Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

accu laptop

Anoniem
foureyes
5 antwoorden
 • ik heb voor het eerst een laptop(pie), een akoya medion mini, heerlijk dingetje overigens, maar ik heb geen idéé hoe dat zit met die accu.

  ik lees van alles, en ik word er horendol van: altijd volladen. en volledig ONTladen. nee, nooit helemaal ontladen. altijd erin laten zitten. nee, eruit halen als je aan het electra zit.

  ik las ergens: hoe vaker je op- en ontlaadt, des te korter de levensduur. makes sense to me. dus: toch eruit halen als je aan de stroom zit, en in een zakje doen?

  het enige wat ik tot nu toe volgens mij korrekt heb gedaan: 3x helemaal op-, en 3x helemaal ontladen. dàn pas zou hij maximale werking hebben.

  ???
 • Ligt aan het type accu. Je hebt NiCd, lithium-ion en NiMH. Hoe je ze moet gebruiken, hangt af van wat het is. Nikkel-Cadmium moet regelmatig ontladen en weer opgeladen worden, anders worden ze "lui", en vermindert de bruikbaarheid. Voor lithium-ion geldt meen ik ongeveer hetzelfde. NiMH (nikkel-metaalhydride) is wat anders, die moet een aantal keren opgeladen en ontladen worden, voor ie aan zijn echte capaciteit toekomt. Daarna houdt ie de lading ook beter vast. Van luiheid als NiCd is hier bij mijn weten geen sprake.
 • merci gerben. ik heb inmiddels begrepen dat lithium-ion batterijen NIET lui zijn, maar swa. ik doe gewoon van tijd tot tijd de accu erin, ontlaadt hem helemaal, opladen tot de helft en er weer uit. (vol wegleggen is - ook weer - niet goed, las ik.) :o
 • Van lithium-ion wist ik het niet helemaal zeker, dus dat zou zo kunnen zijn. Al eens gekeken wat batterij-fabrikanten erover te zeggen hebben? Er doen nu eenmaal veel indianenverhalen de ronde.
 • Lees eens hier:
  http://www.batteryuniversity.com/parttwo-34.htm

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.