Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Maxtor HD

Anoniem
aKinz2KiL
4 antwoorden
 • Hallo,

  Een goede vriend van mij, heeft een 30 GB Maxtor schfije.. dat ding wou niet meer booten, telkens bij het opstarten kreeg die een bsod. Dus ik het thuis even als sec hd aangesloten en het gekke is dat ie nu zegt maar 10 mb groot te zijn. Wanneer ik chkdsk doe dan zegt ie fouten te hebben gevonden. bij chkdsk /f dan repareert ie. Waar het mij om gaat is dat ie een aantal fotos van zijn dochtertje er op heeft staan die hij heel graag terug willen hebben. Iemand die hier mee kan helpen? Missc een programmatje of iets daar in de buurt?

  Alvast bedankt!

  Mvg.
 • Tooltje "Powermax" downloaden van de site van Maxtor=Quantum=Seagate. Fouten opsporen. SOMMIGE fouten verdwijnen middels Low Format maar daarna is de schijf volkomen kaal, terug in fabrieks-setting.

  Weet je zeker dat het schijfje nooit te warm is geweest? Een kort moment kan al te veel zijn, ik wil ze niet boven 40 zien komen. Ik leg ze altijd met minstens 2 boutjes aan blik verankerd en knutsel er een ventilator naast die altijd volle mep loopt.

  Temperatuur-meetprogjes gratis van Net: Speedfan; PC Wizard.

  Meest gezien nadat schijf te warm is geweest: SMART-gedeelte kapot (reddeloos).
 • Het lijkt me eerst dat TS poogt om de foto's te redden voordat hij met Powermax aan de slag gaat.
  Als de data gered is, dan alleen Powermax gebruiken om een low-level format te draaien en daarna in de vuilbak te gooien.
 • http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk

  Een werkje voor TestDisk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.