Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

MP3-speler

Anoniem
Rumaro
6 antwoorden
 • Onlangs heb ik me een MP3-speler aangeschaft, namelijk een Samsung YP-S3. Zodra ik deze via de bijgeleverde USB-kabel op de PC aansluit, had ik gehoopt er een extra schijfletter bij te krijgen. Dat is echter niet het geval. Er zit wel software van de fabrikant bij, maar ik wil gewoon op verkennerniveau bestanden uitwisselen.
  Mijn oude MP3-speler, een Sansa c140, laat wel een schijfletter zien.
  Weet iemand wat ik verkeerd doe?
 • je moet in configuratie - computerbeheer - schijfbeheer even een letter toekennen aan je mp3 speler. De pc onthoudt het daarna.
 • Dat biedt geen soelaas. Het apparaat wordt niet herkend. In apparaatbeheer staat het onder "Overige apparaten" (met een geel vraagteken als pictogram). Ook op de bijgeleverde CD kan ik geen goed stuurprogramma vinden.
 • dan is de mp3 speler alleen op te laden met de software van de fabrikant. Die software moet op de cd staan.
 • xp behoort een usb apparaat gewoon te herkennen.
  met usbpoorten zie je de raarste dingen, vandaar dat ik altijd eerst begin met het opnieuw installeren van de usbpoorten en controllers; vaak biedt dat meteen een oplossing.
  - koppel alle usb apparaten los
  - ga naar apparaatbeheer
  - klik zonodig op het plusje om alle usb-vermeldingen te openen
  - klik rechts op bovenste usb-vermelding en kies ´installatie ongedaan maken´
  - werk zo alle usb-vermeldingen in apparaatbeheer af
  - zet pc echt uit
  - zet pc weer aan, en dan worden alle usb-poorten opnieuw door windows geïnstalleerd.
  pas als dat gereed is usb-apparaten gaan aansluiten
 • Bedankt voor al jullie tips.
  Ik heb het "onbekende apparaat" uit Apparaatbeheer verwijderd, de speler losgekoppeld, Windows Media Speler 10 geïnstalleerd, en daarna de speler weer aangesloten. Nu herkent de PC hem wel. Wat blijkt? De speler blijkt alleen volgens het MTP (Media Transfer Protocol) te werken. Onder "Deze computer" komt er dan een item "Audio-apparaten" te staan en daar wordt de speler dan als "S3" vermeld (het is een Samsung YP-S3). Er wordt geen schijfletter aan gekoppeld. Dit werkt onder XP alleen als Windows Media Speler 10 is geïnstalleerd. De speler kan nu ook via Verkenner (of Total Commander) benaderd worden. En dat was wat ik wilde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.