Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Alternate

Anoniem
Joopies
30 antwoorden
 • Ik wil binnenkort een nieuwe pc bestellen, en mijn oduers willen er niet aan geloven dat alternate.nl gewoon veilig is, en ze geloven alleen maar dat het niet veilig is :? Ze vinden het zelfs 'risicovol'dat de computer aan huis gebracht wordt, dus wilde ik graag even jullie mening over het laten bezorgen en aan de deur betalen bij alternate voor een computer van 1000 euro.
  Alvast bedankt! :)
 • Ik heb mijn systeem vrijwel helemaal bij Alternate bestelt, en het kan eigenlijk niet misgaan. Enigste verschil is dat ik hem zelf in elkaar heb gezet.

  Je krijgt volop informatie in de vorm van mails (stuk of 3), daarin leggen ze alles stap voor stap uit. Het is het simpelst als je het overboekt. Gaat reuzesnel, en stel dat je op een andere rekening boekt. (Wat vrijwel niet kan gebeuren) kan je je geld terugeisen.

  Je kan natuurlijk ook zelf om het systeem rijden met de auto. Veiliger kan je het niet krijgen :wink:

  Edit: Mijn Pc was 1675 dus daar zitten nog meer ''Risico's'' aan.
 • Als je hem bij de computerboer om de hoek bestelt, heb je evenveel risico. En als die failliet gaat, omdat ie niet tegen alternate c.s. kan concurreren, is het risico eigenlijk groter. :-) Online bestellen geeft maar zelden problemen. Zolang je het maar bij een beetje bekende winkel doet. Alternate is overigens niet echt goedkoop.
 • azerty wel :wink:
  zie: www.azerty.nl
  Ik wil geen reclame ofzo maken hoor, maar is gewoon een goedkope/goede winkel…
 • op zich vind ik alternate niet duur hoor.
  maar je moet wel weten wat je zoekt.
  voor sommige dingen zijn ze idd duurder, maar ze hebben ze dan wel binnen 5dgn ..


  aan de topic starter –> laat dit aan je ouders lezen:

  JULLIE ZIJN OUDERWETS. 't IS ANNO 2008 ..
  Alternate.nl, Azerty.nl etc .. zeer goede en zeer betrouwbare winkels ..
 • Ik heb geen ervaring met online bestellen bij Alternate, ik haal m'n onderdelen altijd bij de winkel zelf. Ik ben sinds 1999 klant bij Alternate en heb er in de loop der jaren onderdelen gehaald voor zo'n 5 a 6 computers. Altijd goede service gehad en vriendelijk geholpen.
 • [quote:a4309d2cff="godgamin"]azerty wel :wink:
  zie: www.azerty.nl
  Ik wil geen reclame ofzo maken hoor, maar is gewoon een goedkope/goede winkel…[/quote:a4309d2cff]
  Zal best een goede winkel zijn, ik heb echter wel een klein akkefietje gehad met Azerty. Hadden ze 3 van de 4 onderdelen niet opgestuurd, en ik had het WEL betaald. Na 4 telefoontjes uiteindelijk toch opgestuurd.

  Wat dat betreft vind ik het bij Alternate beter geregeld, en ook wat professioneler. Anderen zullen best wel goede ervaringen hebben, en het zal best wel een goede winkel zijn, maar ik hou het liever bij Alternate.

  MVG
 • Alternate heeft tot 2x toe een bestelling van mij verward met een andere klant, dus voor mij zeker nooit meer Alternate. Check anders eens de shopreviews op Tweakers.net voor de beste webwinkels aldus hun klanten.
  http://tweakers.net/shopreview

  Voor mij liever trouwens www.4Launch.nl
 • weet je wat het is.

  elke winkel maakt wel eens een foutje of 2.. nobody is perfect.

  ik heb bij veel winkels wel eens een foutje geconstateerd. niet alleen bij internetwinkels, maar ook normale lokale pcboeren maken fouten.

  dus 'bij die en die bestel ik nooit meer' zijn verwaarloosbare uitspraken..
 • zoals obi-wan zegt…

  4-launch is eenz eer betrouwbare shop, meerdere mensen die ik ken hebben daar al besteld en er is een goed afhaalpunt in eindhoven…alternate is aardig duur dus ik zou zeker voor 4launch gaan ^^
 • 4launch is een erg betrouwbare winkel, maar ook daar heeft mijn broer wat problemen gehad .. dus dat zegt allemaal nix.

  –> hèhè, eindelijk hebben ze de website eens aangepast
 • [quote:23db4a42ab="MReLecTro"]elke winkel maakt wel eens een foutje of 2.. nobody is perfect.[/quote:23db4a42ab]Tuurlijk, maar ik vind het wel toevallig dat het precies die twee keer is dat ik daar wat bestel! :lol:

  En zoals eerder gezegd, het prijspeil van Alternate is helemaal niet zo laag als velen denken, alleen de speciale aanbiedingen zijn scherp geprijsd. Andere shops zoals Cool-Prices en 4Launch hebben over hun gehele assortiment een lagere prijs.

  En bij 4Launch en Cool-Prices heb je wanneer je e-mailt of belt meteen iemand spreekt die kan zien wat de status is van je order, en je ook vakkundig te woord kan staan over hun assortiment. Bij een Alternate is dat wat anders, daar wordt je eerst een paar keer doorverbonden voordat al je vragen beantwoord zijn.
 • [quote:e97f1e6382="MReLecTro"]weet je wat het is.

  elke winkel maakt wel eens een foutje of 2.. nobody is perfect.

  ik heb bij veel winkels wel eens een foutje geconstateerd. niet alleen bij internetwinkels, maar ook normale lokale pcboeren maken fouten.

  dus 'bij die en die bestel ik nooit meer' zijn verwaarloosbare uitspraken..[/quote:e97f1e6382]
  Ja, dat is waar. Maar als je iets bestelt van 500 euro, en je krijgt driekwart niet, is dat niet zo leuk :roll: Bij Alternate is het nog niet foutgegaan. Dit betekent niet dat ik nooit iets zal bestellen van Azerty.

  Toen ik mijn systeem heb gekocht, heb ik de onderdelen opgeschreven, en toen bij www.alternate.nl , en www.azerty.nl gekeken waar het het goedkoopst is. Zeker driekwart was het goedkoopst bij alternate.

  Dus beweringen dat bij Azerty alles goedkoper is slaan ook nergens op. Alternate is ook een goede, en soms goedkopere winkel dan Azerty.
 • zoals ik al eerder zei, je moet goed kijken wat je wilt.
 • Ik koop al jaren bij online winkels en heb nog nooit problemen gehad, alternate/azerty/cameranu. Het enige waar de online winkels nog wel eens problemen mee hebben is de "aftersales" en contact met de winkels. Maar als je een winkel die weinig negatieve beoordelingen heeft bv op tweakers.net kan je er redelijk zeker van zijn dat alles goed komt.

  http://tweakers.net/shopreview/
 • [quote:17183c501b="NHubregtse"]Alternate is ook een goede, en soms goedkopere winkel dan Azerty.[/quote:17183c501b]Heeeel soms dan … :wink:

  De prijsindex in de shopreviews op Tweakers.net zegt daar ook iets over.
 • [quote:1678042e22="Obi-wan-kenobi"][quote:1678042e22="NHubregtse"]Alternate is ook een goede, en soms goedkopere winkel dan Azerty.[/quote:1678042e22]Heeeel soms dan … :wink:

  De prijsindex in de shopreviews op Tweakers.net zegt daar ook iets over.[/quote:1678042e22]

  Nou, dat valt opzich wel mee. Ik vind Alternate op veel gebieden goedkoper dan Azerty. Maar zoals hiervoor al is gezegd: Je moet gewoon kijken waar het het goedkoopst is, en daar dan kopen.

  Er kan vrijwel niets misgaan met online bestellen.
 • Waar woon je?
  MSS kunnen we je wel een goede shop in de buurt aanbevelen..
  Ik draai al jaren met een aantal PC's ( oa een Aldi en 3 kloonPC,s ) die ik in mijn toenmalige dorp gekocht heb> No troubles.
  Als je niet in the middle of nowhere woont is een ( mss IETS duurdere PCboer met een goede service en garantie ) een betere optie
 • [quote:41d3837026="NHubregtse"][quote:41d3837026="godgamin"]azerty wel :wink:
  zie: www.azerty.nl
  Ik wil geen reclame ofzo maken hoor, maar is gewoon een goedkope/goede winkel…[/quote:41d3837026]
  Zal best een goede winkel zijn, ik heb echter wel een klein akkefietje gehad met Azerty. Hadden ze 3 van de 4 onderdelen niet opgestuurd, en ik had het WEL betaald. Na 4 telefoontjes uiteindelijk toch opgestuurd.

  Wat dat betreft vind ik het bij Alternate beter geregeld, en ook wat professioneler. Anderen zullen best wel goede ervaringen hebben, en het zal best wel een goede winkel zijn, maar ik hou het liever bij Alternate.

  MVG[/quote:41d3837026]

  Dit heb ik ook eens gehad bij Azerty… Had voor een klant een 80gb hdd en hub besteld, en die had vooraf betaald. Bleek dat de harde schijf niet was opgestuurd omdat de prijs op de site niet klopte… Dit is gewoon zonder waarschuwing gebeurd :P En dan kom je bij de klant, ja het komt iets duurder uit
 • [quote:a558f6bd02="NHubregtse"]Ik vind Alternate op veel gebieden goedkoper dan Azerty. [/quote:a558f6bd02]Je mening heeft weinig invloed op de hoogte van de prijzen, ze zijn of hoger of lager onafhankelijk van je mening.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.