Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke vd 2 is aan te raden? (laptop vraag)

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo,

  Ik ben een geregelde PC gebruiker die vooral surft, downloadt en films kijkt/muziek luistert. Ik wil mijn desktop omruilen voor een laptop en heb er 2 op het oog. Omdat ik weinig verstand heb van laptops en het verschillende merken zijn, hoor ik graag je/uw mening over welke het beste is. Het gaat tussen de HP Pavilion DV9870ed en de Toshiba Satellite P300-13M. Het zou helemaal mooi zijn als je/u de mening ook nog een beetje beargumenteert.

  Bedankt!

  Paul Meijer
 • Met het oog op degelijkheid en kwaliteit zou ik eerder gaan voor de Toshiba (standaard 2 jaar garantie, bij HP slechts 1 jaar).
 • Is dat alleen vanwege de langere garantie? Want die kan ik bijkopen bij het bestellen van de PC (via bol.com), dus dat is niet zo'n probleem. Of is Toshiba standaard betere kwaliteit dan HP?
 • Yup, dat bepaalde merken langere standaard garantie kunnen geven heeft doorgaans een reden …
 • Dan heb ik helaas niet zo heel veel aan je/uw antwoord aangezien de HP ook met 2 jaar garantie geleverd wordt (zie chear bijv http://www.chear.nl/Chear_Computers/PC_Laptops/7105999/).
 • Verrek … HP is blijkbaar eindelijk toch meegegaan met de concurrenten, da's mooi! website HP

  Dan maar ff specs vergelijken: website Toshiba

  CPU: De Toshiba heeft de betere (lees: modernere) processor;
  HDD: De HP heeft een grotere harddisk;
  Video: De Toshiba heeft de betere videochip.

  Dus 2-1 voor Toshiba zou ik zeggen. :wink:
 • Is HP standaard kwalitatief beter/slechter/gelijk dan Toshiba?

  (de videokaart maakt me niet zo heel veel uit, aangezien ik m dus niet gebruik voor gamen)
 • Historisch gezien zou ik zeggen dat Toshiba een betere naam heeft dan HP, maar dat zegt nog niks over de hedendaagse situatie. Het is maar de vraag bij welke fabrikanten deze laptopbouwers voor deze modellen hun onderdelen halen.

  De videokaart kan overigens wel uitmaken als je van plan bent om HD content af te gaan spelen. Zo'n HD3650 videochip decodeert HD content beter dan een 8400M GS videochip.
 • Dan moet je dus zelf gaan kijken wat je het fijnst vind. Dus óf grotere Hdd, óf betere Videochip.

  Aangezien je niet gamed, zou ik gaan voor de gene met de grootste Hdd. Maar je kan natuurlijk altijd nog een externe Hdd kopen, je moet het een beetje op elkaar afstemmen.

  Ikzelf zou gaan voor de Toshiba, ongeacht de kleinere Hdd.
 • Ik vind het beste argument dan nog de CPU, de T8100 is gewoon sneller en energiezuiniger.

  Wat betreft de harddiskruimte: kom je opslag tekort, dan kun je gemakkelijk een compacte externe drive aan de USB-poort hangen. Als je CPU kracht tekort komt, kun je er niet zomaar even een extra processortje aanhangen … :wink:
 • Energiezuiniger vind ik wel belangrijk. Weet iemand iets over de duur van de batterij van beide machines?
 • Grootste stroomvreter is het 17" scherm, wil je een energiezuinigere laptop, dan kun je beter een 15,4" scherm nemen. Ga bij een 17" laptop uit van een batterijtijd van max. 2 uur.

  17" laptops worden doorgaans geleverd met een 8-cells of 9-cells accu, let erop bij aanschaf dat je dus geen zwakkere 6-cells accu erbij krijgt.

  Qua processor is de Core 2 Duo dus de betere keuze, een zwaardere videochip verbruikt in principe ook meer. Bij de HD3650 zal dat denk ik wel meevallen, omdat dit een modernere chip is dan de 8400M GS.
 • Ok bedankt!
 • verder is het nogmaals zo, HP is gemaakt van plastic, de Toshiba is veel beter verstevigd met alu en metaal.. HP schort het daarin, af en toe zie je wat metaal verschijnen.

  De Teushibeu is dus veel sterker en kan meer hebben. Verder heeft de P-300 serie van Teushibeu godsgruwelijk goed geluid
 • Ok bedankt allemaal. Kom net terug van de Media Markt en de Toshiba ziet er ook gewoon mooier uit. Omdat ik er voornamelijk films op wil kijken is de geluids- en videokaart een essentieel onderdeel en op beide fronten wint Toshiba.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.