Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

PC nog te redden ?

Anoniem
kevinos91
9 antwoorden
 • Mijn pc heeft ondertussen al zoveel mankementen, dat ik mij afvraag of hij nog wel te redden valt ?

  Er staat windows xp op, en het is een AMD athlon 1,15 GHZ, 512 MB ram en een 32 mb videokaart.

  De pc hangt zo nu en dan in één klap vast, dan kan ik niks meer doen. Hier heeft hij voorheen nog nooit problemen mee gehad. Ook openen er zo nu en dan websites wat ik niet wil (poker enz), ik vermoed dat dit met een simpele virusscanner tegen te gaan is.

  Nog shitter, hij pakt sommige forums niet meer (internet dus), en ook als ik iets op google intik, en dan enter… hij zoekt wel, maar de pagina met resultaten komt niet tevoorschijn (zelfs niet na 30 min).

  Ik ben het nu beu, en als er geen oplossing is ga ik maar snel een nieuwe pc halen! Dus ik hoop dat jullie misschien weten wat de problemen zijn ?

  Grtz Kevin
 • xp opnieuw installeren?
 • PC'tje is wel heel oud. De problemen die jij ondervindt lijken alleen niet aan de hardware te liggen, maar aan in de soep gedraaide software.

  Er is zoveel mis dat gerichte reparatiepogingen van de software minder zinvol lijken. Mocht je verder tevreden zijn over de prestaties van je oude hardware dan is er geen reden de portemonnee te trekken voor een nieuw systeem, dan sluit ik me aan bij de vorige poster: formatteren je schijf en installeer Windows opnieuw. Voordien je belangrijke data veiligstellen.

  Mocht je wel een paar centen in de achterzak hebben: het zal een wereld van verschil maken om met snellere hardware te werken. En daarvoor hoef je niet een klein kapitaal aan een 'state-of-the-art systeem' uit te geven.
 • eens, ik heb een tijd geleden voor iemand met weinig budget een PII @ 450 MHz nog prima werkend gekregen, met een schone beperkte installatie, niets erop wat niet nodig is.
 • ge zou opnieuw een xp installatie kunnen doen maar ik zou beginnen sparen en dan een upgrade kopen voor de pc of een nieuwe pc kopen omdat dit een systeem is wat toch al wel oud is en waarin weinig toekomst zit
 • @keesa Hoezo is dit pctje erg oud? : o
  Waar denk je dat ik mee werk?
  Ik ken genoeg mensen die zitten te springen om zo'n pctje !
  Ik repareer veel pc's voor de lol en die krijgen dan een goede bestemming o.a. via onze parochie.
  Ik heb al een hele hoop mensen blij gemaakt met minder snelle pc´s net als andre@home.
  Iemand die ik een oude pc heb gegeven kon bijna wel "huilen" van geluk.
  Ze was een vluchteling en schreef onzettend veel. Schrijven was haar leven en nu kon ze weer fatsoenlijk brieven tikken, ze was onthand zonder pc.
  Sorry dat ik een beetje boos reageer maar ik heb een hekel aan deze wegwerpcultuurmentaliteit. Als het niet werkt of het kost te veel moeite dan smijten we het maar weg en kopen we toch een nieuwe.
  Bijna al mijn elektro en computers bestaan uit weggegooide spullen die ik gerepareerd heb of nog gewoon werktte.

  Het pctje is nog makkelijk te "redden" Gewoon een format en herinstallatie zoals gezegd.
  Kijk daarna of alles weer goed draait, anders een hardware probleem. Heel Vaak zorgt een onstabiele voeding voor problemen.
  En zet een een virusscanner en anti-spyware programma erop. Freeware b.v. avg en hitman pro. de pc is waarschijnlijk zo vreselijk vervuilt dat alleen een herinstallatie een oplossing is
  En mocht je geen zin hebben om het zo op te lossen: koop dan een nieuwe pc en geen je oude weg aan iemand die het goed kan gebruiken of iemand die het repareert en een goede bestemming geeft maar smijt hem niet weg! Er is al ektronisch afval genoeg.
 • Via deze site ben je hem ook zo kwijt: http://www.gratisoptehalen.nl/
 • [quote:11da1addea="mktechologies"]@keesa Hoezo is dit pctje erg oud? : o
  Waar denk je dat ik mee werk?[/quote:11da1addea]Als je nou de moeite neemt mijn tekst een beetje zorgvuldig te lezen merk je dat ik TS aanraadt de portemonnee voor een nieuw systeem niet te trekken als de PC aan zijn/haar wensen voldoet.

  En: in Computerland (whatever that may be) is de aangegeven hardware stokoud. Maar sommig oud spul (ik kijk even in de spiegel) kan nog meer dan uitstekend presteren. :wink:
 • Het is inderdaad maar net wat je ermee doet. Ik heb hier nog een AMD 1200xp, met 512MB geheugen, en een licht videokaartje. Voor een beetje internetten en zo is ie nog heel geschikt.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.