Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Harde schijf kapot

Anoniem
Spongeman
11 antwoorden
 • Aan de processor nog wel. :?

  Aan de controller zou nog mogelijk zijn, aan de kabel ook, maar processor? no way.
 • niet echt herkenbaar, deze conclusie, maar niet is uitgesloten in computerland.
  enne, je hebt inmiddels wel die backup gemaakt, hoop ik, en je voorgenomen regelmatig te gaan backuppen…. :wink:
 • Ongeveer 2 maanden/3 maanden geleden begon mijn harde schijf ineens een tikkend geluid te maken en weigerde hij iets te doen. Na veel gedoe heb ik hem opgestuurd naar het bedrijf dat hem gemaakt heeft en heb ik een gerepareerde/nieuwe teruggekregen (bestanden stonden er niet meer op. Ik had al een nieuwe harde schijf van hetzelfde merk gekocht en samen heb ik ze erin gedaan. En nu ineens begint de harde schijf die ik terug had gekregen van het bedrijf WEER een tikkend geluid te maken en kan ik hem weer niet gebruiken… Zo'n 140 GB aan data weg…

  Hoe kan het dat een schijf, gerepareerd of een nieuwe, twee keer kapot gaat? Hij hangt boven een fan, onder de harde schijf die ik erbij heb gekocht. Steeds weer maakt hij een tikkend geluid. Als ik deze ook weer opstuur ben ik weer data kwijt en kost het me 5 euro aan verzendkosten waarna hij misschien zelfs nog een keer kapot gaat. Wat is er toch aan de hand!
 • tja, er valt weinig meer van te zeggen dat mechanische dingen nu eenmaal (gemaakt zijn om) kapot (te) gaan.. :?
  je kan nog eens proberen dat ding in een andere pc te hangen als slave en zien of je de data kan overzetten naar een andere schijf.
  er zijn ook lieden die zweren bij een nacht in een plastic zak in de diepvries als voorwaarde om iets te redden, maar wacht daar nog maar even mee.
  en overigens: 140 gieg is onwaarschijnlijk veel data… daar zal je - na je eerste ervaring - toch wel iets van je backupped hebben… :cry:
 • Dan is er van de eerste keer niet veel geleerd :roll: , altijd backups maken dus.

  Kijk hem eerst eens na met het tooltje van de schijffabrikant.
 • Vooral data van films en spellen die ik juist gisteren allemaal erop had gezet. Vandaar dat ik nog niet aan een backup ben toegekomen.

  Het tooltje dat Samsung heeft is er een die via een floppy in je pc moet :S Nogal ingewikkeld allemaal en ik heb nieteens een floppy drive. Iig kan ik hem altijd nog in de diepvries leggen ja :P
 • Er zijn ook wel tools voor op een cd. En als je een floppy image hebt, kun je er met nero altijd een dos bootable cd van maken.
 • Of UBCD downloaden :wink:

  http://www.ultimatebootcd.com/

  Greetz
 • ik zou hoe dan ook eerst die schijf in een andere pc proberen leeg te plukken vooraleer je er een tooltje op los laat: elke actie zal/kan het einde van die schijf naderbij brengen…..
 • Heb ik bij de eerder kapotte harde schijf al eens geprobeerd… maar hij blijft gewoon dat tikkende geluid maken en het niet doen. Als je er bijv een schijfcontrole op los laat stopt die altijd op een bepaald moment.

  Ik laat binnenkort even een reperateur komen die er dan meteen naar kan kijken.
 • Hoera! Een paar dagen gewacht en de harde schijf uiteindelijk, nadat hij nog steeds tikte, in een andere pc geplugt. En ja hoor, hij doet het weer :) Lijkt dus toch aan de processor te liggen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.