Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

nieuwe scanner

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Onlangs ben ik overgeschakeld naar Vista (nieuwe computer) en dat ondersteunt mijn trouwe HP ScanJet 4C niet meer. Uitkijken naar een nieuwe scanner dan maar.

  In C!T las ik een tijdje geleden een goed verhaal over de Epson V200. Wie heeft daar ervaring mee? Ook zag ik een recensie van de Epson GT 1500 waarvan vooral de scansnelheid wel aansprak.

  Nu vind ik de kwaliteit en de scherpte van de scans ook best belangrijk. Wat zou je dan van die GT 1500 mogen verwachten? Ooit had ik een CanoScan 600, daar kon je prachtige scans mee maken.

  Wie heeft er een goed advies?
  Vast bedankt.
 • voor dat je begint te denken aan een nieuwe scanner .
  installeer eens het progg vuescan dat ondersteunt de scanjet 4c
 • Dat ga ik proberen. Eerst de SCSI kaart voor het aansluiten van de scanner inbouwen en kijken of Vista die kaart herkent…
 • Vuescan is op zich een goede optie, maar wel relatief duur. Ik heb hier een oude 6200c, die prima werkt met de microsoft wizard, zonder drivers of wat ook. Ik heb vuescan er wel op gehad, mogelijk is de twain driver daarvan blijven hangen. De software van HP is sowieso bagger.
 • De SCSI kaart laat zich niet installeren. Het gaat om een LSI/NRC/Symbios 53C810 kaart. Vista detecteerde dat wel maar kon er geen driver voor vinden. Er staat nu een SCSI controller by apparaatbeheer met een geel uitroepteken.

  Overigens kun je de oude HP scansoftware, die indertijd bij de scanner geleverd werd, wel gewoon installeren onder Vista.
 • misschien kan deze gratis driver-vinder-voor-vista je helpen:
  http://update-your-drivers.com/vistak.html?gclid=CPjZ4eyi7JQCFQ6S1QodEihpqA
 • Ik heb een keer op e-bay een goedkope tweedehands SCSI kaart van Adaptec gekocht. Koste me in totaal 10 Euro. Mischien is dat nog een mogelijkheid. Aan de andere kant je hebt een goedkope All in one printer voor nog geen 50 Euro.
  http://tweakers.net/pricewatch/cat/57?keyword=&priceMin=0&priceMax=50&land=all&g189=1&f189=908&d190=&i196=&a196=&i198=&a198=&i197=&a197=&scoreMin=0&scoreMax=5&x=16&y=7
 • de gratis driver-vinder mag je gratis downloaden en installeren. Na een run constateert hij hetzelfde probleem. Als de gdv er iets aan moet doen moet je eerst registreren ($29,95). Heb jij zelf met dit programma gewerkt, Derek? Waarom zou dit programma wel een driver vinden als ik die zelf met Google niet vind? Je vindt met 53C810 weliswaar allerlei hits maar geen mogelijkheid tot downloaden van de driver. Waarschijnlijk te oud?

  En voor Tom: de ScanJet 4c mag dan al behoorlijk oud zijn, je kunt er nog best kwalitatief goede scans mee maken. Ik weet niet of dat met all-in-ones van 50 euro lukt. Daarnaast wil ik een losse scanner, printers heb ik al. Toch bedankt voor je meedenken!
 • neen, ik heb niet (maar misschien ooit toch eens) gewerkt met dat progje.
  had meerdere keren succes met dergelijke software, (ondanks intensief én vergeefs googlen) en dacht je een plezier te doen met zo´n link.
  dat je zelf wist van en al gewerkt had met google om een driver te vinden…. tja, dát had je niet vermeld….
  en overigens: apparaten zijn zelden te oud, alleen vista maakt ze te oud…
 • Mocht het met de Symbios kaart niet lukken, dan kun je gaan zoeken naar een (tweedehands) Adaptec 2940.
 • Het is inderdaad niet gelukt met de Symbioskaart, ik heb hem er weer uitgehaald. Vista is een tamelijk eigenzinning systeem geloof ik, onder XP deed de kaart het prima. Hoe dan ook, bedankt voor jullie adviezen.
 • Ik heb een Adaptec 2940 kaartje op de kop kunnen tikken. Installatie ging goed.

  Maar dan de scanner. Er wordt door Vista automatisch een HP 6100 scanner herkend (ik heb een ScanJet 4C). Deze is zichtbaar in het configuratiescherm bij scanners. Maar status is 'niet beschikbaar' en knop 'scanner testen' is grijs.

  Bij een reboot introduceert Adaptec tijdens het booten een vaag DOS menu om iets van SCSI te configureren. Blijkbaar wordt de scanner als een scsi-harddisk gezien (id 3), de scsi-controller zelf heeft id 7. Zegt iemand dat iets?
 • [quote:36036ff91d="Hubaki"]Ik heb een Adaptec 2940 kaartje op de kop kunnen tikken. Installatie ging goed.

  Maar dan de scanner. Er wordt door Vista automatisch een HP 6100 scanner herkend (ik heb een ScanJet 4C). Deze is zichtbaar in het configuratiescherm bij scanners. Maar status is 'niet beschikbaar' en knop 'scanner testen' is grijs.

  Bij een reboot introduceert Adaptec tijdens het booten een vaag DOS menu om iets van SCSI te configureren. Blijkbaar wordt de scanner als een scsi-harddisk gezien (id 3), de scsi-controller zelf heeft id 7. Zegt iemand dat iets?[/quote:36036ff91d] scsi apparaten hebben altijd een id nummer .
  de kaart is altijd id7 .
  je kan dus theoretisch 13 apparaten aansluiten op zo een kaart .
  7x buiten 6x binnen
 • Ik hoef er maar één aan te sluiten, mijn ScanJet 4c. Nu lukt dat helaas (nog) niet. Ja, het aansluiten lukt wel maar hij werkt helaas niet!

  Ik heb de Adaptec 2940AU kaart geinstalleerd. Er zijn geen gele uitroeptekens in Apparaatbeheer. Maar als ik mijn computer herstart krijg ik de volgende melding tijdens het booten, dus voordat Windows wordt gestart.

  AHCI Option ROM BIOS Revision 01.03.50 Date 04-26-2007
  Copyright © 2006-2008 Phoenix Technologies, LT….

  AHCI BIOS not installed!

  Adaptec AHA2490AU SCSI BIOS v1.32
  © 1997 Adaptec, Inc. All Rights Reserved

  <<<press <CTRL><A> for SCSI Select (TM) Uitility!

  Als je dat doet kom je in een DOS menu waar je allerlei SCSI instellingen kunt wijzigen.

  Als je dat niet doet en even wacht, dan verschijnt de mededeling

  SCSI ID: 3 HP C2520A

  waarna de computer verder gewoon opstart naar Windows

  De ScanJet staat dan, zoals gezegd, in het configuratiescherm bij scanners als een HP 6100, status niet actief.

  Iemand verder enig idee hoe ik de ScanJet 4c met de Adaptec kaart aan de praat krijg onder Vista?
 • je moet eens in het bios van de adaptec duiken .
  daar kan je een of ander instellen .
 • [quote:5f374a3a9b="plextor"]je moet eens in het bios van de adaptec duiken .
  daar kan je een of ander instellen .[/quote:5f374a3a9b]

  Volgens mij heb je niets te zoeken in de SCSI kaart. De scanner wordt gewoon herkend door de SCSI kaart. Het probleem is Vista.
  HP zelf geeft aan dat de 4C niet ondersteund wordt in Vista:
  http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?lang=en&cc=us&prodTypeId=15179&prodSeriesId=25294&prodNameId=15275&swEnvOID=2093&swLang=8&mode=2&taskId=135&swItem=sj-46135-1
  Heb je zoals Plextor eerder zei het programma Vuescan al eens geprobeerd? http://www.hamrick.com/index.html Je kan het programma volgens mij eerst uitproberen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.