Ik heb hier ook een laptopje met een glimmend scherm. Geen problemen mee. HP maakt ook uitstekende monitoren, met een glanzend scherm.
  http://www.azerty.nl/8-155-56386/w2207h-22-wide-flat-panel-monit.html
 • toch grappig dat er in alle hp's uit de w20, w22 en w24 series een acer paneel zit hehe ..
 • Hm.. is dat zo ? Naar de onderbouwing ben ik wel benieuwd. Het zijn ook goeie schermen. Acer heeft ook een serie met glanzende schermen die niet zo goed zijn en een slechte kijkhoek hebben. Die serie die ze via de Tele2 actie (eind 2007, bij abonnee worden, goedkope laptop of bijbetalng) lieten lopen bijvoorbeeld.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.