Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Zit er een maximum aan de geheugengrootte bij SDHC?

Anoniem
None
6 antwoorden
  • Ik heb een Canon Powershot A570 IS, en daar heb ik een Sandisk Extreme III 2GB SD kaart in zitten. Nu heb ik gemerkt dat 2GB helemaal niet zoveel is als ik eerst dacht. De meeste foto's zijn nog geen 3MB, maar een aantal foto's (met dezelfde kwaliteit) zijn bijna 6MB. Nu dacht ik er dus aan om een een SDHC kaart te kopen, en dat ondersteunt die A570 IS ook, maar ik vroeg me af of er dan alsnog een maximum zit aan de capaciteit die ondersteund wordt, of worden alle SD(HC) kaarten, ongeacht de capaciteit, volledig en goed ondersteunt?

    De kaart die ik overigens in gedachten had is de Sandisk Ultra II 16GB.
  • Ga wel even na of de camera dat wel aan kan. Ik heb hier eentje met SD kaarten, maar die kan niet groter dan 2GB aan. Waarschijnlijk ivm het bestandssysteem fat16.
  • Ja, dat is dus de vraag :P de Canon A570 IS kan SDHC aan, maar hoeveel maximaal ondersteund wordt is dus de vraag. Zou raar zijn als er maximaal maar 2GB ondersteund wordt, want dan heeft SDHC niet zoveel nut.
  • http://www.letsgodigital.org/nl/camera/review/136/page_5.html
    Als ik het zo lees?
  • Ik kan daar niet echt een conclusie uittrekken dat 16GB inderdaad ondersteund wordt.
  • Mailtje gestuurd naar Canon, er wordt maximaal 4GB ondersteund, jammer maar helaas dus. Hoop dat m'n volgende camera (zal nog wel een paar jaar duren) tegen die tijd wel een fatsoenlijk hoeveelheid geheugen ondersteund.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.