Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Welke geluidskaart

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Ja hoor, jullie denken vast wel daar komt weer zo'n vraag:
  Ik wil graag een goedkope geluidskaart (<50 euro) die ook wel leuk is.
  Ik houd wel van een spelletje (dat wil zeggen, ik heb hier hele stapels games liggen) en ik kijk zeker graag een filmpje.
  Ik heb een 5.1 surroundsound setje, maar ik zit er nog over na te denken om nog twee aparte boxen te kopen zodat het een 7.1 wordt (tikkie lastig, maar mijn 5.1 setje had met twee boxen problemen, en die twee vervangen door een apart 2.0 setje heeft wel geholpen, dus het kan en werkt wel).
  Zo'n 7.1 setje hoef ik niet per se te hebben, en ik weet ook niet zeker of ik er ooit een ga nemen. Als een 5.1 kaart als beste uitkomt doe ik het gewoon niet.
  Een midi-poortje erop zou ook leuk zijn, we hebben thuis een heleboel oeroude (toch nog goedwerkende) controllers liggen, en we hebben een digitale piano.

  7.1 ondersteuning is dus optioneel, maar de kaart moet wel leuk zijn voor gamers en filmliefhebbers, en een midipoortje is ook wel aardig, en dat alles graag onder de 50 euro.

  EDIT: O enne, ik vind het ook wel fijn als het goed onder XP, Vista en Linux werkt.
 • Waar wil je hem voor gebruiken, voor gamen of video of beide? Voor video zou je een creative x-fi xtreme audio kunnen nemen. Maar die is minder geschikt voor gamen (geen eax). Wil je wel gamen, doe er dan 10 euro bij, en koop een xtreme music.
 • [quote:5be90dce30="gerben"]Waar wil je hem voor gebruiken, voor gamen of video of beide? Voor video zou je een creative x-fi xtreme audio kunnen nemen. Maar die is minder geschikt voor gamen (geen eax). Wil je wel gamen, doe er dan 10 euro bij, en koop een xtreme music.[/quote:5be90dce30]Ik wil hem voor beide.
  Ik heb gekeken naar die xtreme's, en ik heb voor 5 euro meer dan die xtreme music een xtreme gamer gevonden.
  Zou die weer beter voor zijn?

  Dan rek ik eigenlijk wel weer met 15 euro mijn budget, en een nieuwe geluidskaart is zeker niet het enige wat ik moet hebben…
  Nieuw pctje nodig :P
 • De xtremegamer voegt bij mijn weten niets toe. Beide hebben voorzover ik weet dezelfde voorzieningen, dus veel meer dan een naam is het neit.
 • [img:efb2e6b15b]http://img398.imageshack.us/img398/1251/xficomparisonch1.jpg[/img:efb2e6b15b]
  Wat het allemaal inhoud moet je me niet vragen.

  @Gerben:verschil zit hem in de hoogte.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.