Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

schijfleesfout

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • in een oudere pc heb ik 2 schijven hangen. de eerste is gedeeld in C en D.
  eerst wilde de 2e scijf niet meer laten schrijven (foutmelding iets van: kan niet schrijven op deze schijf).
  nadien bleek de eerste schijf niet benaderbaar: melding: schijfleesfout, druk ctrl-alt-del om opnieuw te starten.
  windows xp cd: kan de schijf wel benaderen. denkt echter dat de c-schijf leeg is. D is wel gevuld
  schijf in een ext HDkast gehangen: ratelt alleen, maar er gebeurt ook niets.
  nu heb ik op de d-schijf een image staan van de c-schijf. ik moet dus de spullen van D in ieder geval veilig stellen. zou dus op c opnieuw windows kunnen installeren en dan het image terugzetten, maar als het mis gaat ben ik ook de image kwijt (ja, dom, niet op harde schijf als backup gezet…)
  er moet dus iets mis zijn met het aansturen van de harde schijf. zo ook met die andere.
  hoe komt dit en wie helpt mij met de oplossing?
  groeten
  nuts
 • Mocht je nog een andere pc hebben dan zou je de eerste harde schijf daar in kunnen hangen. Met een beetje geluk moet je met een data recovery prog de gegevens veilig kunnen stellen.

  Mocht je geen andere pc tot beschikking hebben dan zou ik de harde schijf loskoppelen en de tweede schijf als primaire opstartschijf instellen. Deze vervolgens formatteren en Windows er op zetten en daarna als slave toevoegen.

  Als je alle data gered hebt dan zou je (als het FAT/FAT32 zijn) met een Win 98 opstart diskette de pc kunnen opstarten en de schjiven formatteren. Krijg je tijdens het formatteren meldingen over beschadigde sectoren e.d. dan weet je dat de schijf waarschijnlijk aan het overlijden is.
 • ik heb de schijf in een ext harddisk(usb) geplaatst. maar ook dan blijft hij slechts ratelen. zou het dan nog verschil maken als ik hem echt helemaal in een andere kast hang?

  welk datarecoverprogramma zou je adviseren en zou dat dan wel moeten kunnen aanspreken? zou dan ook via de ext schijf moeten kunnen

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.