Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Eigen computer samenstellen.

Anoniem
wouter512
13 antwoorden
 • Hallo allemaal,

  Omdat ik van plan ben een nieuwe computer te gaan samenstellen heb ik op google geprobeerd een aantal computers samen te stellen die geschikt zijn voor het spelen van het spel World of Warcraft.

  Nu weet ik hier allemaal niet zoveel van en weet ik niet wat ik precies moet pakken om dit spel veel sneller te laten lopen dan het nu loopt met 8 frames per seconde op punten waar het druk is in het spel. Zou iemand mij misschien kunnen helpen met het samenstellen van een goed systeem?

  Verder zou ik ook graag willen weten of ik bijvoorbeeld mijn eigen harde schijf en mijn LG Dvd recorder die ik tevens ook gewoon gebruik voor het afspelen van mijn games zou kunnen behouden zodat ik daar wat geld op bespaar.

  Al met al zou ik graag niet meer dan 800 euro uitgeven voor de computer.

  Alvast bedankt.
 • wow is niet een zwaar spel. Je hoeft dus niet een superzware grafische kaart.

  http://www.azerty.nl/producten/product_detail/?ID=68887&GROEP_ID=433&p_tab=1&TAB=specificaties

  666 euro
 • Inderdaad hoef je daarvoor een niet al te zware grafische kaart te hebben.
  Dit standaard systeempje bij Informatique is bijvoorbeeld een mooie optie voor 729 euro. Een stuk sneller dan de bovenstaande en betere kwaliteit.
  http://www.informatique.nl/IQ00006

  Je zou inderdaad die onderdelen over kunnen zetten, wil je perse zelfbouwen? Anders zou ik lekker gaan voor zo een systeem als bij informatique, waar tevens 2 jaar standaard garantie bij zit.
 • Die acer lijkt me wel vrij prijzig voor wat erin zit.
 • Komt denk ik door die dure BluRay/HD DVD speler die er in zit. Dat is leuk maar wie gebruikt dat? Die dingen zijn reteduur. (naar verhouding, kosten zomaar 100 euro)
 • Jep, ik zie het. Dat scheelt inderdaad een slok op een borrel. Je zou je kunnen afvragen, hoeveel acer zelf voor die dingen betaalt.
 • [quote:abcddb48dd="daanio"]Zou iemand mij misschien kunnen helpen met het samenstellen van een goed systeem?[/quote:abcddb48dd]Bij wie wil je het spul kopen (website)?
  [quote:abcddb48dd="daanio"]Verder zou ik ook graag willen weten of ik bijvoorbeeld mijn eigen harde schijf en mijn LG Dvd recorder die ik tevens ook gewoon gebruik voor het afspelen van mijn games zou kunnen behouden zodat ik daar wat geld op bespaar.[/quote:abcddb48dd]Kan, maar da's het geld niet.
  [quote:abcddb48dd="daanio"]Al met al zou ik graag niet meer dan 800 euro uitgeven voor de computer.[/quote:abcddb48dd]Bedoel je dan alleen de kast met inhoud, of ook besturingssysteem en/of randapparatuur (monitor e.d.)?

  Zie bijv. op de website van Dell de Vostro 410 van 649 euro excl. BTW. Incl. BTW en verzenden kom je dan op 800 euro en dan heb je een PC met quad core processor, 22" TFT scherm, Vista licentie en 8800GT videokaart. Kun je ook zwaardere games mee spelen dan alleen WoW.
  http://www1.euro.dell.com/content/products/features.aspx/4x_vostro_410?c=nl&cs=nlbsdt1&l=nl&s=bsd
 • Ik bedoelde inderdaad met kast erbij + besturingssysteem etc. (moniter niet die heb ik nog)

  Ik vind persoonlijk http://www1.euro.dell.com/content/products/features.aspx/4x_vostro_410?c=nl&cs=nlbsdt1&l=nl&s=bsd er erg goed uitzien omdat die niet zo veel kost als je moniter er niet bij hebt.

  Is bij http://www.informatique.nl/IQ00006 ook een kast inbegrepen?

  Alvast bedankt voor de informatie maar welke van deze 2 zouden jullie nu echt aanbevelen?
 • ik zie trouwens geen 8800GT videokaart maar een 256MB ATI® Radeon™ HD 3650 graphics card is deze ook de moeite waard?
 • Die videokaart is goed genoeg voor WoW.
 • Na nog eens goed gezocht te hebben kwam ik deze computer van informatique tegen.

  http://www.informatique.nl/IQ00004

  Is deze ook geschikt voor wat ik met de computer wil doen?

  Alvast bedankt.
 • Deze is ook prima.
  Je kunt ook nog verder shoppen bij Azerty, 4launch, SallandAutomatisering of Coolprices.
 • [quote:05b9069fee="daanio"]Na nog eens goed gezocht te hebben kwam ik deze computer van informatique tegen.[/quote:05b9069fee]De Dell aanbieding van 399 euro excl. BTW (505 euro incl. BTW en verzenden) is dan interessanter: goedkoper en uitgerust met veel snellere Q9300 processor.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.