Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC voor games?

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Ik wil een nieuwe pc kopen voor games, deze lijkt mij wel wat;

  http://www.compustunt.nl/store/product_info.php?cPath=282&products_id=9617

  ik wil er zelf een videokaart inzetten. Ik weet alleen niet welke videokaart ik nu het beste zou kunnen nemen, hun hebben mij een 8800GT of 9600GT geadviseerd, is dat een beetje te doen? Of moet ik totaal iets anders hebben? Is de processor nog wel aan te raden, of kan ik beter voor de Q9450 gaan?

  Heeft iemand tips ?
 • Lijkt me geen goed plan om zo'n kant-en-klaar systeem te nemen waarop bespaard is op de verkeerde dingen, zoals behuizing en voeding. Je kunt beter zelf zorgvuldig de componenten uitkiezen, volledig gericht op het gebruiksdoel, gamen dus in dit geval.

  Hieronder een voorbeeldje van www.4launch.nl , voor 700 euro incl. assemblage en verzenden. Maar dan wel opgebouwd uit stuk voor stuk degelijke onderdelen die zelf uitgekozen zijn, zoals een superstille behuizing met degelijke 500W voeding.

  Voor gamen is een hoog geklokte Core 2 Duo processor nog steeds een betere keuze qua prijs/prestatie dan Core 2 Quad en qua videokaart is op dit moment de HD4850 de beste keuze voor een budget gamesysteem.

  [img:aeb8119d23]http://img354.imageshack.us/img354/4/4launchnlyp2.jpg[/img:aeb8119d23]
 • ja maar bijvoorbeeld de behuizing interesseert me niet zo veel, hij komt toch in een kast te staan met deurtjes ervoor.

  De DVD brander, moederbord, harddisk etc zijn allemaal hetzelfde als in het systeem van compustunt. (MSI, samsung spinpoint, lite-on) plus dat hij geassembleerd geleverd wordt. Een floppydrive zit er niet in, maar dat hoeft ook niet. Het enige wat ik dus zou kunnen veranderen is de voeding.

  Ik heb ze gemaild en er zou een coolermaster (ik weet niet meer precies welk type) in kunnen voor meerprijs van 20 euro, 500watt

  De videokaart kan ik wel bijbestellen.  Iemand anders nog tips?
 • Op de behuizing moet je anders niet bezuinigen hoor, vaak heb je bij zo'n kant en klare pc maar een crappy behuizing (er zijn wel uitzonderingen natuurlijk)
 • [quote:d56fcde210="Joopies"]ja maar bijvoorbeeld de behuizing interesseert me niet zo veel, hij komt toch in een kast te staan met deurtjes ervoor.[/quote:d56fcde210]Het gaat er ook niet om hoe de behuizing er van buiten uit ziet, maar of de koeling (airflow door de kast heen) goed geregeld is. Een kast met deurtjes ervoor lijkt me al helemaal niet verstandig voor een gamesysteem, omdat zo'n game-videokaart erg warm kan worden. Die warme lucht moet ergens afgevoerd kunnen worden.
  [quote:d56fcde210="Joopies"]De DVD brander, moederbord, harddisk etc zijn allemaal hetzelfde als in het systeem van compustunt. (MSI, samsung spinpoint, lite-on) plus dat hij geassembleerd geleverd wordt.[/quote:d56fcde210]Als je goed kijkt heeft het MSI moederbord in mijn opzetje een P35 chipset, niet een goedkopere G31 chipset. Harddisk die ik gepakt heb is een veel snellere F1 met 32MB cache. DVD-brander die ik gekozen hebt is ook geschikt voor DVD-RAM, maar da's wellicht niet zo boeiend voor jou. Assemblage is ook inbegrepen in het opzetje.
  [quote:d56fcde210="Joopies"]Een floppydrive zit er niet in, maar dat hoeft ook niet.[/quote:d56fcde210]Je weet dus 100% zeker dat het besturingssysteem dat je gaat installeren, de gekozen S-ATA drive direct herkent, zonder een driver te gebruiken via de floppydrive?
 • [quote:271028a95e="Obi-wan-kenobi"][quote:271028a95e="Joopies"]ja maar bijvoorbeeld de behuizing interesseert me niet zo veel, hij komt toch in een kast te staan met deurtjes ervoor.[/quote:271028a95e]Het gaat er ook niet om hoe de behuizing er van buiten uit ziet, maar of de koeling (airflow door de kast heen) goed geregeld is. Een kast met deurtjes ervoor lijkt me al helemaal niet verstandig voor een gamesysteem, omdat zo'n game-videokaart erg warm kan worden. Die warme lucht moet ergens afgevoerd kunnen worden.
  [quote:271028a95e="Joopies"]De DVD brander, moederbord, harddisk etc zijn allemaal hetzelfde als in het systeem van compustunt. (MSI, samsung spinpoint, lite-on) plus dat hij geassembleerd geleverd wordt.[/quote:271028a95e]Als je goed kijkt heeft het MSI moederbord in mijn opzetje een P35 chipset, niet een goedkopere G31 chipset. Harddisk die ik gepakt heb is een veel snellere F1 met 32MB cache. DVD-brander die ik gekozen hebt is ook geschikt voor DVD-RAM, maar da's wellicht niet zo boeiend voor jou. Assemblage is ook inbegrepen in het opzetje.
  [quote:271028a95e="Joopies"]Een floppydrive zit er niet in, maar dat hoeft ook niet.[/quote:271028a95e]Je weet dus 100% zeker dat het besturingssysteem dat je gaat installeren, de gekozen S-ATA drive direct herkent, zonder een driver te gebruiken via de floppydrive?[/quote:271028a95e]

  eensch met Obi…

  de verschillen die hij opnoemt hebben vooral met de snelheid/nieuwigheid van je systeem te maken, een vooropgesteld systeempje ziet er qua prijs en alles bij elkaar leuk uit, maar er zitten altijd wat haken en ogen aan…als je zelf de samenstelling kiest kan je kwalitatief betere producten selecteren.

  Vooral bij een gamesysteem is de snelheid belangrijk, en dan wil je het liefst met een snelle hdd, snel moederbord, proc, geheugen en gfx kaart werken…dan is die samenstelling van Obi wel wat beter ^^

  wat betreft de floppy > ik gebruik het zelf al jaren niet meer…maar heb dan ook alleen IDE hdds nog :P, maar sata zal die toch ook wel standaard herkennen?
 • [quote:aa9e835217="RedemptioN"]maar sata zal die toch ook wel standaard herkennen?[/quote:aa9e835217]Als de (generieke) driver benodigd voor de installatie van de S-ATA drive niet meegenomen is in de versie van het installatieprogramma van het besturingssysteem dat je gebruikt, dan wordt die S-ATA drive gewoon niet herkend.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.