Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Externe HD

Anoniem
gerben
3 antwoorden
 • Beste Mensen,

  Mijn vader heeft een oude Ibook G4 ClamShell, (http://www.everymac.com/systems/apple/ibook/stats/ibook.html) die ik graag gebruik om filmpjes op te kijken. Nu is het geval dat ik op vakantie ga en graag een externe HD wil kopen om al mijn video's mee te nemen. Nu zit ik te twijfelen over 3,5 inch en 2,5 inch. Ik denk er aan om een 2,5 inch 160GB WD Passport te kopen (http://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-048302). Nu had ik nog een paar vraagjes, allereerst:

  Kan zo'n oude Ibook een externe HD wel aan"poweren"? Ik heb toevallig een oude WD passport 80GB liggen en hier zijn geen problemen mee, maar zal dit met een nieuwe ook lukken ivbm USB 2.0?

  Ook wou ik vragen of er de mogelijkheid is om een 3,5 inch (zoals de WD essential 500GB: http://www.4launch.nl/shop/#p-4-productid-045108 ) zonder AC adapter aan te drijven?

  Alvast bedankt!
 • Een 3.5" heeft altijd een voeding nodig. Kijk wel goed naar de specs van een 2.5", daar zitten nogal eens trage schijven in. Een 2.5" heeft maar 1 of 2 watt nodig, maar de usb poorten moeten wel gevoed zijn.
 • Kheb vandaag de conceptronic CHD2S250 250GB HD aangeschaft. De computer pakt hem dus niet (laptop) :(. Waar kan dit aan liggen? Op mijn PC en me vaders Mac pakt hij hem wel, maar op de laptop pakt hij hem niet (geen usb 2.0?) is dit te fixen?!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.