Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

2e schijf bijplaatsen voor raid 1

Anoniem
Kjiratsiekoedel
4 antwoorden
 • Ja.

  Raidarray in de bios van de controller aanmaken, pak even het manual van het moederbord erbij, je data van de huidige schijf is dan wel verdwenen.
 • Ik heb een pc met een 250GB Maxtor sata schijf met als moederbord een ASUS A8N-VM CSM. Nu heb ik nog een 2e identieke schijf.

  Is het mogelijk om deze 2e schijf er nu alsnog bij te plaatsen en het geheel als raid 1 te laten draaien?
 • De schijf kan er gewoon bij voor elke gewenste RAID configuratie. Alleen moet je voor welke RAID dan ook je BIOS in en daar de RAID instellen. Vervolgens wijs je aan welke schijven er in de RAID moeten komen en dan zul je je OS opnieuw moeten installeren. Gewoon de tweede schijf erbij prikken en gaan spiegelen gaat niet werken. Er moeten drivers op de schijven komen te staan om ze als RAID te herkennen.

  Een image maken om die later op je RAID terug te zetten werkt ook niet. Een eenmaal werkende RAID kun je wel imagen en die image werkend terugzetten.

  Samengevat: RAID = nieuw installeren.

  Alternatieven: regelmatig een image van je schijf maken op de tweede schijf. Die is volledig werkend zo terug te zetten. Of met een programa als Acronis regelmatig diskclones maken.
 • na alles goed ingesteld te hebben moet het lukken :D

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.