Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

onderdelen van 2e pc bij de ander gedaan, maar nu?

Anoniem
jolo
29 antwoorden
 • Ik heb 2 computers die identiek (toen des tijds speciaal laten maken) Nu zijn ze oud en niet snel meer. Dus ik dacht ik zet wat onderdelen van de 1 in de ander, en dan opnieuw XP. zo gezegt, zo mislukt. ik heb nu 4 CD spelers (Waarvan er 2 niet werke omdat ik dacht dat ik de voeding van de andere pc wel even zonder processor aan de praat kreeg, niet dus) nog 1 floppy drive maar dat moeten er 2 worden. en 2 harde schijven. Maar daar zit de grootste ram want hij herkent ze niet meer. Ik snap niks meer van de IDE kabels. Kan iemand me uitleggen hoe die moeten zitten? en hoe krijg ik die CDspelers aan de praat? ik zal morgen ook even uitleggen hoe ik het nu heb zitte met een fototje enz. Ik heb wel het roode gedeelde van de IDE kabel aan de rechterkant.

  IK hoor het graag van jullie! :D :D
 • nu heb ik aan master en slave zitte klooien, en kom ik wel in de XP installatie maar onder het formateren zegt die dat die dat C beschadigd is of slecht aangesloten. Vanochtend deden ze het appart nog wel en ben zeer voorzigtig geweest en hij leest de ruime wel gewoon geod dus houd het maar o pslecht aangesloten.
 • heeft niemand een idee wat ik moet doen :(?
 • Overnieuw beginnen?

  De IDE kabel heeft een rode streep aan de kant van pin 1, die zit op de schijf aan de kant van de voeding/jumpers en op het bord bij pin1.
  Die zal wel goed zitten anders zag de bios en windows hem niet eens.

  Aan het eind van de IDE kabel dient de master te zitten en in het midden de slave.

  De master schijf dient ook zo gejumpert te zijn en soms dien je ook een jumper te zetten als er wel of geen slave aanhangt, dat staat op de schijf zelf.

  Ook in de bios de sttings voor de harde schijf even nalopen maar bij auto zou die gewoon goed moeten werken.

  Bij meldingen is er toch wat aan de hand met de kabel/schijf/controller, wat is mij ook onduidelijk.
 • Als je eens begon met dit rustig door te nemen: http://www.hardware.info/nl-NL/articles/amlnaWo/Beginners_handleiding_het_zelf_bouwen_van_een_PC_in_20_stappen/1 ?
 • http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=174388

  Zoiets staat hier zelfs op forum en met plaatjes. :wink:
 • http://www.freewebs.com/monster-killers/PC.htm zo zit het nu.

  dat op het forum heb ik al gedaan. en ga nu de 20 stappen is kijken.
 • Ik zou ook gewoon overnieuw beginnen. Breng de pc weer in de toestand van voordat je hem ging verbouwen. Dan een voor een dingen toevoegen, en kijken of je ze aan de praat krijgt. Overigens lijken me alleen ram en harddisk zinvol. De rest voegt weinig anders toe dan ballast.
 • Let er ook op dat de eerste IDE poort wordt gebuikt op het moederbord, sommige borden zijn daar ook raar in i.c.m. windows.
 • ik heb hem op de foto`s "gereset" maar maakt het uit welke IDE kabel waar zit?
 • Volgens mij kun je het beste nog even de reply's doornemen. :?
 • ik heb net de 2e IDE kabel van de xtra hardeschijf ook aan gesloten aan een CD speler. eerst zat die alleen in de hardeschijf. Nu start die weer windows XP installatie op.
 • in de XP installatie zegt die bij alle partieties dat formateren niet lukt vanwege verkeerd aansluite enz. Kan ik daar niet omheen?
 • [quote:1d416c87b4="Lange Pier"]Overnieuw beginnen?

  De IDE kabel heeft een rode streep aan de kant van pin 1, die zit op de schijf aan de kant van de voeding/jumpers en op het bord bij pin1.
  Die zal wel goed zitten anders zag de bios en windows hem niet eens.

 • ja maar de IDE kabel zit goed, Dat master slave ook.

  in men bios ziet die de 2e hardeschijg als slave en de CDrom drive als master. maakt dat uit? en bij de andere hardeschijf is het andersom.
 • Zal het nog eens proberen.

  Eerste IDE connector op mobo IDE 0 of 1 genoemd.
  De connectoren aan de IDE kabel
  Moederbord—-slave—-master.
  Hier dient de harde schijf als master te werken.

  Tweede IDE connector op mobo, IDE 1 of 2 genoemd.
  Moederbord—-slave—-master.
  Hier maakt het niet uit.

  Zit het zo en je krijgt als de cdrom als eerste staat in de bios om van op te starten en je wilt XP installeren op de eerste HDD die als master staat nog steeds die foutmelding?
 • dus nu heb ik het dus zo gedaan als jij zei en in de bios klopt het maar nu krijg ik fout tijden laden van besturings systeem.
 • hij ziet de CDdriver nu niet. En heb ik weer een beetje veranderd en ziet die ze allebij niet. Morgen verander ik het weer terug. en dan hopen dat die ze wel ziet dan kan hopelijk de installatie beginne!
 • ik heb nu even 1 CD driver en 1 hardeschijf om alles te installeeren. dan zet ik de rest wel bij. Nu staat alles goen en wil ik XP setup opstarten. Dan staat er "Druk op een toets om vanaf de CD op te starten" dus ik druk op een toets, maar dan krijg ik alleen nog maar zwart beeld. Hoe kan ik dat oplossen??
 • Het wordt meestal als zijnde "niet modern" op forums tegengesproken, maar die keren dat ik een CD-ding samen met een harde schijf op 1 kabel zette werd de boel ellendig langzaam. Ik houd dus schijf bij schijf en CD bij CD.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.