Vraag & Antwoord

Anders (hardware)

toetsenbord typt euro teken in plaats van e

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Heb mijn toetsenbord al jaar of zo in bezit nooit problemen mee gehad.
  nu heb ik vanmorgen me pc uitgezet en vanmiddag weer aangezet en als ik nu een e in tik maakt hij er een euro teken van in plaats een e. andere letters lijken het wel goed te doen.
  voor zo ver ik weet heb ik vanmorgen niks gedownload of geinstalleerd.
  heb vanmiddag door middel van configratie scherm, landinstellingen, tabblad talen en dan details.
  het toetsenbord op nl en vs internationaal gezet . ook de andere opties geprobeerd toen deze niet bleken te werken heb ik de overige opties verwijderd.
  ook dit bleek niet te werken.
  voor de rest heb ik op de site gekeken van het toetsenbord of er eventueel drivers te downloaden zijn voor dit toetsenbord, dat is niet het geval.

  overige toetsen lijk het wel goed te doen

  iemand nog een idee hoe ik dit kan oplossen ??
 • en als jij je cijfertoetsen (bovenbalk, niet opzij van je bord) indrukt: krijg je dan wat je wil of krijg je ook de alternatieve tekens?

  ('k denk in de richting van de Alt Gr-toets die blijven hangen is)
 • als ik de cijfers aan de boven kant intyp, zeg maar onder de f1, f2, enz. krijg ik normale cijfers, wat ik wil hebben dus. geen afwijking hierin.
 • Geen vasthangende toets dan…

  Op het net vind ik er ook niets van. Hoe zit het met je beveiliging (en nazicht) van spy/malware en virussen?
 • Na nu snap ik er niks meer van. Ben vanavond weg geweest, computer uit gezet, kom net thuis start de computer op niks meer aan de hand. letter e doet het gewoon.

  heb er zelf niks aan veranderd in de zin van updates instaleren of iets in die trant het probleem heef zichzelf "gefikst" ook al geloof ik hier niet echt in. maar momenteel doet hij het gewoon. of het opnieuw opstarten er mee te maken heeft weet ik niet ( denk het niet, heb hem vanmiddag wel 10 keer overnieuw opgestart zonder resultaat)

  vast geplakte toest al gr weet niet, als ik die intyp in combinatie met een e krijg ik dit, é. alleen alt gr in combinatie met de 5 geeft €. maar deze toets leek het vanmiddag wel te doen.

  heb dus geen idee waar het aan ligt.
  ben benieuwt wat hij morgen doet als ik opnieuw opstart, doet hij het weer is het misschien tijd voor systeem scan op virus en spyware,
  alhoewel ik wel realtime virus scan draai
  en realtime spyware via stopzilla.

  maar goed eerst maar eens afwachten wat hij de komende dagen doet.
 • Mogelijk staat het € - teken bij jou bij een andere letter, bij mij staat ze onder de e (vandaar mijn vraag)

  Een verklaring voor het verschijnsel heb ik niet, tenzij in de richting die ik al aangaf. Is het geen virus of spyware, dan ben ik uitgepraat, moet iemand anders eens iets zeggen?

  Maar controleer die dingen toch maar eerst.
 • Het € teken, heb ik gemerkt, zit met behulp van 1 of 2 extra toetsen (alt en/of control en/of shift) bij sommige computers onder toets e, bij andere onder de 5 en bij weer sommige onder ALLEBEI, maar niet altijd met dezelfde extra-toetsen.

  Ik denk toch dat er even een toets zal hebben "gekleefd".

  Ik weet het trouwens niet zeker, maar vermoed dat het ook nog verschil kan maken welke keyboard-setting je inschakelt en: of je toevallig die setting wisselt zonder daarna de compu te herstarten.

  Ik gebruik altijd Verenigde Staten Internationaal, voor zo veel mogelijk gemakkelijk te maken "accenten" en € krijg ik op mijn huidige compu met (links zowel als rechts) control alt 5.

  Momenteel heb ik een rubber keyboard waarop je heel erg recht omlaag moet tikken om geen tekens over te slaan, doffe ellende eigenlijk want zo geen snelheid haalbaar. Maar een voordeel is, dat er geen (vloei)stof in het binnenwerk kan komen.

  Vorige keyboards hield ik regelmatig op de kop in de hoogte om dan tegen de randen te tikken waardoor er stof, as, shag uitviel …. dat kwam dan wel goed maar tegen frisdrank, koffie en bier konden ze niet echt.

  :)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.