Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Vraag of MS/MS Pro stick versus SD geheugenkaart

Anoniem
Hans.Vosman
2 antwoorden
  • Ik vroeg me af in hoeverre dit systeem compatibel is. Als ik kijk op Comparison of memory cards (Wikipedia) dan zie ik weinig overeenkomsten. Ik vroeg me af of een kaartlezer die 1 slot lijkt te hebben en volgens de specificaties SD/SDHC/MMC/SD en MS Memory Stick aan zou kunnen. Verder vroeg ik me af of die laatste dus overeenkomt met de Sony variant. Ik las elders dat er voor de pro-duo een adapter bestaat, alleen stond er niet bij van wat naar wat. Ik vermoed dus van een dunne MS formaat naar het standaard MS formaat. Voor een gebruiker misschien logisch, voor een niet gebruiker volledig giswerk. Ik heb vorige week een 4GB Sony MS kaartje uit een SD kaartlezer gepeuterd, dus ik weet heel erg zeker dat dat kaartje er echt niet inpast, het is te dun en te klein. En ja, die kaartlezer is dus ook hardstikke kapot, dus probeer het zelf dus niet! Het was gelukkig niet mijn kaartlezer. Ik ben nog op zoek naar 1-op-1 foto's waarbij een SD/MS kaart aan printzijde naast elkaar liggen. Dan kan ik de verhouding goed zien (denk ik).
  • Ik heb hier een kaartlezer met vier slots voor de diverse flash kaartjes en Memory Stick en Secure Digital kaartjes maken gebruik van verschillende slots. Mogelijk is er dus een aanzienlijke afwijking die het onmogelijk maakt één slot voor beide formaten te gebruiken. Maar een slimme fabrikant zou de electrische en formaat problemen mogelijk toch kunnen afvangen in een slot, als dit zo wordt aangegeven.

    Het Memory Stick formaat is later uitgebreid met het duo formaat en het is inderdaad mogelijk een duo kaartje om te toveren naar het originele Memory Stick formaat, doordat het duo formaat dunner, smaller en korter is dan het originele Memory Stick formaat: een duo past dus in het origineel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.