Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Analoog bellen met Telefoon & PC: Hoe?

Anoniem
derkdejong
3 antwoorden
 • Goedemiddag,

  Ik zit met een vraag. Mijn computer heeft achterin een telefoonaansluiting zitten, en nu vroeg ik mij af, als ik dat aan zou sluiten op de telefoonlijn, of ik er dan ook mee kon bellen. Ik bedoel dan, dat ik gewoon met mijn microfoon van de computer kan praten, en de ander uit mijn boxen hoor.

  Nu heb ik al het volgende gedaan: een telefoon aangesloten, en vervolgens het snoertje uit de hoorn gehaald en achterin mijn pc geplugd, daarna ook in de opnameregeling ingesteld dat ik het goed zou moeten horen (ik kan bij opnemen en afspelen ook iets met telefoonlijn), maar als ik vervolgens een testje doe (wij kunnen intern bellen), dan hoor ik heel vaag, in de verte een soort klassieke muziek. Maar het ging mij eerlijk gezegd om bellen, en niet om Radio 4 te ontvangen :wink:

  BVD, Robin

  P.S.:
  Zelfs Google bied geen hulp, dus ik dacht, laat ik het hier eens proberen
 • bij veel modems werd deze software gratis bijgeleverd. Ik vrees dat ik die cd's niet bewaard heb. Deze technologie is aan het verdwijnen.

  Waarom installateer je geen skype? Is ook vaak gratis en je hebt een video optie.
 • [quote:5cc915c74b="stee0036"]Waarom installateer je geen skype?[/quote:5cc915c74b]

  Ik heb ook wel skype, maar het ging mij erom, dat als ik analoog naar iemand in nederland bel, dat ik dan de hoorn niet hoef vast te houden. Niet uit luiheid, maar omdat ik wel eens een zere arm krijg bij lange telefoongesprekken. Skype biedt ook de mogelijkheid om naar vaste nummers te bellen, maar dat kost 1 ct per minuut. Wij hebben een vaste aansluiting, en bellen voor 4 ct starttarief, en verder niets naar andere vaste nummers. Daarnaast, als ik skypetegoed zou kopen, kost mij dat geld, terwijl het bellen over de analoge lijn alleen mijn ouders iets kost.

  Toch bedankt voor de moeite!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.