Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

hoeveelheid toner in drum bij aanschaf laser printer

Anoniem
andre@home
5 antwoorden
 • Ik meen dat dat inderdaad ongeveer de norm is: half gevuld. Maar 1000 pagina's is een flinke stapel hoor.
 • De drum is volgens mij wel normaal.

  Er zijn trouwens ook toner navul sets te koop. Sommige toners heb je zo open. De garantie op de toner vervalt dan wel.
 • Ik overweeg de aanschaf van een kleurenlaser printer.

  Van inkjet printers heb ik wel eens gehoord dat de printerfabrikant de inktcartridges in nieuwe printers niet volledig vult. Ze verdienen tenslotte aan de inkt.

  Weet iemand of de drums van laserprinters wel normaal worden gevuld ???
  Omdat die dingen nogal prijzig zijn, kan dit behoorlijk meespelen bij de keuze van de aan te schaffen printer
 • Mijn Samsung ML-2010 bevatte bij aanschaf een toner waarmee 1000 pagina's geprint konden worden.
 • Ik heb een Samsung kleurenlaser gekocht, de allerlaatste 315, en daar zitten naast de zwarte tonerlade drie kleurentoners in. Vooraf is al gezegd dat die toners niet de volle lading hebben van nieuw gekochte vervangingstoners. Gezien dit verhaal en mijn ervaring met verschillende merken zwart/witlasers mag je er gevoegelijk vauit gaan dat je geen set volwaardige toners krijgt.

  Hoe lang je met zo'n set doet bij een kleurenlaser hangt natuurlijk volledig af van wat je afdrukt: zit er vrij veel zwart/wit bij dan kan de zwarte toner los vervangen. Druk je veel in kleur dan wordt het moeilijk inschatten wat je met de basistoners kunt…….

  Het zal vrij weinig zin hebben bij verschillende shops info hierover te vragen: de printers komen bij elke shop standaard met dezelfde tonerset aangeleverd. Het zal echt niet zo zijn dat 1 shop er uit eigen zak een set volwaardige toners inplakt: zo groot zijn de marges bij lange na niet.

  Wel is het handig, als je weet veel te gaan drukken, vooraf de prijzen van toners af te zetten tegen de door de fabrikant opgegeven aantal paginas per tonerset. Duurdere vervangingstoners kunnen per afdruk dan toch goedkoper uitpakken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.