Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Blijft ca. 3 minuten hangen bij Intel logo

Anoniem
Rumaro
7 antwoorden
 • Hallo
  Al enkele weken bijft mijn PC bij een doorstart/herstart ca. 3 minuten hangen bij het Intel logo daarna loopt alles weer goed. Ook mijn SD card reader werkt dan niet meer.
  Als ik voor de start eerst de spanning eraf haal (stekker eruit) werkt alles normaal. In het logboek staan geen bijzonderheden.

  PC: Cybercom (= Medion 8088), 1 gig geheugen

  groetjes Lambère
 • Heb je de PC aangesloten op een stopcontact met randaarde?

  Er kan bij een reboot wel eens wat "restspanning" in het moederbord blijven hangen en dan vertoont je PC dergelijke kuren.

  Je zou ook gebruik kunnen maken van een contactdoos met schakelaar, dan hoef je ook niet steeds die stekker eruit en erin te doen.
 • Dank voor de snelle reactie maar contactdoos met schakelaar biedt geen oplossing !
 • Wat heeft dat met aarding te maken? Het zou ook kunnen wijzen op een netwerkprobleem. Dus dat de pc vergeefs naar een bepaalde netwerkverbinding of voorziening zoekt. Na de timeout daarvan, gaat het booten pas door.
 • Het enige netwerk dat ik gebruik is internet !
  Als de spanning eraf is geweest loopt het wel correct !
 • [quote:c5775a4746="gerben"]Wat heeft dat met aarding te maken?[/quote:c5775a4746]Mja, mijn ervaring is dat wanneer een PC op een stopcontact zonder randaarde aangesloten is, het moederbord rare verschijnselen kan vertonen … ;)
  [quote:c5775a4746="gerben"]Het zou ook kunnen wijzen op een netwerkprobleem.[/quote:c5775a4746]Zou ook kunnen dat de BIOS zoekt naar een netwerkadapter die er niet is/niet actief is, maar dan moet je dat zichtbaar krijgen als je het Intel logo wegdrukt.
 • Dat bedoelde ik niet. Jij had het over aarding, en TS over een schakelaar. :-)
  Gebrek aan aarding kan inderdaad wel rare verschijnselen geven.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.