Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Systeem recovery

Bij computers van HP zit helaas altijd een verborgen partitie met een backup recovery tool ga naar deze computer schijfbeheer en voila!

Anoniem
The Dragon
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik weet niet of ik in dit deel van de forum goed zit maar ik heb een vraag over de computer van een vriend van me. Ze vragen mij of ik de hele computer wil leeggooien en dus eigenlijk helemaal de computer opnieuw wil instaleren, nou heb ik zelf een dell en daar is het vrij simpel. Je voert de systeem recovery uit en hij zet automatisch alles in de oude staat terug zoals je hem ook hebt gekocht. Nou heeft hij een HP computer en mijn vraag is: Werkt het bij een HP computer hetzelfde of moet ik na een systeem recovery windows zelf ook opnieuw installeren? en zo ja, hoe?

  Alvast bedankt voor jullie medewerking,


  Maikel
 • dat hangt af van hp tot hp hoe het geregeld is met de recovery en dergelijke

  eigenlijk zou ik gewoon alles backuppen en daarna gewoon de windows vista of xp cd erin en gewoon de schijf formateren en daarna gewoon een nieuwe windows installatie uitvoeren
 • Tja, dat hangt er dus vanaf hoe de HP is uitgeleverd. Vaak worden merken zoals HP met OF een recovery CD (die vervolgens een -vaak verborgen- partitie met het recoverybestand aanspreekt) OF met alleen een partitie met de recoverybestanden aangeleverd. In dit laatste geval is de recoveryprocedure aan te spreken door een F-toets te gebruiken bij de opstart van het systeem.

  Konkreet antwoord op je vraag: hoogstwaarschijnlijk is deze HP net zo in de koopstaat terug te brengen als jouw DELL. Veel meer HP's worden á la DELL uitgeleverd dan met een los te installeren Windowsschijf.

  Ideetje om de kennissen even de handleiding erbij te laten pakken voor de zekerheid?
 • oke bedankt, ja ik zal er is na kijken, maar ik vroeg het me af omdat er tijdens het opstarten staat f10 systeem recovery, dus ik dacht misschien als ik via die f10 toets werk dat het lukt?
 • Kan geen kwaad die toets maar eens te gebruiken, niet? :D Het is een vaak gebruikte toets om je naar de partitie te brengen waar vanaf de recovery dan start.

  Veel mis kan er niet gaan want voordat de recovery start moet je nog een paar keuzes maken. Valt altijd te onderbreken als je goed oplet!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.