Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

vraag over intern geheugen ASROCK P4VM800

3 antwoorden
  • Hallo, Ik heb een vraagje, in mijn PC met ASROCK P4VM800 zit 512 Mb geheugen, de fabrikant zegt dat de specs zijn: - Supports DDR400/333 non-ECC, un-buffered memory - Max. capacity of system memory: 2GB Nu wil ik 512 Mb er bij zetten en heb nog 1 reepje liggen 512 MB, de vraag is kan ik deze erbij zetten? De specs zijn: Eigenschappen Geheugen: Groottefactor(Form Factor) DIMM Details Synchronous Capaciteit 512 MB Snelheid 533 Mhz Totale Breedte 64 bit Databreedte 64 bit verder info die ik kon vinden is: 512MB 240p PC2-4200 CL4 8c 64x8 DDR2-533 DIMM T007, Infineon Heeft iemand voldoende kennis om te weten of ik deze er zo bij kan zetten?
  • Je kunt het in ieder geval proberen. Draait het niet, dan haal je het er gewoon weer uit. Er kan niet zo héél veel mis gaan. Overigens is het natuurlijk altijd beter, om geheugen uit te breiden door twee strips van hetzelfde merk en type te plaatsen. Dan weet je zeker dat het goed gaat. Tegenwoordig is geheugen niet zo heel duur meer, dus misschien is dat een optie?
  • Neen, gaat niet lukken: je bij te plaatsen reepje is DDR2 geheugen en je moederbord is gemaakt voor DDR geheugen. Mocht je toch proberen het nieuwe reepje er met geweld in te krijgen: mag je een nieuw moederbord gaan kopen. Het past niet. Samengevat: moederbord pakt alleen ' oud' DDR geheugen. Je bij te plaatsen reepje is van een volgende generatie.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.