Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

Laptop voor schoolgebruik, betere alternatieven

Anoniem
kid jansen
9 antwoorden
 • Volgend academiejaar ga ik de richting toegepaste informatica volgen en hiervoor heb ik uiteraard een laptop nodig.

  Nu heeft de school zelf een laptop voorgesteld die ik ook ben hen kan aanschaffen. Nu is mijn vraag of er geen betere alternatieven (en misschien goedkopere) zijn dan hun voorstel.

  Het voorstel:

  [u:421033ff53][b:421033ff53]Dell Inspiron 1720 = 1 170,07 EUR[/u:421033ff53][/b:421033ff53]

  Intel Core 2 Duo T 8300 2,4 GHz processor
  4 GB RAM-geheugen
  200 GB hard disk (7200 rpm)
  17" widescreen scherm met een resolutie van 1920x1200
  nVidia GeForce Go 8600M GT grafische kaart met 256 MB RAM
  optical drive 8x DVD+/-RW
  draadloze netwerkkaart (wireless-N)
  Windows Vista Home Premium NL
  3 jaar "next business day on site" garantie

  200 GB vindt ik persoonlijk eigenlijk wat weinig voor in een moderne laptop, maar valt natuurlijk wel later een mouw aan te passen.

  Uiteraard heb ik al een paar alternatieven gezocht:

  Asus A7SN-7S031C
  HP Pavilion dv7-1080
  Toshiba P300-174
  Toshiba Satellite P300-19K

  Ik vraag mij eigenlijk gewoon af of het een goed voorstel is of zou ik toch beter voor een andere laptop gaan?

  Alvast bedankt voor jullie hulp :D
 • de laptop die ze in school aanbieden heeft wel enkele voordelen

  hij heeft 3 jaar garantie wat zeker wel belangrijk is als je je laptop elke dag mee naar school moet nemen de kans dat er iets aankomt is natuurlijk groot

  de laptop heeft een kleinere harde schijf maar wel een op 7200 rpm
  de laptops die jij had opgezocht bestonden allemaal over een 5400 rpm schijf

  de grafische kaart is zeker ook wel goed een 8600GT is een kaart waar je heden ten dagen wel iets mee kunt

  alleen vraag ik mij af of het wel verstandig is om naar een 17 inch notebook te kijken is wel leuk voor het programmeren en maken van websites maar is natuurlijk ook enorm zwaar om elke dag mee te sleuren

  de andere laptops die jij zocht hebben ofwel een enorm goede grafische kaart en word er bespaard op andere dingen ofwel gebruiken ze een goedkopere grafische kaart en een betere processor

  je moet een keuze maken tussen snelheid of grafische mogelijkheden en tussen zwaar en groot of lichter en kleiner
 • Ik heb al moeite met je eerste zin: "ik ga naar school en heb een laptop nodig".

  Een laptop is leuk omdat het draagbaar maar heeft paar nadelen. De prijs, kleine schijf, weinig usb poorten, kleiner scherm en altijd langzamer dan een pc. Een laptop (ik heb er ook 1) is handig voor korte klussen. Om langdurig te werken, bijvoorbeeld meer dan een paar uur is er niets fijner dan een vaste pc met een groot toetsenbord echte muismat en minstens 19 inch scherm en het liefst nog groter.
 • Het woordje uiteraard in je eerste zin is enigszins misplaatst, ik studeer zelf ook al twee jaar Technische Informatica aan Universiteit Twente, en daar heb ik ook geen laptop voor nodig. Ik weet niet welke universiteit jij naartoe gaat, maar hebben ze daar niet gewoon computerzalen? Zoals stee0036 al zegt is een vaste pc veel fijner werken. Zelf heb ik ook een laptop, eentje met een 15,4" scherm, er is natuurlijk wel een verschil tussen een 17" @ 1920x1200 en een 15,4" @ 1280x800, maar je zal alsnog tegen andere beperkingen van een laptop t.o.v. een desktop aanlopen.

  Ga je toch voor een laptop dan lijkt me die Dell nog niet eens zo'n slechte keus, hij heeft dezelfde schermresolutie als een 24" desktopscherm, de grafische kaart is zoals wouter512 al zei best ok vandaag de dag, snelle hardeschijf, en goede garantie.
 • [quote:b6a5da1514="stee0036"]Ik heb al moeite met je eerste zin: "ik ga naar school en heb een laptop nodig".

  Een laptop is leuk omdat het draagbaar maar heeft paar nadelen. De prijs, kleine schijf, weinig usb poorten, kleiner scherm en altijd langzamer dan een pc. Een laptop (ik heb er ook 1) is handig voor korte klussen. Om langdurig te werken, bijvoorbeeld meer dan een paar uur is er niets fijner dan een vaste pc met een groot toetsenbord echte muismat en minstens 19 inch scherm en het liefst nog groter.[/quote:b6a5da1514]

  Is verplicht, de lessen zelf moeten gevolgd worden op eigen laptop, moest ik kunnen kiezen had ik wellicht ook voor een vaste pc gekozen.

  Mijn keuze neigt meer en meer naar de laptop van Dell. Heb deze ochtend ook vernomen dat men bij problemen de laptop op school kan laten herstellen en ondertussen kan voortwerken op een gratis vervangtoestel.
 • Als het verplicht is dan heb ik niks gezegd. Wat een onrust die laptops tijdens college terwijl iedereen zit de f5 op geenstijl :-)

  Dell is snelle laptop in zijn soort, voor die prijs heb ik liever een macbook.
  Die zijn ontzettend stabiel.
 • [quote:82eec4d5d7="stee0036"]Mijn keuze neigt meer en meer naar de laptop van Dell. Heb deze ochtend ook vernomen dat men bij problemen de laptop op school kan laten herstellen en ondertussen kan voortwerken op een gratis vervangtoestel.[/quote:82eec4d5d7]zo'n snelle service krijg je nooit via een andere weg…
  Meestal zijn de prijzen van zo'n massa inkoop ook erg laag en krijg je de software er legaal bijna voor niks bij.
  Alternatief voor dit laatse is Surfspot….
  Kortom: je moet nog wel erg veel plussen hebben voor de andere alternatieven… en inderdaad een grote schijf kan altijd nog, ik zou dan overwegen om de oude als backup te houden in een klein doosje, dan heb je dat ook meteen geregeld… (als je dat nog niet had…)
 • Ik zou ook voor die Dell gaan, de laptop opzich is al vrij aardig gezien de prijs, maar die service is al helemaal top zo.
 • Heb net de Dell besteld :D. Is eigenlijk de beste laptop qua kwaliteit/prijs verhouding. Met nog het voordeel van hopelijk een goede, snelle service te hebben.

  Nu zoek ik eigenlijk nog een rugzak waar ik zowel mijn laptop als een klein aantal boeken in zou kunnen steken. Wat zijn de betere merken hiervoor? Iemand die een bepaalde rugzak kan aanbevelen?

  bedankt voor alle hulp tot nu toe :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.