Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

HD requirements

Anoniem
gerben
9 antwoorden
 • Hoi.
  Wij hebben nu een oude DVD-speler staan en een oude P3-pc. Dat is niet echt meer iets om meer mee aan te komen in het HD-tijdperk (hoewel die P3 op 1024/*786 toch nog wel mooi kwaliteit geeft op onze Bravia, maar dat zal wel iets te maken hebben met een of ander onderdeel ergens (waarschijnlijk in de tv) die goed kan upscalen).
  Onze Bravia kan full HD 1080p, en we willen dus ook een pc die dat kan afgeven.
  Ik zie ook af en toe al trailers die worden gestreamd in heel hoog kwaliteit, dus om met de tijd mee te gaan willen we graag dat we gedownloade films, blu-ray en gestreamde media gewoon lekker soepel op 1080p kunnen worden afgespeeld. Met lekker soepel bedoel ik: Als een film gemiddeld 30 frames per second gebruikt, moet die pc dat kunnen bijbenen.
  De pc wordt dus als het ware een luxe blu-ray speler.
  We hoeven niet per se tv te kunnen opnemen (zou wel leuk zijn, maar is zeker niet noodzakelijk)

  Wat zijn daar nu de minimum systeemeisen voor?

  EDIT: by the way, ik heb eens een test gezien waaruit bleek dat AMD's processoren veel minder goed zijn (qua prestaties) dan Intel processors.
  Bij die test werden wel vergelijkbare processoren gebruikt, dus dual-core naast dual-core, 2 GHz naast 2 GHz, en van alles, gewoon zo vergelijkbaar als mogelijk.
  Misschien moet daar hier nog rekening mee worden gehouden?
 • Ik denk dat je sowieso een videokaart nodig hebt, met een hd decoder. Die zit bijvoorbeeld in een 2600pro videokaart. Deze ontlast de processor voor het grootste deel. Ik denk dat je pc daarzonder te traag is voor het decoden van HD videomateriaal.
 • Ik weet niet of een HD2600 in die P3 zo'n goede keuze is (als gerben dat bedoeld). Volgens mij kun je beter kijken naar een nieuwe config in een redelijk uitziende gewone kast of een HTPC kast. De specs hoeven dan helemaal niet zo bijzonder te zijn als je idd zorgt voor een hardware decoder zoals een videokaart met Nvidia's Purevideo (2) (denk dan aan vanaf Geforce 8x00) of ATi's UVD (vanaf HD2400) of een AMD/ATi 780G/790GX chipset.
 • [quote:d6d2f421b8="ArneLH"]Ik weet niet of een HD2600 in die P3 zo'n goede keuze is (als gerben dat bedoeld). Volgens mij kun je beter kijken naar een nieuwe config in een redelijk uitziende gewone kast of een HTPC kast. De specs hoeven dan helemaal niet zo bijzonder te zijn als je idd zorgt voor een hardware decoder zoals een videokaart met Nvidia's Purevideo (2) (denk dan aan vanaf Geforce 8x00) of ATi's UVD (vanaf HD2400) of een AMD/ATi 780G/790GX chipset.[/quote:d6d2f421b8]Ik bedoelde ook dat die P3 aan vervanging toe is. Dus gewoon een simpele basis-pc met een goede videokaart/chipset zou voldoende moeten zijn?
  Ik ga dan denk ik liever wel voor een goede kaart, want onboard videokaarten staan niet echt bekend als dingen die je cpu erg ten goede komen
 • Dat kan wel eens meevallen. De nieuwe ati 780g chipset ondersteunt hdmi en hd decoding. Daar zou ik dus wel eens naar kijken, als ik jou was. Een leuk MSI bordje bijvoorbeeld (ca. 60 euro):

  http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=1&prod_no=1436
 • Hoeveel ram geheugen en wat voor processor raden jullie me aan?
  Zal een Sempron LE-1200 genoeg zijn in combinatie met dat bord?
 • Bekijk eens wat reviews zoals deze en deze, die zullen wat betreft de prestaties van deze IGP zeker gerust stellen. In de Tomshardware review spelen ze een Blu-ray film af zonder dat er frames worden overgeslagen op een Sempron 3200+. Je kunt dan trouwens beter een X2 EE of BE nemen van ~€60, dan een Sempron dan weet je zeker dat je goed zit en heb je ook nog een vrij zuinige cpu. Voor vrij weinig geld ben je dan klaar (kijk ook naar pagina 7 bij de eerste review).
 • Tussen die Athlon 64 X2 EE's zit in prijs weinig verschil, dus ik neem maar even 2,5GHz in plaats van 2.

  AMD Athlon 64 X2 4800+ EE
  MSI K9A2GM-FIH mobo
  1x2GB DDR2-800 RAM
  CPU koeler (cpu is tray)
  Blu-ray speler
  Verder hebben we nog wel wat oude 160 GB harde schijven liggen en nog tig oeroude onverkoopbare pc's met nog een leuke kast en een werkende voeding (in ieder geval was er één kast die mATX is, de rest weet ik niet).

  Dit geheel zou dus 1080p lekker moeten kunnen afspelen?
 • [quote:eae288d56e="marco.meijer"]CPU koeler (cpu is tray)[/quote:eae288d56e]Lijkt me niet zo'n geweldige koeler. In een gewone ATX kast kun je dan beter een Arctic Freezer 64 kopen voor €15.[quote:eae288d56e]Verder hebben we nog wel wat oude 160 GB harde schijven liggen en nog tig oeroude onverkoopbare pc's met nog een leuke kast en een werkende voeding (in ieder geval was er één kast die mATX is, de rest weet ik niet).[/quote:eae288d56e]ATX kasten hebben vaak ook gewoon schroefgaten voor mATX, dus dat moet geen probleem zijn.[quote:eae288d56e]Dit geheel zou dus 1080p lekker moeten kunnen afspelen?[/quote:eae288d56e]Als je de review mag geloven moet dit systeem daar absoluut geen problemen mee hebben ook met allerlei services op de achtergrond.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.