Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

NTFS en FAT HD

Anoniem
Harry van I
6 antwoorden
 • Ik wil een 8 jr oude PC optuigen om o.a. mijn externe zip100 driver te kunnen gebruiken (zipdrive met paralle aansluiting, mijn nieuwe PC heeft geen parallel aansluiting).
  Ik heb zitten knoeien met een HD van 20Gb. Per abuis op NTFS gezet. Kleine HD geinstalleerd op PC en de 20Gb HD aangesloten als slave. Vervolgens NTFS proberen terug te zetten naar FAT met Partition magic; dat proces werd helaas onderbroken waardoor ik nu een 20 Gb HD heb die niet meer gezien word door Partition Magic, DOS, verkenner (win98SE).
  HD draait wel, wordt echter zeer warm (niet vast te pakken)!
  Zijn hier nog oplossingen voor?
 • Je kunt er een PCI parallel kaartje inzetten.

  Indien die schijf zo heet wordt zal er meer aan de hand zijn met dat ding, zal PM weinig mee te maken hebben.

  Eventueel in een andere PC erbij hangen en opnieuw indelen en formateren maar denkelijk is die schijf aan het overlijden.
 • Ok, lange pier de HD heb ik opgegeven. Je schreef: PCI parallel kaartje. Lijkt een goede optie ware het niet dat Iomega geen Vista driver levert voor Z100 parallel. Ik zou op mijn PC een tweede OS kunnen zetten met XP of WINN98SE waar Z100 wel op draait. Dual boot heb ik nog nooit geinstalleerd, ik heb enige aanwijzingen nodig
 • Je zou die 20GB schijf eens kunnen leeghalen met delpart. Zet je op een dos (of win9x) bootflop, dan het commando delpart, en alle partities verwijderen.

  http://www.russelltexas.com/delpart.htm

  Overigens, hoe belangrijk is het allemaal voor je. Je hebt voor 5 euro al een 2GB usb stick, waar dus 20x zoveel op kan.
 • Gerben, dank coor je reactie.
  Probleem met de 20Gb HD is dat de Bios hem niet meer ziet. Ook Delpart ziet hem niet; ik heb nog wat gespeeld met jumpers, lukt niet.
  Belangrijk? wat is belangrijk? Ik heb 20 diskettes vo, met data waarvan ik een deel niet kwijt wil. Ik ga nu eerst verder met mijn 2Gb HD en Win98SE; moet ook lukken.
 • Ja, dan is het een iets ander verhaal natuurlijk. Lukt het met die schijf ook niet, dergelijke schijven moet ook wel goedkoop aan te komen zijn.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.