Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

toshiba Satellite P300-13M

Anoniem
Bartus1989
8 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zal me eerst even voorstellen, Ik ben Bart, ben 18 jaar. En ik wil graag een laptop!

  Nu had ik deze Toshiba uitgezocht klikkerdeklik

  Maar een kennis zei dat dit een instap model is, en waarschijnlijk naar een jaar kapot is, hoe zit dat met dit soort modellen en zijn voorgangers? Is het inderdaad zo dat het zo kapot is? Ik moet er wel zo'n 3 jaar mee kunnen doen (zonder noemswaardelijke problemen). Ook werd gezegt dat een goeie 17 inch laptop bij de 2500 euro begint.

  Kennis is zelf apple gebruiker.

  Alvast bedankt voor de reactie's!
 • Instapmodel voor die prijs? Een instapmodel kost tegenwoordig nog geen 400 euro.

  Toshiba is prima spul en dit is zeker geen instapmodel met T8100 processor, 3GB intern, 250GB HDD, 17" scherm en HD3650 videochip.

  Dat een Apple-variant met dergelijke specs al gauw meer dan het dubbele kost, wil niet zeggen dat dit een slechte laptop is.

  Bij Toshiba zit er ook standaard 2 jaar garantie op.
 • Bedankt voor de reactie. Hij wou me al een Apple aansmeren, maar hier houd ik gewoon echt niet van.

  Hoe is de prijs kwaliteits verhouding dan van deze laptop? Ik bedoel, gezien de specs, is het dan goedkoop?

  En de accu, hoe zit het daar bij de Toshiba modellen?
 • zoals obi al impliciet aangeeft: je koopt gewoon goede waar voor je geld.
  alleen ik mis een ding in je benadering: je zegt niet waarvboor je het ding gaat gebruiken.
  deze laptop is vooral gemaakt voor zeg maar zakelijk gebruik. mail, internet, tekstverwerking, rekenprogramma´s, maar ook fotobewerking, daar is ´ie prima voor geschikt.
  wil je echter gamen of videobewerking, dan zal je naar andere specs moeten.
 • Ah, ik wil hem gaan gebruiken voor, MSN, Internet, wat Fototjes bewerken, en af en toe een spel op doen. (nieuw spel).

  En over 3 jaar moet ik er ook nog mee kunnen werken..
 • als dit een instap model is, eet ik bij deze per direct mijn monitor op.
 • Een goede notebook moet toch wel een flink aantal jaren meegaan. TOshiba lijkt me een goed merk. De P300 is volgens mij eerder een topmodel dan een instapmodel. VOor 2500 euro zou ik geen laptop kopen, jammer van het geld tenzij het voor een speciaal doel gebruikt wordt. Zelf werk ik op een reparatie afdeling en als ik kijk wat er kapot gaat, dan gaat er veel kapot door verkeerd gebruik of gewoon dikke pech. De Toshiba garantie lijkt me prima, tenminste als ik kijk hoe wij zelf de regels toepassen. Grootste fout is dat de meesten te lang wachten met reparatie. Verder, maak gewoon die backup, want in het geval van dikke pech, ben je de data vaak ook nog kwijt. Er komen ook wel klachten binnen waarvan ikzelf denk, hmm, wordt er in de fabriek nog wel serieus getest … ? Van bepaald merken hoor ik veel slechtere ervaringen. Een kennis van mij kreeg van een Acer een CD-Rom niet gerepareerd. Zou kapot zijn, ahem. Volgens mij was de CD-Rom gewoon iets verschoven (de notebook zou een keer zijn gevallen). Ik kon dat verder niet vaststellen, zag er goed van binnen en buiten uit op dat ene puntje na. Gisteren nog een 2 jaar oude Acer gezien met de LCD cover geheel gebroken bij de scharnieren. Dat heb ik bij Toshiba (P100) nooit zo erg gezien. Dat model van Toshiba heeft dit als zwak punt, dat wordt ook buiten de garantieperiode vaak nog gratis gerepareerd. Ik kan niet beoordelen welke merken kwalitatief echt goed zijn, want ik repareer zelf alleen Toshiba. Dat zou een winkelverkoper weer beter kunnen vertellen.
 • [quote:2f3992f2d6="Bartus1989"]Ah, ik wil hem gaan gebruiken voor, MSN, Internet, wat Fototjes bewerken, en af en toe een spel op doen. (nieuw spel). En over 3 jaar moet ik er ook nog mee kunnen werken.[/quote:2f3992f2d6]HD3650 moet ook wel redelijk nieuwe spellen kunnen draaien. Niet supermooi, maar wil je een echte gamelaptop dan zit je in een heel andere prijsklasse. Maar voor echt lekker gamen koop je ook een desktop en geen laptop.

  En qua prijs/prestatie is er volgens mij geen betere te bedenken dan deze Toshiba …

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.